Skocz do zawartości

Zdjęcie

Inwazja czarnookich

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

uN1v3rS3.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

po przeczytaniu tego ogarnął mnie trochę lęk :P jak spotkam kogoś z czarnymi oczyma to sprubóje do niego zagadać :D
  • 0

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dla mnie najbardziej przkonująca hipoteza to ta, źe są to demony w ludzkich ciałach, ale dlaczego w USA tylko?? jak zwykle ;)
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po przeczytaniu mam wrazenie, ze jest to jakas miejska legenda ;-)
Ktos slyszal, ze ktos widzial... :P
Jakos zadnych udokumentowanych przypadkow nie bylo (zdjecia itp.- nie liczac chorob o ktorych wspomniala aśka)
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

tia, jakie tam demony? jak dla mnie to kontakty. jeden z gitarzystów limp bizkita ma czarne kontakty. rzeczywiście dziwnie wygląda :P takie spojrzenie samo w sobie musi powodować lęk, bo przecież jeśli całe oko jest czarne, to nie wiesz czy ten ktoś na Ciebie patrzy. to musi być straszne.

no ale z drugiej strony, tak jak ta kobieta mówiła, jeśli to było dwoje 10-latków, to skąd miałyby szkła kontaktowe? etam, w każdym razie, fajna sprawa :P

btw to zawsze marzyłem o jakichś fajnych szkiełkach. np. czerwonych czy takich ostro błękitnych...ale kurde to w pytę kasy a na kilka dni :P nie w polsce, nie w polsce..
  • 0

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jak dla mnie to kontakty

eee raczej nie możliwe, szkła kontaktowe nie przykrywają całego oka, tylko to co w środku
(no kurde zampomniałem jak się nazywa ).
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

teledysk do nookie limpów zobacz :] a to o co Ci chodzi to pewnie, że tylko do granicy tęczówki :P
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może ludzie,którzy zdają relacje ze swoich spotkań z "czarnookimi" są tylko żądni sławy i rozgłosu?

To by musiała być jakaś zbiorowa psychoza albo coś w tym guście... przeciez ci ludzie nawet się nie znali.

A widział ktoś kiedykolwiek chociaż jednego takiego czarnookiego? Może oni występują tylko w USA

Autor artykułu mieszka w USA i zazwyczaj opisuje sprawy dziejące się na terenie Stanów Zjednoczonych.

Mam jeszcze inny artykuł o czarnookich, ale do niego dopiero muszę zajrzeć...

a jesli chodzi o to, ze cale oko mialoby byc czarne to istnieje tylko jedno racjonalne wyjasnienie- brak twardówki, badz jej powazne uszkodzenie. Nie spotkalam się jednak z takim przypadkiem i mam nadzieję nie spotkam

A są gdzieś zdjęcia takich oczu bez twardówek?
  • 0

Gagatek.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A nie można byłoby zrobić małego testu...poprostu kupic takie czarne soczewki, założyć i pokazywac sie ludziom, później spytać ich jakie mieli odczucia.Może uzyskalibysmy jakieś ciekawe rezultaty, np: czy czuli lęk jak w innych przypadkach itp.
Aury zła nie da się założyc, człowiek z soczewkami mógły spowodować moze co najwyzej jakieś zaciekawienie, lekki strach ale nie paraliżować ze strachu.
Pozatym temat już jest ;-)
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

aśka dała wyjaśnienie a niektórzy dalej o demonach itd. żal...
  • 0

Ireth.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przemyślałam sobie sprawę, poczytałąm też wasze wypowiedzi i moge powiedzieć tyle: moim zdaniem na pewno nie są to żadne demony lub ludzie z innego wymiaru. Ktoś zauważył,ze może być to jedna z miejsckich legend- ja równiez się do tego skłaniam.
Tak jak wspomniałam na początku postu po wczorajszym przeczytaniu artykułu doszłam do wniosku,ze to zjawisko moze mieć podłoże medyczne jakaś choroba bądź dziwna mutacja genetyczna) Oto post, z tłumaczeniem któe najlewpije by to tłumaczyło:

"Czrne oczy" lub bardziej ściśle brak tęczówki nazywa się aniridią. Jest to dziedziczne zaburzenie spowodowane brakiem ekspreski jednego z genów odpowiedzialnych za prawidłowe ukształtowanie gałki ocznej. U chorych z tym zespołem tęczówka jest całkowicie lub częściowo niewykształcona, przez co źrenica wydaje się być nienormalnie duża - zajmująca miejsce gdzie zwykle znajduje się tęczówka. Wada ta upośledza wzrok i może być przyczyną jaskry.  

a jesli chodzi o to, ze cale oko mialoby byc czarne to istnieje tylko jedno racjonalne wyjasnienie- brak twardówki, badz jej powazne uszkodzenie.

• 0

pandemia.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Należy dodać, że aniridia jest bardzo rzadkim schorzeniem (podobnie jak albinizm). Stąd spotykając takie osoby jesteśmy zaskoczeni wyglądem ich oczu, czujemy się niepewnie może dołaczać irracjonalne uczucie strachu...
  • 0

suspect0.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Należy dodać, że aniridia jest bardzo rzadkim schorzeniem (podobnie jak albinizm)...

wiec wedłóg mnie z kolei ciezko to wiec zaliczyc do schorzenia bo wiadomo jakie jest prawdopodobienstwo spotkania takich osob, lub zeby te osoby byly rodzenstwem....chodzi mi mianowicie o te dwojke dzieci ktora chciala zekomo skorzystac z wc....zakładajac ze bylo to rodzenstwo jest to malo prawdopodobne aby to bylo to schorzenie skoro jest tak zadkie....
  • 0

Bazzg.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Inny artykuł na tym forum, dotyczący tego samego, stwierdzał, że typowym zachowaniem tych ludzi, było "dobijanie się" do mieszkania, bądź auta. Rozumiem, że mozna spotkać takiego człowieka, nic nie podejrzewając, nawet kilku takich. Ale jak każdy chce do ciebie wejść, czy z tobą się przejchać, to chyba byś nabrał podejrzeń, nie?
  • 0

aśka.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dla mnie najbardziej przkonująca hipoteza to ta, źe są to demony w ludzkich ciałach, ale dlaczego w USA tylko?? jak zwykle  

dobre spostrzezenie- ciekawe dlaczego wszystkie tego typu zdarzenia maja miejsce akurat w USA? My mozemy sie co najwyzej pochwalic piktogramami w Wylatowie xD
http://www.zetatalk....ndex/crop97.jpg

A są gdzieś zdjęcia takich oczu bez twardówek?

Ivellios-to sa tylko moje przypuszczenia. Inną opcją jest wpuszczenie do oka barwnika (trik niektorych filmowcow- barwnik nie uszkadza tkanek !). Jesli nie twardówka, ani aniridia - soczewki (jak juz ktos zdazyl zauwazyc :) ) i barwnik wydaja sie najlogiczniejszym wyjasnieniem. Oczywiscie, jesli chcemy patrzec na to jak racjonalisci..
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale jak każdy chce do ciebie wejść, czy z tobą się przejchać, to chyba byś nabrał podejrzeń, nie?

Rownie dobrze taki człowiek może mieć coś ze wzrokiem i próbować prosić o pomoc.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych