Napisano 17.10.2013 - 11:58
Napisano 17.10.2013 - 13:14
Po pierwsze napisze z dużej litery ZE skrzydłami
Po drugie pisz precyzyjniej
No składam i nadal nie widzę związku między rydwanem a UFO. Nie jestem pseudosceptykiem. Nie jestem tez sceptykiem, nie napisałem że nie wierzę w obcych. Napisałem że akurat nie wierzę w teorię in-vitro.Chyba nie do końca, jeżeli nie składasz faktów w logiczną całość. Jak to dobrze ujęła mag1-21 mam wrażenie, że jesteś "pseudosceptykiem".
Fakt. Przeczytaj swoje zdanie, które napisałeś. Nie chce mi się cytować.
Wstawiam Ci edukacje. Chyba chcesz wiedzieć więcej
Ankieta sama mówi za siebie.
Według niektórych miały być to twarze istot z wnętrza pojazdów przypatrujących się Ezechielowi. Według zwolenników tej teorii brak odpowiedniego słownictwa u Ezechiela oraz niezrozumienie całej sytuacji sprawiały, że nie zdawał sobie sprawy z tego, co tak naprawdę widzi. Jednakże mimo wszystko Ezechiel, jak na człowieka zaskoczonego przez obcych z kosmosu, opisuje całą sprawę bardzo dokładnie.
Co więcej, wizja Ezechiela dokładnie wiąże się ze starożytnymi mitami tego okresu. W płaskorzeźbach pochodzących z Niniwy widzimy boga Ninurtę wyposażonego w dwie pary skrzydeł, podobnie jak istoty z wizji Ezechiela. W tym przypadku ich skrzydła stykają się, co przywodzi na myśl cherubiny opisane w 1 Księdze Królewskiej (1 Kr 6:27): „Gdy umieścił te cheruby w głębi wnętrza świątyni, to rozpościerały swe skrzydła tak, że skrzydło jednego dotykało jednej ściany, a skrzydło drugiego cheruba dotykało drugiej ściany. Skrzydła zaś ich skierowane do środka świątyni dotykały się wzajemnie."
Ci, którzy pragną w ezechielowych wizjach widzieć kosmitów, powinni przyjrzeć się dalszej części księgi, gdzie opisuje on kolejne spotkanie z cherubinami podobnymi do tych, jakie spotkał nad rzeką Kebar.
Dodaj jeszcze, ze uswiadomili by nas ze jednak sa nami i znalezli sie na Ziemi w czasie przed wlasnymi narodzinami...
No to problem zagrozenia z kosmosu nabiera innego znaczenia. Wtedy dopiero jest dylemat walczyc z "obcym", czy nie walczyc bo to "swoj."
Cholewka, moze to Twoj wnuczek, ale Ty przeciez nie wiesz, ze on wymysli latanie w kosmos.
Użytkownik Cascco edytował ten post 17.10.2013 - 13:30
Napisano 17.10.2013 - 14:35
Napisano 17.10.2013 - 14:54
Użytkownik Cascco edytował ten post 17.10.2013 - 14:56
Napisano 17.10.2013 - 17:43
Napisano 17.10.2013 - 20:05
Chcialabym sie odniesc do tych skrzydel.
Kiedys przegladajac tablice z hieroglifami natrafilam na rysunek skrzydel. Po poszukiwaniach znaczenia tego hieroglifu znalazlam wytlumaczenie, ze jesli skrzydlo bedzie obok rydwanu, oznacza pojazd latajacy/unoszacy sie nad ziemia, jesli bedzie czlowiek ze skrzydlami, to znaczy ze on sam moze unosic sie nad ziemia, bez dodatkowego pojazdu. To wszystko oznaczaloby, ze skrzydla sa jedynie symbolem w hieroglifach oznaczajacy czasownik-latac. Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie jest to bardzo zrozumiale i wiarygodne, szczegolnie w kontekscie naszej rozmowy.
...
Ci, którzy pragną w ezechielowych wizjach widzieć kosmitów, powinni przyjrzeć się dalszej części księgi, gdzie opisuje on kolejne spotkanie z cherubinami podobnymi do tych, jakie spotkał nad rzeką Kebar.
Biorąc pod uwagę aktualne doniesienia o UFO i to jak wyglądają to kompletnie nie widzę związku z tym jak ich opisał Ezachiel w dalszym tekście. Opisał ich tak jak wyobrażamy sobie istoty anielskie czyli tak jak opisuje je Biblia a nie jak dotychczasowe doniesienia o UFO np Szarak, Reptilianin.
Reszta Bogów tak jak np Zeus, Donizios , Hermes posiadają wygląd ludzki i w zapisach podobnie zachowują się jak ludzie. Piją wino, wydają uczty mieszkają na górze Olimp, rodzą pół Bogów herkules itd etc...Nie widze kompletnie związku z UFO a mitologia Grecka jest chyba najsławniejsza i najbardziej znana.
Tak samo Sfinks czy Bóg Re albo inni są stworzeni na podobieństwo człowieka i zwierząt dobrze nam znanych. Kot, Koń, wilk nawet (chyba). Nijak nie widzę tam niskich istot o kolorze skóry szarej lub czarnej albo zielonej.
Tak samo Budda.
Z pewnością obcy mogli wtedy odwiedzać planetę ale nie w kontekście kształtowania religii.
Jeżeli chcecie mnie przekonać do tego że UFO stworzyło religię czy Jezusa albo podawali się kiedyś za bogów to podajcie mi jeden powód czemu mieliby to robić.
Napisano 17.10.2013 - 20:12
Użytkownik Zbeeanger edytował ten post 17.10.2013 - 20:12
Napisano 17.10.2013 - 20:41
Napisano 17.10.2013 - 20:54
Użytkownik XGOŚĆ edytował ten post 17.10.2013 - 21:08
Napisano 17.10.2013 - 21:07
... a Kriszna i jego brat niebieska skore.
..
Napisano 17.10.2013 - 21:08
Ezechiel widział unoszące się istoty. Wyobraź sobie, że żyjesz w tamtych czasach, nie znasz obecnej technologii. Jak byś to opisał ? Właśnie tak jak Ezechiel. Ezechiel był uczonym, kapłanem nie jakimś chłopem "ze wsi".
Chyba mag21 pisała że jest więcej ras obcych i ja się z tym mogę zgodzić ale TE rasy obcych są zbliżone wyglądem do siebie nie do nas. Brak owłosienia to istotna cecha a bogowie starożytni byli opisywani z (ZE) brodą albo włosami.Bo zakładasz, że ziemie odwiedzała jedna rasa obcych.
Oczywiście, wcześniej odwiedzali ziemię np. z chęci poznania. Później zapewne stwierdzili, że pomogą nam w rozwoju cywilizacji.
Aby ludzkość żyła w zgodzie i harmonii musi być Bóg, który wskaże kierunek rozwoju. Religia to wynalazek człowieka do sterowania masami.
Użytkownik Cascco edytował ten post 17.10.2013 - 21:09
Napisano 17.10.2013 - 22:06
.... starożytni byli opisywani z (ZE) brodą albo włosami.
Te istoty były opisane jak aniołowie, ludzie, na wzór ludzi nie Obcych.
No jak nam niby pomogli... bo nie bardzo wiem.
Mamy masę Religi i bogów i jakoś nie żyjemy w zgodzie i harmonii.
Napisano 17.10.2013 - 22:47
Nie wiem jak bardziej łopatologicznie można Ci to opisać
Około 90% populacji na świecie żyje w zgodzie i harmonii. Ci którzy się jeszcze wojują nie rozumieją, że już najwyższy czas schować topór wojenny i żyć pełnią życia.
Użytkownik Cascco edytował ten post 17.10.2013 - 22:48
Napisano 17.10.2013 - 23:24
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych