Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niewinne igraszki, a może jednak coś?

• Please log in to reply
88 replies to this topic

Antymateria.
  • Tematów: 22
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zawsze moge dać wskazówki dotyczące EVP :D .
  • 0

Nigtellios.

Pożeracz Dusz

• Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pewnie, każda wskazówka mile widziana.
  • 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

Ok to EVP można nagrywać o każdej porze dnia i nocy chociaż podobno o godz. 03:00 w nocy energia duchowa jest podobno większa.Można nagrywać zwykłym telefonem komórkowym, nie trzeba jakiegoś wielce dobrego sprzętu chociaż im lepszy sprzęt tym lepsza jakość nagrania.Potem obrobić cyfrowo w audacity i gotowe.Zadawajcie pytania po których zostawiajcie ok 20 sek żeby ewentualny duch miał czas na odpowiedź ;) . Pytajcie o pierdoły typu "Jak masz na imię?" itp.I co najważniejsze zróbcie wszystko żeby zmniejszyć jakiekolwiek hałasy do minimum.Pozamykajcie okna,drzwi,wyłączcie wszystkie urządzenia(tv,telefony itp.) Wyłączcie zegary.Postarajcie się również kontrolować procesy biologiczne własnego organizmu np. ze zwykłego burczenia w brzuchu można po obróbce źle zinterpretować odgłos.

Użytkownik Runaway edytował ten post 11.09.2013 - 14:17

• 0

#49 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Nigtellios
Zbierajac informacje, zacznij od dziewczynki z lalka. Moze starzy ludzie cos wiedza. Byc moze dla wielu z tych "osob" ten dom byl azylem.
Jednoczesnie odradzam egzorcyzmy koscielne, sa zbyt agresywne. Polegaja na wypedzaniu wszelkiej duchowej spolecznosci z miejsc przez nie zajmowanych. Jesli mam racje i istoty te chronia sie w tym budynku (dla nich czas sie zatrzymal), to wypedzajac je stamtad wyrzadzasz im wielka krzywde i narazasz na stres i gniew. Moze sie zdarzyc, ze po nieudolnych egzorcyzmach, zjawisko sie tylko nasili i to zywi mieszkancy beda wypedzani. To jest "ich" dom i na razie to "zywi" im sie wpakowali i plataja po domu. Zalecam ostroznosc i troche serca.
Pozdrawiam.
  • 0

Nigtellios.

Pożeracz Dusz

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzięki wielkie za radę, jak będę miał okazję być w tamtym miejscu z chęcią dowiem się o nim czegoś więcej, jak i o ludziach którzy w nim mieszkali.
  • 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

A jak daleko masz do tego pałacyku?
  • 0

Nigtellios.

Pożeracz Dusz

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jak daleko jest z Pomorza do południa Polski? ;(
  • 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

Myślałem że to co najwyzej ze 300 km a tu z południowej do północnej granicy :o .
  • 0

Nigtellios.

Pożeracz Dusz

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bez przesady, z 500-600km jest, 4 godziny drogi.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak akurat, chyba że masz lamborgini i będziesz jechał 180 na godzinę. Normalnie taką trasę przejeżdża się w 6-7 godzin.
A co do tematu. Wcześniej myślałem że to ty nas wkręcasz. Teraz wydaje mi się że ta laska robi cie w bambuko. Ma odwagę cię wkręcać.
Pewnie nawet nie widziałeś jej na żywo.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 13.09.2013 - 08:58

• 1

Nigtellios.

Pożeracz Dusz

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie byłaby moją dziewczyną gdybym jej nigdy nie spotkał. Naprawdę nie interesuje mnie co o tym sądzisz, skoro nie pomagasz to usuń się na bok i nie wcinaj się z swoimi żałosnymi teoriami, nie kłamię i nie mam zamiaru kłamać, a poza tym, znam ją lepiej niż ktokolwiek, a szczerość to podstawa. (Może mam Lamborghini? :D) 4 godziny zajął mi dojazd w nocy w wakacje z Pomorza do tamtego miasta, chyba lepiej wiem skoro jechałem się z nią spotkać.

@Wszystko, no dobra, to nie jest rozwiązanie, ale naprawdę - jak nie wierzysz, proszę Cię, nie utrudniaj nic, nie mam ochoty na żadne zbędne spory, nie chcę narobić sobie wrogów, poza tym jestem przyzwyczajony że ludzie często nie wierzą w takie rzeczy, ale w końcu to jest forum paranormalne.

Do tematu: Zapomniałem wspomnieć o chyba najważniejszym wydarzeniu, pewnego razu (ma przejście między salonem a kuchnią, taki korytarzyk, musiała tamtędy przejść) wszedła szybko do kuchni i stanęła jak wryta bez możliwości odezwania się, zobaczyła cień, sylwetkę człowieka, podeszła ciutkę bliżej i zrobiło się jej nagle bardzo zimno, jakby z ciepłego pomieszczenia wyszła na dwór w zimę (pewnie coś około 0 stopni), patrzała się chwilę w tą sylwetkę człowieka aż nagle przemieściła się gdzieś i zniknęła, potem uczucie chłodu zniknęło.

Ponadto dziś w nocy śniła się jej postać dziewczynki w białej szacie, siedziała dziś w domu przed komputerem (problemy zdrowotne), słuchała muzyki na komputerze stacjonarnym i nagle muzyka podgłośniła się na FULL, przestraszona ściszyła nią a po chwili usłyszała tuptanie gołych, dziecięcych stupek po korytarzu.

Mi to wygląda definitywnie na ducha, tyle że dość bardziej "obeznanego", może naprawdę ktoś się zżył z tym domem, albo miał w nim swój azyl.

Użytkownik Nigtellios edytował ten post 13.09.2013 - 14:12

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Taa akurat, 4 godziny facet jechał i nawet nie wie dokładnie ile jest tam kilometrów, przedział między 500 a 600.
Żeby przejechać 500 km w 4 godziny trzeba by jechać średnio 125 km/h bez zatrzymywania. Takie coś jedynie jest możliwe łamiąc grubo ograniczenia prędkości. Znając ilość fotoradarów na polskich drogach to po takiej jeździe zarobiło by się dziesiątki mandatów. Więc mało możliwe. Polska to nie Niemcy gdzie z reguły można gnać po autostradach ile wlezie
Aha i przejechałeś taki kawał ale nie zaprosiła cie do domu, tego pałacu, czy tam zamku.
  • 2

Nigtellios.

Pożeracz Dusz

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aha i mieliśmy mało czasu, jechałem z rodziną w góry, zajechałem tylko na 2 godziny żeby się na spokojnie spotkać.

Aha i nie wiem po jakich ty drogach jeździsz, że wszędzie fotoradary widzisz.

Ducha da się w jakiś sposób zatrzymać?

Użytkownik Nigtellios edytował ten post 13.09.2013 - 16:54

• 0

DM13.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aha i nie wiem po jakich ty drogach jeździsz, że wszędzie fotoradary widzisz.

Obstawiam że chłopak ma helikopter. :)

125 km/h średniej prędkości na na naszych drogach, przy obecnych remontach, fotoradarach i innych utrudnieniach? Chyba prędzej zacznę wierzyć w twoją historię. Może Twój ojciec ma na nazwisko Hołowczyc, a na wakacje śmigacie rajdowym Subaru WRC?
Często odbywam różne podróże służbowe z centrum na pomorze, i z centrum na południe. 300 km średnio przebywam w około 3 godziny o ile mam szczęście, dlatego proszę Cię daj mi namiar na te drogi, chętnie zweryfikuję średnią przelotową…
  • 0

Nigtellios.

Pożeracz Dusz

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po drodze się popytam którędy jechaliśmy, a grzaliśmy Audicą A6 (nowszą), więc źle nie było.

A co do tematu, jak już przyjadę w odwiedziny zabiorę ze sobą kamerę i postaram się coś dla was uciukać prowokując "to coś" do pokazania się, bądź zrobienia czegokolwiek, nie głupim pomysłem jest również zgranie realnych dźwięków strzału "MP40 (empe czterdziestki)", mogła być używana przez niemieckie wojska stacjonujące pod budynkiem, może również to właśnie ta dziewczynka została zastrzelona z tej broni. Spróbuję skontaktować się z historykiem miasta, może będzie miał jakieś pojęcie o tym miejscu, o jego mieszkańcach i o tym, co się działo w ciągu tych wszystkich lat.

Użytkownik Nigtellios edytował ten post 13.09.2013 - 18:34

• -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych