Skocz do zawartości

Krysztalowa piramida w Trojkacie Bermudzkim

• Zamknięty Temat jest zamknięty
106 odpowiedzi w tym temacie

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Presja?

W żadnym razie. Chciałem tylko sprawdzić, czy jesteś zainteresowana weryfikacją swoich wierzeń, czy tylko ich potwierdzaniem.
Do NŚ już pisałem i dostałem odpowiedź. Dla ciebie pewnie byłaby zaskakująca, dla mnie była spodziewana. Żródłem ich rewelacji były paranormalne stronki i własna wyobraźnia autora.
  • 2

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dla mnie tutaj jest cos nie tak.
Alez oczywiscie, ze moge sie mylic, tylko jak dotad nie mam na to wystarczajacych dowodow.

Dowodów na nie istnienie tych piramid jest znacznie więcej niż tych na istnienie. Dla ciebie jest coś nie tak no to dobrze to szukaj dalej. My już stwierdziliśmy, generalnie wszyscy piszący w tym temacie oprócz Ciebie, że ta opowieść nie ma ładu i składu natomiast owe piramidy nie istnieją.

Pana Meyera nie odnaleźliśmy nigdzie.

Pisać do redakcji Nieznanego Świata nie masz zamiaru więc moim zdaniem sprawa zamknięta.

To co miało być napisane w tym temacie już zostało reszta to syzyfowa praca przekonania Mag jak w wielkim błędzie jest wierząc w opowieść o piramidach.

Użytkownik Cascco edytował ten post 22.09.2013 - 11:23

• 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jesli chcesz to sprawdzaj, a mnie nie zmusisz do niczego, a jesli Ci sie zdaje ze jest inaczej to sie mylisz.

To oznacza, że absolutnie Cię nie interesuje, skąd jest ta informacja w NZ. A to oznacza, że nie interesuje Cię wyjaśnienie kwestii istnienia piramid, tylko i wyłącznie potwierdzenie ich istnienia. Tym samym temat się wyczerpał.
  • 2

#94 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie kolego, to nie oznacza tego co piszesz, bo to Twoj wymysl. To oznacza tylko reakcje na probe wywierania presji.
Jako osobowosc autystyczna w tych momentach miewam napady agresji. Wytlumaczenie proste i w dodatku medyczne. Zadnych form przemocy.
Nie mam nic przeciwko temu, ze macie odmienne zdanie w dodatku nie dotyczy ono samych piramid, ale i teorii spisku, krysztalowych czaszek, chemitralis, oraz Zydow. Jestescie po prostu po innej stronie barykady pogladow i tyle, ale to wcale nie oznacza, ze moje sa glupie i wyssane z palca, tylko...inne.
Nie ma w tym nic dziwnego, ze na tym forum sa i sceptycy i wierzacy, chocby w Boga, to tak na marginesie dla Zaciekawionego. Nikt Go nie widzial, dowodow naukowych na jego istnienie tez nie ma, a miliardy osob na calym swiecie wierza, ze istnieje. Czy wedlug Ciebie, to czego nie mozna udokumentowac jest klamstwem?
Nauka powoli zaczyna sugerowac koniecznosc istnienia Super Inteligencji, czy Super Mozgu, chocby z tego powodu, ze wszystko nie moze sie brac z nikad i to jest logiczne.
Jesli o mnie chodzi, to ja w tym temacie osiagnelam swoj cel, nawet wiecej niz zamierzalam :rotfl: .
  • -3

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie kolego, to nie oznacza tego co piszesz, bo to Twoj wymysl. To oznacza tylko reakcje na probe wywierania presji.

Jedyną osobą, która wywiera tu presję jesteś Ty. Wywierasz na nas presję byśmy bezkrytycznie uwierzyli w istnienie czegoś, co zwyczajnie nie istnieje. W dyskusji istnieje zasada, że swoje twierdzenia wypada czymś poprzeć. Ty ich nie poparłaś niczym, a na prośbę o kontakt z NŚ się obraziłaś.

Nie mam nic przeciwko temu, ze macie odmienne zdanie w dodatku nie dotyczy ono samych piramid, ale i teorii spisku, krysztalowych czaszek, chemitralis, oraz Zydow. Jestescie po prostu po innej stronie barykady pogladow i tyle, ale to wcale nie oznacza, ze moje sa glupie i wyssane z palca, tylko...inne.

Wyssane z palca jak najbardziej.

Nauka powoli zaczyna sugerowac koniecznosc istnienia Super Inteligencji, czy Super Mozgu, chocby z tego powodu, ze wszystko nie moze sie brac z nikad i to jest logiczne.

W którym miejscu zaczyna sugerować?

Jesli o mnie chodzi, to ja w tym temacie osiagnelam swoj cel, nawet wiecej niz zamierzalam :rotfl: .

Znaczy jaki był Twój cel? Pomącić, zanegować dowody i wypiąć się na resztę dyskutantów?
  • 1

#96 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

pdjakow
Pewnie moj cel, objawi sie za niedlugo, a obrazac mnie nie musisz z powodu moich pogladow.
Nie byloby dyskusji tylko monilog gdyby nie roznica zdan.

Znaczy jaki był Twój cel? Pomącić, zanegować dowody i wypiąć się na resztę dyskutantów?

Bardzo interesujace zdanie na tematyke, ktora jest niezgodna z Twoimi przekonaniami.
A przepraszam Ty nie negujesz tego co ja pisze? To nie macenie? Wlasciwie to nic interesujacego w temacie nie przedstawiles.
Wasze kontrargumenty mnie nie przekonaly bo sa niewystarczjace i bardzo naciagane, jak np. sklejanie artkulow.
Tak malo prawdopodobne, ze daje szanse na prawdziwosc 1/miion.
Uwazasz, ze obalies teorie piramid, albo ktokolwiek inny?
Jedyne do czego doszlismy to fakt, ze zadne z nas nie ma wystarczajacych dowodow zeby potwierdzic artkul, bo ja musialabym dla Was urzadzic party w piramidzie, zebyscie naocznie stwierdzili jej istnienie, a Wy musielibyscie wrzucic mnie na dno Atlantyku w rejonie Trojkata, zebym na bank na wlasnej skorze stwierdzila, ze dno jest paskie i nic tajemniczego tam nie ma.
Biorac pod uwage zjawiska Trojkata, prawdopodobnie, zadne z nas by nie wrocilo, tak wiec dyskusja moglaby sie toczyc dalej, tylko bez nas, a nas nawet google by nie znalazo. Ot byli, cos skrobneli i znikneli w niewyjasnionych okolicznosciach. Moze nie istnieli?
Moze "Nieznany Swiat" by napisal o nas, majac do dyspozycji tyko to co napisalismy na forum, czyi nasze nie poparte naukowo pubikacje.

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 22.09.2013 - 10:50

• -3

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

pdjakow
Pewnie moj cel, objawi sie za niedlugo, a obrazac mnie nie musisz z powodu moich pogladow.

W którym miejscu Cię obraziłem?

Nie byloby dyskusji tylko monilog gdyby nie roznica zdan.

Tu nie chodzi o zwykłą różnicę zdań. Upierasz się przy czymś, co jak Ci udowodniono, nie istnieje.

Bardzo interesujace zdanie na tematyke, ktora jest niezgodna z Twoimi przekonaniami.
A przepraszam Ty nie negujesz tego co ja pisze? To nie macenie?

Od kiedy negacja zdania jest mąceniem? Mąceniem jest przedstawianie fałszywych dowodów, tak jak próba zrobienia z Mayera Meyera i ignorowanie podstawowych faktów, które przeczą istnieniu tych piramid. Przede wszystkim nie istniał nigdy żaden Verlag Meyer, oceanograf.

Wasze kontrargumenty mnie nie przekonaly bo sa niewystarczjace i bardzo naciagane, jak np. sklejanie artkulow.
Tak malo prawdopodobne, ze daje szanse na prawdziwosc 1/miion.

Nie przedstawiłaś żadnego poważnego argumentu z którym można dyskutować. Pozwolę sobie zacytować Lynxa:

Cała historia tego wątku opiera się na bajaniach Browna (który rzekomo miał twarde dowody, ale zgubił je podczas sztormu, a potem już nie chciało mu się wracać na miejsce odkrycia, żeby pozyskać nowe i nigdy nie wyjawił, gdzie dokladnie leżą te piramidy) i jednym sensacyjnym artykule z satyrycznego brukowca.

Jedyne do czego doszlismy to fakt, ze zadne z nas nie ma wystarczajacych dowodow zeby potwierdzic artkul, bo ja musialabym dla Was urzadzic party w piramidzie, zebyscie naocznie stwierdzili jej istnienie, a Wy musielibyscie wrzucic mnie na dno Atlantyku w rejonie Trojkata, zebym na bank na wlasnej skorze stwierdzila, ze dno jest paskie i nic tajemniczego tam nie ma.
Biorac pod uwage zjawiska Trojkata, prawdopodobnie, zadne z nas by nie wrocilo, tak wiec dyskusja moglaby sie toczyc dalej, tylko bez nas, a nas nawet google by nie znalazo. Ot byli, cos skrobneli i znikneli w niewyjasnionych okolicznosciach. Moze nie istnieli?
Moze "Nieznany Swiat" by napisal o nas, majac do dyspozycji tyko to co napisalismy na forum, czyi nasze nie poparte naukowo pubikacje.

Bardzo wygodnie dla siebie (ale nieudolnie) próbujesz stworzyć hipotezę nie do obalenia na forum. Nie wiem co masz na celu, ale bardzo brzydko się bawisz. Gdyby rzeczywiście istniały jakieś piramidy w tamtym regionie, nie tylko nieistniejący Oceanograf Wydawnictwo Meyer i pan Ray "wszystko gubię" Brown by je znaleźli. Do tej pory byłyby wręcz atrakcją turystyczną.
  • 0

#98 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Nie prowadzisz merytorycznej dyskusji, jedyne co pokazujesz to wysmiewanie moich pogadow na kazdym kroku i w kazdym temacie.
Brzydko sie bawisz! Bardzo brzydko!
  • -7

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mam dziwne przeczucie że niedługo pojawi się temat o facetach i ich sceptycyzmie .

A przepraszam Ty nie negujesz tego co ja pisze? To nie macenie? Wlasciwie to nic interesujacego w temacie nie przedstawiles.

Powtórzę chyba po raz czwarty. Wszyscy przedstawiliśmy kontrargumenty na twoje argumenty, wspólnie szukaliśmy nieistniejące "Majora", przedstawili ci fakty i dowody generalnie na to że opowieść ta jest z brukowca a cała historia nie trzyma się zwyczajnie kupy.

Ty natomiast nie odpowiedziałaś na wszystkie pytania i teraz gdy dyskusja dobiegła końca bo już brak ci dowodów i argumentów wycofujesz się z dyskusji i wypinasz na nas twierdząc że udowodniłaś swoje i miałaś jakiś ukryty cel. Ty się z nami bawiłaś tylko?

Naciągana to jest ta historia , stwierdziliśmy to jednogłośnie.

Jeśli ktoś by się napocił i w 1 poście napisał jakie TY podałaś argumenty a jakie inni to śmiem twierdzić że tak, obaliliśmy tę teorię.

Jedyne do czego doszlismy to fakt, ze zadne z nas nie ma wystarczajacych dowodow zeby potwierdzic artkul, bo ja musialabym dla Was urzadzic party w piramidzie, zebyscie naocznie stwierdzili jej istnienie

Wystarczyłoby gdyby pan Major istniał.

Biorac pod uwage zjawiska Trojkata, prawdopodobnie, zadne z nas by nie wrocilo, tak wiec dyskusja moglaby sie toczyc dalej, tylko bez nas, a nas nawet google by nie znalazo.

Znalazłoby z racji tego że byłoby dosyć głośno o tajemniczym zaginięciu paru osób na trójkącie bermudzkim, bo byłaby to prawda potwierdzona faktami, a jeśli coś takiego jest potwierdzone to jest w google . Wspominałem że pana Majora nie odnaleźliśmy w google?

To już wogle nie trzyma się składu nie wiem czy poziom dyskusji zmalał czy po prostu już nie masz o czym pisać i cały nasz temat przedstawiłaś w sposób tak sarkastyczny że aż niemądry, żeby nie wyrazić się dosadniej.

Użytkownik Cascco edytował ten post 22.09.2013 - 11:20

• 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie prowadzisz merytorycznej dyskusji, jedyne co pokazujesz to wysmiewanie moich pogadow na kazdym kroku i w kazdym temacie.
Brzydko sie bawisz! Bardzo brzydko!

Z Tobą się zwyczajnie nie da merytorycznie dyskutować. Wszelkie merytoryczne argumenty zbywasz. Nie dlatego, ze są złe, ale dlatego że nie pasują do Twojej wizji świata.
  • 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ponieważ ustaliliśmy już, że założycielka tematu wierzy w te piramidy iście religijnie, i nie potrzebuje dowodów, to proponuję moderatorom zamknięcie tematu, bo zamieni się w pyskówkę.
  • 2

#102 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

A ja dziekuje kolegom sceptykom za bardzo pouczajaca i bogata w wiedze, polemike.
Pozdrowienia dla uczestnikow tematu.
  • 0

DM13.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

*
Popularny

DM13

Jest tu wiele osoób, w tym ja, które chciałoby zobaczyć te piramidy, a tym samym otrzymać dowód na istnienie super zaawansowanej cywilizacji z zamierzchłych czasów lub które dowodziły by istnienia obcych cywilizacji

Mam wrazenie, ze nawet gdybys na nia wpadl osobiscie, to tez bys powiedzial, ze nie ma badan naukowych, znaczy piramidy tez nie ma.

Droga Mag, nie wiem skąd u Ciebie takie przekonanie oraz irytacja. Każda rzeczowa dyskusja opiera się na argumentach oraz kontrargumentach. Więc jest to logiczne, że przedstawiamy kontrargumenty, co więcej, bijące na głowę Twoją argumentację. Ostatnie strony pokazują jak panicznie uchwyciłaś się brzytwy, starając się na siłę wcisnąć nam swoje poglądy w tej sprawie.

Zaczęliśmy od Kryształowych Piramid na dnie oceanu a skończyliśmy na teorii spiskowej dotyczącej ukrywania obiektów które nie istnieją.

Nie wiem czy dobrze to wszystko zrozumiałem, więc chciałbym podsumować wszystkie te pseudo fakty.

W roku 1970 – niejaki dr. Ray Brown, nurkując trafia na kryształowy obiekt w kształcie piramidy, który świeci i potrafi się komunikować przy pomocy telepatii a w dodatku robi za motopompę. Znalezisko znajduje się na płyciźnie, stosunkowo przejrzystych wód, w których codziennie ktoś nurkuje począwszy od mieszkańców, poprzez badaczy, poszukiwaczy skarbów, a skończywszy na turystach. Wodach które codziennie są uczęszczane przez statki handlowe, prywatne jachty, motorówki oraz nad którymi codziennie latają setki samolotów. Mimo tak wielu osób przewijających się przez lub nad okolicą, nikt nie widział świecącej piramidy , lub też jeśli widział, to został zmuszony do tego żeby nic nie mówić. A dr. Brown, który twierdzi że ma kamień zabrany z piramidy, ale nie może powiedzieć gdzie dokładnie go znalazł, bo kryształowa motopompa w kształcie piramidy z mocą telepatyczną mu zabroniła, w dodatku wszystkie dowody jakie miał, oczywiście po za wspomnianą kulą, pochłonął sztorm. ( w domyśle wywołany przez piramidę)

Dwie dekady później, gazeta o opinii brukowca, która jednocześnie jest uznanym pismem naukowym publikuje odkrycie znanego oceanografa, o którym nikt nigdy nie słyszał. W tekście tym przedstawione są niepodważalne dowody na istnienie dwóch kryształowych piramid na głębokości 2000 metrów. Z racji autorytetu w/w gazety, zbiera się międzynarodowy zespół naukowy (nazwiska nieznane), który postanawia dokładnie zbadać to wspaniałe odkrycie. Wyniki badań są zdumiewające, piramidy są kryształowe, świecą, pompują w tajemniczy sposób wodę, a ich wiek jest oceniany na 6 do 10 tysięcy lat pne. Nie mniej jednak, naukowcy nie publikują żadnych wyników swoich badań, z nieznanych nam przyczyn, jednak przypadek Browna nakazuje myśleć, że najprawdopodobniej również zostali pouczeni przez piramidy przy pomocy telepatii. Oczywiście jest jeszcze jedna opcja. Rządy amerykański, w raz z korporacją Google i zapewne tajnym wydziałem „Facetów w czerni”, postanowili zakneblować wszystkim usta. Google usuwa wszelkie informacje z internetu o sławnym oceanografie, a rząd amerykański sprawia, że znika wszelka wzmianka o dr. Meyerze, łącznie z jego dorobkiem naukowym, oraz rozpoczyna akcję masowego czyszczenia pamięci, wszystkim którzy mogliby widzieć ową piramidę, lub jej blask. Jednak postanawia, że pozostawi wzmianki o owym odkryciu w internecie.

Tak więc droga Mag, jeżeli w dalszym ciągu uważasz, że to może być prawdopodobne, to chylę czoła.

Jednocześnie proszę o przelewanie całych Twoich dochodów na moje konto , bo chciałbym zbadać wspaniały kamień znaleziony za stodołą w jednej z wielkopolskich wsi. Kamień ten wykazuje wspaniałe właściwości, kiedy go dotykam, zaczynam się komunikować z antyczną cywilizacją, znacznie starszą niż Atlantyda . Mówią mi oni, że muszę uzbierać fundusze na specjalny pomnik, w którego sercu będzie umieszczony kamień. Pozwoli im to przekazywać pozytywną energię naszemu światu, kończąc tym samym z głodem, wojnami, chorobami a nasza obecna cywilizacja docelowo awansuje na kolejny poziom. Więc cel jak najbardziej szczytny. Niestety nie mogę CI ujawnić skąd pochodzi kamień, nie mogę wam go również pokazać, bo straci swoje wspaniałe właściwości, a zdjęcia nie zrobię, bo każda próba kończy się spaleniem karty pamięci lub prześwietleniem kliszy. Mogę go za to dla Ciebie narysować. :)

Możesz to zaraportować, bo ostatnia część mojego wpisu jest kpiną. A tym samym naruszeniem punktu regulaminu.

Użytkownik DM13 edytował ten post 23.09.2013 - 10:01

• 5

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja proponuję zamknąć temat bo ze zwykłej różnicy zdań zaczynacie po sobie jeździc w taki czy inny sposób dodatkowo większość tutaj znalazła sobie droge ujścia swojej irytacji wklepując za każdym razem mag1-21 minusa. Troche smutne.
  • -1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja proponuję zamknąć temat bo ze zwykłej różnicy zdań zaczynacie po sobie jeździc w taki czy inny sposób dodatkowo większość tutaj znalazła sobie droge ujścia swojej irytacji wklepując za każdym razem mag1-21 minusa. Troche smutne.

Proponowałem to trzy dni temu. Jeżeli ktoś prowadzi dyskusję w taki sposób jak mag, trudno się dziwić że dostaje minusy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych