Skocz do zawartości

Zdjęcie

Debaty: Zgłoszenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chciałbym zabrać głos w dyskusji "Ufo, dlaczego mamy wierzyć?" , która jest całkowicie moim pomysłem. Opowiem się po stronie osoby broniącej prawa bytu zjawiska UFO, za główny cel debaty chciałbym obrać omówienie a raczej przedyskutowanie możliwości iż nasz planeta jest odwiedza przez obcych, pochodzę z portalu ZjawiskaParanormalne.pl i nie wypowiadałem się na tym serwisie zbyt często, czas najwyższy to zmienić. Wolałbym by dyskusja miała format 1 vs. 1 jednakże 2 vs. 2 także się podejmę, oczekuje oponenta. Jeśli znalazł by się on dość prędko proponuję debatę rozpocząć wraz z dniem 10. 12. 2008 r. dając debatującym jakiś czas na przygotowanie.

Z wyrazami szacunku Arek "Makbet"
  • 0

SapereAude.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mrrrr... co za debaty się zapowiadają :D już się bałem, że sezon ogórkowy się zrobi ;) Jak w końcu do którejś z nich dojdzie to oczywiście można liczyc na moje sędziowanie :) pozdrawiam.
  • 0

Qliffot.
  • Tematów: 5
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co opowiada przeciwko faktycznej możliwości odwiedzania nas przez pozaziemskie cywilizacje? Hmmm... kuszące :-D "Jezus Chrystus" zaostrzył mój apetyt :-)

Makbecie, byłbyś skłonny stoczyć tę debatę ze mną? Proponuję jednakże przenieść datę jej początku na piątek, 12. Tak byłoby chyba wygodniej, gdyż piątkowe popołudnia, jako dni w których uczniowi znacznie ubywa obowiązków, byłyby - w każdym razie na jej początku - jak dla mnie bardziej optymalne na przedstawienie argumentów konstruktywnie i w interesujący sposób.
  • 0

Makbet.

The truth is out there

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem skłonny, przenieść ją na piątek, jednakże wtedy mogę ją rozpocząć dopiero ok. godziny 19-20 kiedy to wrócę z zajęć. Teraz trzeba tylko poinformować o wszystkim Eurycide i znaleźć radę sędziów.
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

• Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jest tutaj godny reprezentant Eurycide w mej skromnej postaci ;) Czy chcecie Panowie rozpoczynać już w najbliższy piątek ? Z mej strony nie widzę przeciwwskazań. Sędziów się szybko skompletuje.
p.s. Qliphocie, jakże ja się cieszę ;*

edycja: nie zauważyłam, że mówicie o grudniu. No to tym bardziej jestem na tak ;)
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Po bardzo długim pobycie na forum, postanowiłem wkońcu wziąć udział w debacie.
Tak więc mimo licznych wątpliwości, związanych z brakiem czasu zebrałem się na odwagę, by dziś ogłosić, że rzucam wyzwanie Specowi w debacie dotyczącej wolnej woli.
Jednakże mam dwa wymagania:
- dwa wcześniejsze wpisy nie są brane pod uwagę (debata zaczyna się od początku - w tym od losowania kolejności oddawania wpisów)
- dysponujemy po jednym wpisie wprowadzający, w którym NIE podajemy samych argumentów, a jedynie prezentujemy ogólny zarys tematu i ujawniamy swoje poglądy. Również i zapis końcowy nie powinien zawierać nowych argumentów, gdyż oponent nie będzie miał możliwości odpowiedzi.

Jeśli warunki odpowiadają, możemy zaczynać w każdej chwili.
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Napisałam PW do Speca, czy nadal chce wziąć udział w debacie ;] Jeżeli tak, to chętnie na nowo ją rozpiszę.
  • 0

Makbet.

The truth is out there

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mogę objąć sędziostwo w debacie "Wolna Wola"
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No niestety Spec nie jest zainteresowany udziałem w debacie. Może ktoś inny chętny? ;)
  • 0

Berith.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No ludzie, po tylu latach podejmuje decyzję mogącą zaważyć na moim życiu (tak, ironizuje :P ), a wy tak po prostu uciekacie?

Czekam do poniedziałku, potem i ja się wycofuje, o ile jest to zgodne z regulaminem.
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Makbecie i Qliphocie, założyłam temat o Waszej debacie, której termin zaplanowaliście na najbliższy piątek. Sprawdźcie sobie ten temat i czy wszystko jest ok. Zmodyfikowałam trochę temat, mam nadzieję że nie zatraciłam jego sensu. Znaczy tego, o który Wam chodziło. Jakby coś - można jeszcze wprowadzić poprawki/zmiany.
  • 0

Berith.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jako że ciągle mam więcej czasu, niż się spodziewałem poszerzam krąg debat, do których się zgłaszam (mogę nawet prowadzić je równolegle).

Wolna wola
Mistrzostwa Świata w Piłce czy Letnia Olimpiada
Kobieta kontra Mężczyzna we współczesnym świecie

Strona, po której miałbym się opowiedzieć nie ma znaczenia.

Liczę również na ewentualny kontakt ze mną w sprawie przeprowadzenia nowej debaty (nie wymienionej w liście oczekujących), bowiem jestem otwarty na interesujące tematy (a niestety tych pozostałych za takie nie uważam... no, może poza jednym :) ).

PS: Sugerowałbym utworzenie debaty poruszającą kwestię eutanazji, a także paradoksu wiary w życie poza grobowe, przy jednoczesnym strachu przed śmiercią.
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja z Berithem do debaty stanąć w tej chwili niestety nie mogę, jako że zbliżająca się sesja i czas zaliczeń na uczelni uniemożliwia mi głębokie wniknięcie w temat [temat może wydawać się banalnie prosty, jednak nie jest to zwyczajna rozmowa, a debata, a na to trzeba jednak czasu ;p ], z chęcią jednak stanę do debaty w połowie lutego, gdy [mam nadzieję] będzie już po wszystkim.

Berith, mam nadzieję, że zgodzisz się na takie rozwiązanie :]
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Super, Mango! Chyba pierwsza kobieta w naszych debatach. Zatka się dzioba temu przemądrzalcowi o niewygodnym nicku :P
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Któż jest tym przemądrzalcem?

No bo kurka, ja naprawdę chętnie, właściwie to muszę się zastanowić, czy jestem gotowa teraz stawać do debaty. Jeżeli ktoś napisze za mnie dwie prace i nauczy się na cztery egzaminy, to mogę już, teraz, zaraz. Tylko żeby temat był taki, który mi naprawdę będzie pasował, bo jednak pisanie o czymś, o czym ma się niewielką wiedzę, bądź o czymś wybitnie nudnym, nie będzie należało do przyjemności, a wydaje mi się, że taka debata powinna być przyjemnością przede wszystkim.

;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych