Napisano 07.10.2013 - 16:40
Napisano 07.10.2013 - 19:35
Napisano 08.10.2013 - 00:11
Nie no błagam....
Jak mozna w XXI wieku kwestionować kulistość ziemi?
Skończ waść wstydu oszczedz.
Pozdrawiam.
Napisano 14.12.2016 - 23:31
Ostatnio mam fioła na punkcie płaskiej ziemi. Im bardziej szukam idiotyzmów tej teorii tym bardziej się przekonuję, że mamy do czynienia z jednym z największych kłamstw w historii ludzkości.
Nie chcę powielać argumentacji, trafiłem na bardzo ciekawy wywiad z człowiekiem, który mówi że.... tworzył dla NASA grafiki planet, w tym ziemi, kosmosu itd.
Albo totalny świr albo jednak...
Tutaj bardzo mocny argument z lotami samolotów, których trasy potwierdzają układ lądów zgodny z mapą płaskiej ziemi
I chyba najlepszy dokument/wywiad na ten temat
Wszystkie inne kłamstwa przy tym, to jakieś śmieszne pierdółki.
Ogólnie z której strony by nie spojrzeć dochodzę do wniosku że nie żyjemy na kulce...
Użytkownik Ogarnięty edytował ten post 14.12.2016 - 23:42
Napisano 15.12.2016 - 00:01
Wartościowy Post
Najkrótsza trasa lotnicza z Sidney do Chile (czerwona linia):
Czemu tak krzywo? Bo to mapa w ujęciu Mercatora, wypłaszczająca lądy. Na kuli trasa jest linią prostą. Widać to gdy porówna się trasę na mapie Mercatora z mapą w ujęciu gnomonicznym, w którym środkiem mapy jest biegun a odwzorowanie lądów uwzględnia perspektywę:
Inny przykład - trasa lotnicza z południowej Europu do kalifornii wydaje się bardzo krzywa (linia żółta):
Tymczasem na kuli jest to najkrótsza trasa:
Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 15.12.2016 - 00:09
Napisano 15.12.2016 - 00:34
i jeszcze jedna ciekawostka - mapa płaskiej ziemi w produkcjach filmowych i nie tylko
Użytkownik Ogarnięty edytował ten post 15.12.2016 - 00:37
Napisano 15.12.2016 - 09:16
Sami zwolennicy płaskiej ziemi mogliby takich dowodów z łatwością dostarczyć.
Tyle tylko, że żeby to zrobić, trzeba ruszyć cztery litery sprzed komputera, dojechać / dolecieć / dopłynąć (niepotrzebne skreślić) do tej krawędzi i sfotografować lub sfilmować ją.
A przecież wygodniej jest snuć takie teorie na wygodnej kanapie.
Oczywiście, nie wykluczam, że tacy śmiałkowie byli ale ze względu na nieostrożność spadli z tej krawędzi - lub pożarły ich mityczne potwory (które z pewnością takiej krawędzi strzegą). Jak pech, to pech.
Tak, czy owak - dowodów w postaci czy to zdjęć, czy filmów, jak nie było, tak nie ma.
I tu wracamy do wygodnej kanapy i klawiatury komputera.
Napisano 15.12.2016 - 19:29
A jest może takie zdjęcie wykonane przez ludzi NASA, na którym waszym zdaniem widać Ziemię? Które ze zdjęć uważacie za najbardziej prawdziwe? Poproszę o jego zaprezentowanie.
Napisano 15.12.2016 - 21:08
Wcale nie trzeba odrywać się od Ziemi aby udowodnić kulistość Ziemi. Tu masz zdjęcie znikającego statku za horyzontem.
Inne zdjęcie z obiektami widzianymi zza horyzontu.
Tu masz jedno z pierwszych zdjęć Ziemi widzianej z kosmosu (1947r), wykonanych przed powołaniem NASA.
Zresztą i tak plaskoziemcy napiszą że zmanipulowałem te zdjęcia na polecenie żydokomunistów
Użytkownik Sebastian. edytował ten post 15.12.2016 - 21:10
Napisano 16.12.2016 - 00:10
No i zostałem trollem! Poprosiłem o zdjęcia ziemi, które uważacie za prawdziwe... i okrzyknięto mnie trollem! Dlaczego nie korzystacie z bogatych zasobów archiwum NASA? Czy dlatego, że te niby prawdziwe zdjęcia ziemi to jedna wielka ściema i totalnie kiepska robota grafików/malarzy/artystów? No muszą być przecież jakieś ultra prawdziwe odpowiadające opisom ziemi zdjęcia wykonane przez najsłynniejszą, najbardziej wpływową organizację zajmującą się przestrzenią kosmiczną - NASA. Liczyłem, że pokażecie mi szereg zdjęć okrągłej ziemi, a tu jakieś ruskie zdjęcie ( do tego w podczerwieni... o które nie prosiłem) i oskarżenia że jestem trollem, i jak wierzę w chemtrails, to można mnie olać ciepłym moczem i spuścić bez żalu w kiblu. Do tego zostałem nazwany tępakiem! Przykra sprawa, ale po raz kolejny pokazująca, że coś do k n jest na rzeczy!
To jeszcze inne pytanie, czy ktoś KIEDYKOLWIEK nagrał obracającą się ziemię?? Proszę o takie nagranie. Jedno z mi znanych, źródło oczywiście NASA, ma taki jeden wielki feler, że ziemia obraca się, a CHMURY STOJĄ W MIEJSCU!!! No chyba przez kilkadziesiąt lat udało się nagrać obracającą się Ziemię? Czy się jednak wielkim przypadkiem i niesamowitym pechem nie udało?
Użytkownik Ogarnięty edytował ten post 16.12.2016 - 00:16
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych