Skocz do zawartości

Zdjęcie

Debaty: Zgłoszenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

dlp.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja również chętnie podebatuję na temat związany z PSI, więc jakby co Fenix, masz ochotników do debaty... Choć temat w podanej przez Aguile formie może się trochę mijać z celem - nie słyszałem o osobie, która byłaby w stanie udowodnić, że moce PSI to fałsz...
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zatem Marcinie - skoro uważasz, że podołasz debacie (a wydaje mi się, że tak), to zgłaszajcie się :) Bo jakoś dział debat troszkę... przymiera ;) Z miłą chęcią będę przyglądał się przebiegowi.

Aha, bo jużdrga osoba się na to złapała, ta kreska pod moim nickiem robi troszkę zamieszania, ale brzmi on "Aquila", nie "Aguila" ;)
  • 0

dlp.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zatem Marcinie - skoro uważasz, że podołasz debacie (a wydaje mi się, że tak), to zgłaszajcie się :) Bo jakoś dział debat troszkę... przymiera ;) Z miłą chęcią będę przyglądał się przebiegowi.

Ja bardzo chętnie nad czymś podebatuję, ale - jak już mówiłem - temat "Moce PSI - prawda czy fałsz" wydaje mi się trochę "nie teges" (dla obu stron)... W obecnej formie żadna ze stron nie jest w stanie podać konkretnych dowodów. W końcu nikt nigdy nie pokazał tak naprawdę mocy PSI, w warunkach, które pozwalałyby spekulować nad faktyczną autentycznością zjawiska. Nie sposób również znaleźć dowód, który stwierdzałby, że tego typu moce nie istnieją. To trochę tak jakby zastanawiać się - "Hobbit z Flores: nowa odmiana człowieka czy choroba?" przed znalezieniem jakichkolwiek kości przez archeologów (bazując tylko na opowieściach i relacjach "świadków"). Poza tym, temat chyba zbyt szeroki... Może tak - "Sławni telekinetycy*: oszuści czy posiadacze mocy paranormalnych?"

* - jasnowidze / wróżbici / itp

Tak czy siak - jakby co Fenix, jestem chętny :)

Aha, bo jużdrga osoba się na to złapała, ta kreska pod moim nickiem robi troszkę zamieszania, ale brzmi on "Aquila", nie "Aguila" ;)

Wybacz Orle... Zamyślony byłem :P :wall:
  • 0

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mam propozycję debaty:
Startożytny Rzym - jedna z najwspanialszych cywilizacji, czy monstrualne oszustwo?
  • 0

tofic85.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hehe ja bym się najchętniej wypowiedziała na temat: jaka cywilizacja dała początek filozofii Egipt czy Grecja niby oczywiste ale ja bym staneła po stronie Egiptu hehe taka dygresja bo to nic paranormalnego ;)
  • 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Imbefalasion :) Tak nie można. Musiałbyś najpierw określić okres w dziejach Rzymu który masz na myśli.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja z racji tego, że od jakiegos czasu jezdze codziennie do ciężko chorej mamy w szpitalu wycofuje sie ze wszystkich debat opócz 9/11 - na tej tylko mi zależy. Dlatego też robię sobie też małą przerwę od forum ku uciesze zapewne wielu użytkowników. Nie mam ostatnio chęci ani czasu na bawienie sie w debaty, co zreszta juz podczas osotatniej bylo chyba widac. Jakby mnie zbyt dlugo nie bylo na forum to jednoczesnie rezygnuje z sedziowania debat, w ktorych zostalem wyznaczony jako sedzia (czyli chyba tej o marihuanie).
  • 0

Monkey.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mogę wziąść udział w debacie jako osoba za legalizacją bo jestem za. Tylko niewiem czy sie nadaje ;/
  • 0

Ciszu.
  • Tematów: 23
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

właśnie ja też chce. :) ZA
  • 0

Imb.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A może by podebatować na temat nieco mniej "paranormalny"? Otóż,

Czy pieniądze dają szczęście? Czy potrzeba pieniądza do szczęścia?

• 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja bym podyskutował na temat KK, ale nie mam żadnych sprecyzowanych pomysłów.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Berith--> Tematów stricte religijnych nie ma sensu poruszać. To sprawa wiary. Owszem, można zrobić debatę o tym czy Jezus istniał naprawdę, czy Żydzi zostali wygnani z Egiptu, ale to nie ma sensu.
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Cała filozofia jest właściwie bez sensu, bo odpowiedzi na zadawane pytania i tak sami nie odkryjemy, a jednak są ludzie, którzy dyskutują i rozmyślają na jej temat.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to kto się dołącza do debaty 2 vs 2 w sprawie WTC? ;)
  • 0

Sabaku No Gaara.
  • Tematów: 97
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Chciałem zaproponować debatę, tj. "Kościół Katolicki Vs. Kościół Protestancki". Jedyną bazą będzie Biblia. Poruszane będą katolickie dogmaty, których jedna strona będzie bronić, a druga atakować.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych