Nie rozszyfrowałem w pierwszej chwili tego skróty, myślałem że chodzi o GMO, z GO nie zostaniemy "partnerami" (bez głupich skojarzeń!) bo raz się zdarzyło, że się z sobą zgadzamy
Na TVP1 (tak, istnieją jeszcze ludzie którzy oglądają tą stacje, szczególnie jeśli w pokoju mają poza nią dwie inne) widziałem przed godziną niezły dokument - co myślał sobie tubylec wycinając na Wyspie Wielkanocnej ostatnie drzewo. Nawet interesująco zrealizowane, ale to chyba za mało aby opowiadać o człowieku, niszczycielu Ziemi
Nie wszyscy pewnie wiedzą, ale przed Richardem Dawkinsem, najsłynniejszym wojującym ateistą był amerykański komik George Carlin. Zawdzięczamy mu powiedzonko, że jedynym celem istnienia ludzkości było wytworzenie na Ziemi plastiku, którego sama Ziemia nie potrafiła uzyskać. Polec cały ten
występ (z polskimi napisami) szydzący sobie z ekologów straszących ociepleniem klimatu, facet ma niesamowitą charyzmę, niestety odszedł od nas parę miesięcy temu.
Mam takie spostrzeżenie, nie wiem czy było już poruszane, zauważyliście że w debatach biorą udział tylko mężczyźni? :)Nie wiem czy ktoś chodzi bo jakiś blogach i wdaje się tam w dyskusje, szczególnie dyskusje światopoglądowe, nigdzie tam nie ma kobiet! Wczoraj byłem na blogu naukowego działu "Polityki", następnie zajmującego się religią Adama Szostkiewicza, dziennikarza Tygodnika Powszechnego, ale byłem i na recenzjach nowo wydanych książek popularnonaukowych i wyobraźcie sobie, na kilkadziesiąt osób jakie brały udział w dyskusji... ani jednej kobiety. To samo jest na blogach polityków, lekko 90% z dyskutantów to faceci. Pomimo tego że na wyższych uczelniach jest więcej kobiet niż mężczyzn, kiedy przychodzi co do czego gdzieś znikają. Nie wiem czy nie interesują się takimi sprawami (a jak nie to jakimi?). Nawet tutaj, ilu "stałych" użytkowników forum to kobiety, 10% ? więcej? Niech dżentelmen w debacie udowadniający że kobiety są gorsze nadmieni, że same debaty coś na ten temat mówią