Skocz do zawartości

Co Ukrywa NASA?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
77 odpowiedzi w tym temacie

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I mysle, ze jest to wielki problem na dzien dzisiejszy. W fascynowaniu sie tematem ufo roznimy sie tym, ze ja staram sie doszukiwac roznic, a chocby po sposobach ladowania, miejscach, oraz wszelkich pozostawionych szczatkach, a Was interesuje temat czy ufo wogole istnieje i zbieracie dowody wlasnie w tym celu.

Tak najpierw dowody czy istnieje a potem czy są inne gatunki, cywilizacje. Ponadto spóźniłaś się z tym doszukiwaniem różnic bo jakieś 10 lat temu czytałem książkę (nie pamiętam tytułu) na temat obcych. Było tam przedstawione 6 różnych ras na podstawie porwań, lądowań, intencji itd etc.
Przykład to np nazwa Szaraki , Reptilianie to już mamy dwie rasy czyż nie?

Zakladam rowniez, ze w prawie kazdym zdarzeniu opisanym w necie jest cos z prawdy.

Nie wiem jak możesz siebie NIE nazywać fanatyczką skoro zakładasz takie rzeczy. Są pewne wiadomości które faktycznie dają do zastanowienia np Roswell (w pewnym sensie) albo jak wspominałem opowieści pana Shneidera. O ile dobrze się orientuje nawet w Gdańsku spadło UFO jakieś 30-40 lat temu.

Jeżeli ja zrobię bloga i opisze sytuacje gdzie UFO ląduje daleko od wsi i kaleczy bydła to mi uwierzysz? Kto mi zabroni to napisać i sprawdzi czy to prawda? Tylko ja będę wiedział że kłamałem a ty zaś stwierdzisz "no tak coś w tym pewnie jest". Nie możesz mieć takiego podejścia jeśli szukasz prawdy, pogubisz się i pójdziesz w złą stronę.

Spore rozeznanie dalo mi takie wlasnie podejscie

No właśnie wybacz ale dość kiepskie zważając na twój ostatni temat o lądowaniu 4000 lat temu. Nawet ja który wierzę w obcych nie uwierzyłem w tą historyjkę.

Ale mniejsza z tym, moze i masz racje ze jestem w tym fanatykiem

To ja już nic nie wiem ;p

Jak juz napisalam wczesniej, mnie nie trzeba przekonywac do "ich" istnienia, dlaczego wiec pisze o tym, zamieszczam znalezione w necie informacje (prawdziwe, czy nie, oraz w jakim stopniu prawdziwe), bo uwazam, ze jedyna droga rozwiklania tajemnicy i poznania prawdy, jest mowic o tym, naglasniac, dyskutowac i uczyc sie rozpoznawac.

Wydaje mi się że cały czas o tym "dyskutujemy". Jeżeli stwierdziliśmy że coś jest nieprawdą to po co to nagłaśniać?

dlaczego wiec pisze o tym, zamieszczam znalezione w necie informacje

Nie chodzi o to że nie masz zamieszczać ale zweryfikuj informacje najpierw czy są prawdziwe ewentualnie inaczej skonstruuj te tematy bo póki co wszyscy odbieramy to w ten sposób że cokolwiek znajdziesz i przeczytasz na tematy paranormalne ZARAZ w to wierzysz.

Wczoraj pomyslalam o tym, ze jesli bysmy wspolnie przeanalizowali takie sprawy, typu szczatki , miejsca domniemanych katastrof, sposoby ladowan, czy wogole mozliwosci "urzadzen" latajacych zaobserwowane, moglibysmy sie wiele nauczyc.

Problem w tym że trzeba czekać na nowe doniesienia bo stare już są rozwikłane.

W takim temacie sprawdziliby sie eksperci od lotnictwa, ktorzy traca czas w temacie "chemitralis", a uwazam ze ich wiedza jest niewatpliwie spora.

Akurat tutaj bym się kłócił , co innego wiedza o samolotach a co innego o UFO.

Due to AGGRESSIVE NATURE of humanoids, no samples of blood or tissue could be taken (One humanoid ATTACKED DOCTOR causing DEEP SCRATCHES ON FACE AND CHEST).

Z tego co zostało mniej więcej ustalone nie stać obcych na tego typu zachowania. Według przeprowadzonych osób zajmujących się tematyką UFO , obcy komunikują się telepatycznie, ich ręce nie są w stanie zadać takich obrażeń z uwagi na budowę ciała.

Możesz podać link do strony?
  • 0

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zakladam rowniez, ze w prawie kazdym zdarzeniu opisanym w necie jest cos z prawdy. Wcale nie zakladam, ze wszystko.

Ja raczej zakładam, że większość takich historii jest zmyślona. Nie wszystko, ale większość. A już na pewno historyjki w której występują "znani naukowcy" występujący w zasobach Internetu tylko w kontekście owego zdarzenia są po prostu zmyślone.

Myślisz, że to jakiś problem wrzucić na bloga coś takiego, a dla uwiarygodnienia dorzucić jakiegoś niby profesora? Potem ludzie kopiują linki do takiego bloga i oglądalność wzrasta. Na zasadzie śnieżnej kuli taka historia rozbudowuje się i zaczyna żyć własnym życiem. Tak jak bajka o kryształowych piramidach. Czy gdyby na ulicy ktoś do Ciebie podszedł, pokazał kryształową kuleczkę i powiedział, że pochodzi ona z wnętrza ogromnej świecącej piramidy ukrytej gdzieś w oceanie to byś mu uwierzyła? Raczej nie. Ale wystarczy jak wrzucimy do Internetu taką historyjkę i dorzucimy jeszcze grupę znanych naukowców i już pojawi się grupa ludzi która to łyknie, bo "we wszystkim jest ziarenko prawdy".

Ja prawdę mówiąc w UFO nie uwierzę póki nie zobaczę go na własne oczy. Najlepiej jak by jeszcze mnie porwało i ufoki starały się powtykać we wszystkie otwory mego ciała jakieś sondy. Dlaczego? Przy dzisiejszej technologii zmajstrowanie zdjęcia jest banalnie proste, i średnio rozgarnięty grafik jest w stanie stworzyć zdjęcie nad którym spora grupa fanatyków ufo będzie siedzieć na forach i debatować.

Ja wierze, że istnieje życie na innych planetach, ale co do ich wizyt jestem raczej sceptyczny. Interesuje się tym tematem od dawna, zanim jeszcze w naszym kraju pojawił się Internet, i tylko jeden film mnie zaciekawił, o którym specjaliści chyba z Industrial Light & Magic mówili, że zmontowanie go byłoby bardzo, ale to bardzo trudne.
  • 0

Ryszard.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mag1-21, czasami mam wrażenie że internet nieodwracalnie cię ogłupił. Jesteś w stanie uwierzyć w każdą informację bez weryfikacji jej. Nie jest to jakaś obraza w twoją stronę ale stwierdzenie faktu, bo jak można wierzyć w takie nielogiczne rzeczy? Sam uważam, że obce cywilizację istnieją jednak uważam też, że skoro człowiek ma taki narząd jak mózg to powinien go w pewnym stopniu używać. Nie będe rozpisywać się zbytnio w twoich tematach, bo forumowicze wyjaśnili już wszelkie kwestie, a ty na siłę próbujesz mówić że jest inaczej.

pisane z telefonu.

Ryszardzie... podczas dyskusji staraj się nie obrażać innych użytkowników.
Dołączona grafika
edycja:
ultimate

• 1

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Najlepiej jak by jeszcze mnie porwało i ufoki starały się powtykać we wszystkie otwory mego ciała jakieś sondy.

Nie no...ja tam bym wolał zobaczyć tylko.

Przy dzisiejszej technologii zmajstrowanie zdjęcia jest banalnie proste, i średnio rozgarnięty grafik jest w stanie stworzyć zdjęcie nad którym spora grupa fanatyków ufo będzie siedzieć na forach i debatować.

Tak ale drugi średnio rozgarnięty grafik będzie wiedział ze to zostało sfałszowane i napisze jak to zostało sfałszowane.Są zdjęcia które trudno wyjaśnić profesjonalistom .

Użytkownik Cascco edytował ten post 02.10.2013 - 11:58

• 0

#65 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Ja tam sie powstrzymam od komentarza a link prosze bardzo:
link
A moge zadac niedyskretne pytanie, czego Wy doszukujecie sie w takich tematach? I jeszcze jedno o czym chcecie przekonac czytelnikow, macie jakis cel? Bezcelowe zaprzeczanie nie jest pokazem prawidlowo funkcjonujacego mozgu, ale jesli zaprzeczanie ma na celu zanegowanie istnienia "obcych", no to wtedy brak konkretnych dowodow w postaci informacji w TVP, jest jak najbardziej argumentem, co wiecej NASA niczego by nie ukrywala, bo nie mialaby co ukrywac. Sami musicie podjac dezyzje, jak to z Wami jest. Panowie, nie mozna byc troche w ciazy, a troche nie.
Pozdrowienia.
  • 0

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bezcelowe zaprzeczanie nie jest pokazem prawidlowo funkcjonujacego mozgu

Dobrze ze to nie tyczy się nas.

I jeszcze jedno o czym chcecie przekonac czytelnikow, macie jakis cel?

O niczym. Skoro coś da się wytłumaczyć logicznie i znaleźć na to dowody to wtedy o tym piszemy.
  • 0

#67 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

I jeszcze jedno o czym chcecie przekonac czytelnikow, macie jakis cel?

O niczym. Skoro coś da się wytłumaczyć logicznie i znaleźć na to dowody to wtedy o tym piszemy.

Jak juz napisalam wczesniej nie skomentuje, bo tez nie ma co.
Sorry Cascco, ale kazdy pisze o czyms i w jakims celu.
  • 0

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Najlepiej napisać, nie skomentuję, to po co prowadzisz dyskusję?

My odpowiadamy tutaj w celu uzyskania rzetelnych informacji ja nie rozumiem wogle twojego toku myślenia, kompletnie. Napisałem że, jeżeli odpisujemy na dany temat to oznacza że posiadamy pewne argumenty i je przedstawiamy, jeżeli ktoś inny nie potrafi podać kontrargumentu tylko pisze "o wy jesteście niedowiarki " no to nie mamy o czym pisać. Jeżeli NAM zabraknie argumentów to oznacza że dany temat zawiera w sobie prawdę. Czy to nie jest logiczne dla Ciebie?

Naprawdę trzeba takie błahe sprawy ci tłumaczyć czy zwyczajnie teraz mnie trollujesz.

Użytkownik Cascco edytował ten post 02.10.2013 - 12:27

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie można wierzyć we wszystko na zasadzie "wszędzie jest ziarnko prawdy" bo ludzie zmyślają wiele rzeczy. Czasem dla kasy, czasem dla pochwały, czasem w nudów. A czasem dla żartu - jak raz na blogu na prima aprilis napisałem artykuł o "podkręcanych atomach" które podczas zderzeń przyciągają się dzięki kwantowej sile magnusa, to nikt się nie połapał że to bujda, choć były tak takie wskazówki jak nielogiczne równania czy stop wolframu z tungstenem.
  • 0

#70 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Rzetelnym argumentem to by bylo odtajnienie wszystkich dokumentow NASA i podanie ich do wiadomosci publicznej, a skoro tego nie mamy, to pozostaje nam tylko ustalic na ile prawdopodobna jest informacja, a to jest wlasnie najtrudniejsze, poniewaz wszystko moze zostac podwazone jako zrodlo niewiarygodne., lub malowiarygodne. No powiedzcie sami, czy nie jest to bledne kolo? Co poza publikacjami NASA uwazacie za wiarygodne?
  • 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak odtajnią i w tych materiałach nie będzie to czego ludzie oczekują (bazy obcych na wszystkich planetach, UFO na orbicie itp) to alternatywiści powiedzą że NASA dalej coś ukrywa.
  • -1

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Najlepiej jak by jeszcze mnie porwało i ufoki starały się powtykać we wszystkie otwory mego ciała jakieś sondy.

Nie no...ja tam bym wolał zobaczyć tylko.

Oj tam. Nawet osoba sceptycznie nastawiona do ufoków będzie musiała zrewidować swoje poglądy jak mu w odbyt jakiś szarak/reptylian włoży 25 cm sondę :)
Chociaż ja będę musiał też sprawdzić czy owa istota nie ma czasem suwaka w swoim lateksowym stroju ;)

Przy dzisiejszej technologii zmajstrowanie zdjęcia jest banalnie proste, i średnio rozgarnięty grafik jest w stanie stworzyć zdjęcie nad którym spora grupa fanatyków ufo będzie siedzieć na forach i debatować.

Tak ale drugi średnio rozgarnięty grafik będzie wiedział ze to zostało sfałszowane i napisze jak to zostało sfałszowane.Są zdjęcia które trudno wyjaśnić profesjonalistom .

Niby tak, ale fanatycy często na wszelkie próby obalenia dowodu reagują alergicznie. W temacie WTC jakiś teoretyk spiskowy dopatrywał się złych cieni rzucanych przez osoby na zdjęciu, co miało być dowodem na manipulację. Czy wyjaśnienie, że cienie powstały od światła odbitego od elewacji wystarczyły. Nie. Owa osoba będzie twierdziła, że zdjęcia są zmanipulowane, w wieże uderzały rakiety zakamuflowane hologramami a cała relacja była nagrana w studio.
Gdy znaleziono zwłoki ufoludka w Rosji, to gdy studenci przyznali się do tego, że zrobili je własnoręcznie z chleba wystarczyło jako wyjaśnienie? Nie, bo pewnie zostali zastraszeni przez służby specjalne.

Jak ktoś ma taki a nie inny światopogląd i wizję świata, to wszelkie latające kropki na niebie, flary iridium, będą UFO. Jak ktoś będzie starał się to logicznie wyjaśnić to będzie bezmózgim sceptykiem lub Członkiem Ciemnej Agentury.
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oj tam. Nawet osoba sceptycznie nastawiona do ufoków będzie musiała zrewidować swoje poglądy jak mu w odbyt jakiś szarak/reptylian włoży 25 cm sondę :)
Chociaż ja będę musiał też sprawdzić czy owa istota nie ma czasem suwaka w swoim lateksowym stroju ;)

Gdyby się okazało, że osobnik który właśnie zasunął Ci w wiadome miejsce 25 cm "sondę", ma w swoim lateksowym stroju suwak, ufoki byłyby Twoim najmniejszym problemem ;)

Użytkownik pdjakow edytował ten post 02.10.2013 - 13:37

• 1

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gdyby się okazało, że osobnik który właśnie zasunął Ci w wiadome miejsce 25 cm "sondę", ma w swoim lateksowym stroju suwak, ufoki byłyby Twoim najmniejszym problemem ;)

Przez was boje się zasnąć teraz :o
  • 0

#75 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

W przypadku kontaktu 3 stopnia z uzyciem sondy, to ja suwaka juz bym nawet nie widziala, chocby zabki mial centymetrowej wielkosci i swiecil pulsujacym swiatlem, za to wszechswiat jawilby mi sie ze wszystkimi planetami, z nieodkrytymi wlacznie. NASA nie bylaby mi do niczego potrzebna.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych