@ bullik
@up
Podboje kosmosu przynoszą korzyści tylko tym którzy w to inwestują.... nikomu więcej .
Naprawdę jesteście tak ograniczeni, że myślicie takimi horyzontami, czy po prostu trolujecie sobie dla hecy?
Gdyby Ford nie założył swojej firmy w celach zarobkowych to dziś nadal jeździlibyście w podróże dyliżansem, a nie kilkunastoletnią Skodą. To się tyczy każdej dziedziny.
Ludzie, myślcie trochę zanim stawiacie zarzuty z kosmosu.
Miałem napisać wykład, ale i tak nikt jego nie przeczyta, dlatego podam proste dane, które każdy z dwucyfrowym IQ powinien zrozumieć
Budżet NASA ~17,7 mld
Budżet Pentagonu ~ 668 mld USD
Dane za rok 2012
Dziękuję, dobranoc.
..
Po pierwsze nie podpinaj mi czyjejs wypowiedzi, bo ja nie pisalem nic o zarobkowaniu.. poza tym ja tylko skomentowalem ogolna rozrzutnosc, ktora moznaby lepiej wykorzystac, ale jak juz tak piszesz to zwroc uwage ze taki Pan Ford zakladajac firme nie zebral haraczu na dzielnicy, tylko pieniadze na otwarcie firmy zarobil, pozyczyl itp.. wiec to bezsensowny przyklad.
Do tego te filtry dla etiopczyka nikt za darmo nie zalozy - on sam nie zaplaci, ale jakas organizacja za niego, ktora to pieniadze bierze od Panstw i ludzi z rozwinietych krajow.. calosc interesu jest pewnie nierentowna, ale jak wlozyles w rozwoj nie swoje pieniadze i ktorych nie musisz oddawac, to kazda sprzedaz gdy nie masz kosztow jest zyskiem.
Tak sie robi biznes "bedac na wyzynach", a do tego jak ma sie poparcie masy ludzi slepo idealizujacych kazde osiagniecie, rzucone spoleczenstwu jako ochlap, z pominieciem chlodnej kalkulacji, to mozna robic co sie chce i dlatego opieszalosc rosnie do granic mozliwosci.. mozna wmawiac ze trzeba handlowac CO2 i ze to wina Kowalskiego, ktory w piecyku pali.. teraz ze woda pitna nam sie konczy, bo ludzie ja zle gospodaruja (a nie ze jest na potege zatruwana)
wiec tak - piszecie tu o podboju kosmosu - ok! ale nie wciskajcie tu belkotu o dotychczasowych korzysciach, bo jak pisalem jest to znikomy procent mozliwosci jakie mozna bylo tym nakladem uzyskac - malutki pozytywny efekt uboczny, ktory m.in. ty idealizujesz tutaj i jeszcze masz czelnosc pisac ze to inni nie mysla.. jedyne autentyczne korzysci to podboj, a raczej badania kosmosu i tyle, albo nawez "az".
i jak juz poruszamy ta kwestie, to Tak! to tez sie robi dla pieniedzy, dla przyszlych profitow, zrodel surowcow, przewagi militarnej itd, a jak myslisz ze dla "rozwoju ludzkosci" to ty to dopiero utopijne poglady masz!
Po drugie obrazajac innych bez powodu swoim IQ nie zablysniesz..
Pisalem tez o zbrojeniowce.. 17,7 mld na wymyslenie filtra?
![;]](https://www.paranormalne.pl/public/style_emoticons/default/smile5.gif)

spory offtop z tego wyszedl

Użytkownik bullik edytował ten post 15.10.2013 - 23:54