Skocz do zawartości

Dieta przyszlosci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
151 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gość_Husar

Gość_Husar.
  • Tematów: 0

Napisano

Już z tej rozmowy można wywnioskować że mózg wegetarianina pracuje nieprawidłowo, nie będąc w stanie skupic swojego toku myślenia w spójny merytoryczny dyskurs.

No w przypadku wegetarian święta racja, bo jak ciało osowiałe to i umysł osowiały.

Mag odpowiedz na dwa proste pytania w oparciu o pewne rzeczy;

1. Wiedząc, że wszystkie istnienia są jedną i tą samą energią, to dlaczego dzielisz na lepsze i na gorsze świat roślin i zwierząt?

2. Co jest bardziej humanitarne - ściąć głowę kurze, czy wyrwać z korzeniami marchewkę i nożem zeskrobać?

Użytkownik Husar edytował ten post 03.09.2013 - 17:58

• 0

Avenarius.
  • Tematów: 12
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1. Wiedząc, że wszystkie istnienia są jedną i tą samą energią, to dlaczego dzielisz na lepsze i na gorsze świat roślin i zwierząt?

Można domniemywać dlatego że, (parafrazując klasyka) "wszystkie stworzenia sa równe, ale niektóre sa równiejsze". Osobiście ciekaw jestem również czy wegetarianie sa równie łaskawi jak w przypadku zwierząt miesnych, dla szczurów, pcheł, karaluchów i rybików cukrowych,.

Użytkownik Avenarius edytował ten post 03.09.2013 - 17:09

• 0

#63 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Husar
Musze rozwinac troche wypowiedz, zeby mod mi nie zarzucil lakonicznej odpowiedzi, wiec rozwijam i jeszcze troche rozwine, mysle ze jest juz dostatecznie rozwinieta odpowiadam:
:facepalm:
Avenarius
Mysle, ze sa laskawi, nie jedza ich.

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 03.09.2013 - 17:29

• 0

#64 Gość_Husar

Gość_Husar.

Napisano

Mag a co tu rozwijać. Zadałem Ci proste pytania. Doczekam się odpowiedzi?
  • 0

Avenarius.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chyba argumety się wyczerpały, więc zaczyna się głupkowate pieprzenie. Każdy wie że wegetarianie często szermują argumentem jakoby zabijanie zwierząt w celu ich spożycia było niemoralne i okrutne.

Zobaczcie co tu na przykład wypisują zwolennicy wegetarianizmu :
http://www.vege.pl/k...hp?dz=92&id=913

BTW rośliny podobno też odczuwają, nie mają co prawda centralnego ośrodka nerwowego, ale czyż to nie barbarzyński szowinizm odmawiać im wszelkich praw tylko z tej przyczyny ?

Użytkownik Avenarius edytował ten post 03.09.2013 - 17:49

• 0

Wędrowiec.
  • Tematów: 4
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Podział na chemię i nie-chemię jest bez sensu z naukowego punktu widzenia. Wszystko co jemy składa się ze związków i pierwiastków. O szkodliwości danego związku nie decyduje sztuczne albo naturalne pochodzenie, tylko dawka i właściwości chemiczne.

Bardziej absurdalnego zdania to już dawno nie przeczytałem.

Skoro tak, to może jedz sobie pierwiastki promieniotwórcze - skoro to żadna różnica? Przecież jemy wyłącznie związki i pierwiastki...

Ale ponieważ masz tak wielkie trudności ze zrozumieniem oczywistych spraw, to wyjaśnię króciutko: interesuje mnie np. mięso w 100% - a nie w 50% nasączone związkami chemicznymi. Dalej to już nie chce mi się tłumaczyć...
  • -2

#67 Gość_Husar

Gość_Husar.

Napisano

Chyba argumety się wyczerpały, więc zaczyna się głupkowate pieprzenie. Każdy wie że wegetarianie często szermują argumentem jakoby zabijanie zwierząt w celu ich spożycia było niemoralne i okrutne.

Zobaczcie co tu na przykład wypisują zwolennicy wegetarianizmu :
http://www.vege.pl/k...hp?dz=92&id=913

BTW rośliny podobno też odczuwają, nie mają co prawda centralnego ośrodka nerwowego, ale czyż to nie barbarzyński szowinizm odmawiać im wszelkich praw tylko z tej przyczyny ?

W tym roku drzewo do którego mówiłem odwdzięczyło mi się i odżyło. Barbarzyństwo konsumpcyjne niestety dotyczy wszystkiego co rośnie i może w jakikolwiek sposób dać pokarm, więc gdybyśmy mieli myśleć humanitarnie to by się z głodu umarło.

Osobiście ciekaw jestem również czy wegetarianie sa równie łaskawi jak w przypadku zwierząt miesnych, dla szczurów, pcheł, karaluchów i rybików cukrowych,.

Ja myślę, że wegetarianie już w głowach szykują projekty uczenia zwierząt zdrowej i wegetariańskiej diety. Może krokodyla nauczą wspinać się po drzewach za kawałkiem liścia.

• 0

#68 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Husar jestes moim faworytem :mrgreen:
Wykazujesz nadzieje na mozliwosc kwantowego skoku, jednak.

W tym roku drzewo do którego mówiłem odwdzięczyło mi się i odżyło. Barbarzyństwo konsumpcyjne niestety dotyczy wszystkiego co rośnie i może w jakikolwiek sposób dać pokarm, więc gdybyśmy mieli myśleć humanitarnie to by się z głodu umarło.

Brawo! Zrobiles wielki krok do przodu, teraz przemow do kury, ktorej ucioles leb, moze tez odzyje, czego Ci zycze z calego serca.Potem przyjdzie czas na krowe.
Avenarius, Aenarius i co ja mam z Toba zrobic? Zal mi zabijac nic nie winnych, nieswiadomych niczego...Poczekam na skok kwantowy. Bede Cie wspierac w walce o lepsze jutro. Obiecuje! Ja zawsze dotrzymuje obietnic!
Czy znalazles gdzies, ze marchewka jest samoswiadoma? Napewno nie, bo google sa w rekach Zydow tez...

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 03.09.2013 - 18:19

• 0

Avenarius.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co ma samoświadomosć (czyli świadomość swego własnego istnienia) do odczuwania wrażeń zmysłowych, takich jak ból ?
  • 0

#70 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Samoswiadomosc ma to do tego, ze nie identyfikuje sie z czyms takim jak moj bol, tylko niekorzysc ogolnie.
Przestaniesz jesc marchewwke? Czy zrozumiesz, ze ona jest roslina? To nie to samo co zwierze, ani w zadym wypadku czlowiek, choc lancuch pokarmowy jest ewidentny.

Panowie, chcialabym podsumowac temat.
Kompletnie nie macie odpowiedniego przygotowania do tematu, jedziecie nieuczciwie, bez konkretnych argumentow, ani podstaw prawnych, idziecie tylko pod publike. Chwala publice!
Motacie sie jak igla z nitka,tylko co z tego wynika dobrego dla innych? Jak to, nie myslicie o innych?
No nie wierze, naprawde?
Ani ludzie, ani zwierzeta, to komu wreszcie sluzycie? Mozna zapytac? Tak niesmialo, pod presja strachu zapytam? Marchewka? To jakas nowa cywilizacja, no nie miesko jest wazniejsze, znaczy gadzie geny. Radoslaw mialby pole do popisu, on jeden czul blusa.
Matko, wspomoz mnie i wy wszyscy swieci, zeby mnie nie zgnoili punktacja, obiecuje poprawe, bede jesc mieso, i promise!
O nie nigdy, to nie moj charakter panowie!
Jedzmy dalej,
Husar, Avenarius dajesz, niech zaiskrzy!
Aha, chcialabym ubiec Wasze odpowiedzi, jako jasnowidz oczywiscie, no tylko nie fanzolcie, ze nikomu nie oddaliscie duszy i umyslu, no panowie miejcie odwage...
W koncu to forum paranormalne, Oni wszystko zrozumieja i postaraja sie pomoc.

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 03.09.2013 - 19:12

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardziej absurdalnego zdania to już dawno nie przeczytałem.

Skoro tak, to może jedz sobie pierwiastki promieniotwórcze - skoro to żadna różnica? Przecież jemy wyłącznie związki i pierwiastki...

Ja czytałem bardziej absurdalne niż twoje. Ale dużo ci nie brakuje.
Pierwiastki promieniotwórcze są też w nas, każdy człowiek promieniuje. W ciele człowieka znajdują się m.in. promieniotwórcze izotopy potasu, uranu i toru.Tak samo jak zwierzęta, rośliny banan, mleko ,woda morska , granit , popiół węglowy.
http://pl.wikipedia....ość_naturalna
Nie jadłeś nigdy banana, nie piłeś mleka? Od teraz będziesz wiedział, że jadłeś pierwiastki promieniotwórcze. To naprawdę straszne.

A tak się żaliłeś że ludzie na tym forum to głupole.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 03.09.2013 - 20:39

• 0

#72 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Wiesz Wszystko, ja tez czytalam wstawki bardziej absurdalne niz Twoje,ale Ty chociaz sprawdzasz co nie co . Przynakmniej mam nadzieje, ze nie zyje iluzja jak inni. Jakos bardzo unikasz konkretnych wypowiedzi w tym temacie, albo mnie, co nie daj Boze.
Zreszta to bez znaczenia juz teraz, kiedy wlasciwie inteligentni wiedza w czym rzecz. A reszta? Czeka na skok kwantowy, cokolwiek to dla nich oznacza, religia to, czy fizyka...
Mysla o plazmowej, a nie wiedza, czemu jedza mieso, czujesz to misiu? Bo ja mimo kwadratowej glowy, nie rozumiem. Ale to moze byc zjawisko paranormalne, nad ktorym jeszcze nie zapanowalam. Sporo pracy mnie jeszcze czeka.
  • -2

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z dietą wegetariańską czy wegańską jest podobnie jak z ziołami. Jedne badania pokazują że takie diety są dobre i można spokojnie je stosować, a inne, że nie są one dla każdego i są szkodliwe dla zdrowia.
Jeśli chodzi o dietę wegetariańską to ma ona wiele zalet, i wiele badań, analiz to potwierdza(oczywiście mowa o diecie dobrze zbilansowanej).

Użytkownik Wszystko edytował ten post 03.09.2013 - 21:01

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

a wiele zalet, i wiele badań, analiz to potwierdza(oczywiście mowa o diecie dobrze zbilansowanej).

Ale nie dla dzieci. Kropka!
  • 0

Wędrowiec.
  • Tematów: 4
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Ja czytałem bardziej absurdalne niż twoje. Ale dużo ci nie brakuje.
(...)

Mogę pójść za Twoim przykładem i napisać jeszcze bardziej absurdalne opinie...

Pierwiastki promieniotwórcze są też w nas, każdy człowiek promieniuje. W ciele człowieka znajdują się m.in. promieniotwórcze izotopy potasu, uranu i toru.Tak samo jak zwierzęta, rośliny banan, mleko ,woda morska , granit , popiół węglowy.

Nie jadłeś nigdy banana, nie piłeś mleka? Od teraz będziesz wiedział, że jadłeś pierwiastki promieniotwórcze. To naprawdę straszne.

A tak się żaliłeś że ludzie na tym forum to głupole.

Typowy sofizmat - bo chyba jesteś za mądry na paralogizm.

Ogólny wniosek z Twoich wypowiedzi jest taki, że możemy jeść dokładnie wszystko - i najlepiej nasączone maksymalnie wszelką chemią, nawet promieniotwórczą. I wszystko popijać ropą naftową?
  • -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych