Skocz do zawartości

Zdjęcie

Debaty: Zgłoszenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

cisz.

Realizm Magiczny

• Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

hmm ja proponuję 9 lub 12 stycznia, żebyście jednak mieli trochę czasu na przygotowanie wstępu. Tak chyba będzie lepiej.

Zdecydujcie, proszę :)
  • 0

iskiero.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Marihuana i inne narkotyki miękkie, ? vs michalbuczo - Jako ze brak konkurenta ktory jest Za legalizacja narkotykow miekkich z checia wezme te stanowisko :)) PRosze wczesniej mnie poinformowac i uzgodnic kiedybysmy wznowili w/w dyskusje poniewaz pracuje :)

Pozdrawiam,
iskiero
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mi pasuje każdy termin na razie, choć uprzedzam, że za parenaście dni mogę mieć drobne problemy z dostępem do forum (sesja...). Ale będę się starał zamieszczać wpisy w terminie jeśli już debata ruszy. Na razie też mam trochęna głowie i rzadko bywam na forum, ale mimo wszystko podtrzymuje zgłoszenie ;)
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Rozpisałam debatę o OOBE na 9 stycznia, godz. 11. Rozpoczyna Seroslav. Aquila, oczywiście przymkniemy oko na drobne poślizgi. Wiadomo - nauka i sesja rzecz święta :)

iskiero, na razie dopisałam Cię do debaty o narkotykach. michalbuczo był ostatnio dostępny 16 grudnia. Napisałam do Niego PW, czy nadal chce brać w niej udział... Czekamy zatem na odpowiedź ;]
  • 0

iskiero.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Marihuana i inne narkotyki miękkie, ? vs michalbuczo - Jako ze brak konkurenta ktory jest Za legalizacja narkotykow miekkich z checia wezme te stanowisko :)) PRosze wczesniej mnie poinformowac i uzgodnic kiedybysmy wznowili w/w dyskusje poniewaz pracuje :)

Pozdrawiam,
iskiero

http://www.paranorma...?showtopic=5234

Witam ponownie,

Zostalem lekko rozczarowany bo niewiem jakim to ja sposobem widzialem tam brak konkurenta ktory jest za legalizacja... Spojrzalem jeszcze raz w dzial debaty i zostalem przypisany jako przeciwnik legalizacji. Niestety te stanowisko w ogole mi nie opdowiada. Widocznie byl to tylko moj blad bo zostalem zdezorientowany 2 postami w/w linku.

Z gory przepraszam za wszelakie problemy ktore nastapily z mojej strony. Nawet uczestniczyl bym w tej debacie jako przeciwnik legalizacji ale brak tak ogromnego wachlarza argumentow jaki mam "Za legalizacja" zmusza mnie do nie przystapienia w tej debacie...

Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam,
iskiero
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ok, nic się nie stało, poprawię to.
  • 0

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proponuję zawieść start debaty "UFO - wierzyć czy nie wierzyć?" aż do odwołania, znaczy się do póki mój oponent nie pojawi się na forum.
  • 0

Jacob.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Proponuję zawieść start debaty "UFO - wierzyć czy nie wierzyć?" aż do odwołania, znaczy się do póki mój oponent nie pojawi się na forum.

oczywiście, że nie wierzyć, nad czym tu debatować? Nie kwestionuję, że Wrzechświat zawiera mniej lub bardziej rozwinięte formy życia, naiwnością byłoby twierdzić, że jest inaczej, ale zaraz UFO? Za dużo filmó się naoglądałeś
  • 0

Makbet.

The truth is out there

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

oczywiście, że nie wierzyć, nad czym tu debatować? Nie kwestionuję, że Wrzechświat zawiera mniej lub bardziej rozwinięte formy życia, naiwnością byłoby twierdzić, że jest inaczej, ale zaraz UFO? Za dużo filmó się naoglądałeś

O przepraszam.
Widzisz UFO w pierwotnym znaczeniu to niezidentyfikowane obiekt latający, kosmitów powiązałeś z nim samemu. Są tylko jedną z frakcji, wchodzących w skład ogólnie przyjętej genezy tego zjawiska, więc nie obyło by się bez nich, choć to właśnie oni wiele ujmują fenomenowi UFO, gdyż zielone ludziki odbierają mu powagę sytuacji. Prosiłbym, abyś nie kwestionował tematów, przeze mnie obranych, doklejając do tego wypowiedzi "Za dużo filmów się naoglądałeś", bo traktujesz o zupełnie innym podejściu do tematyki UFO.
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pozdrawiam na wstępie. W tym poście rozwinę dwie kwestie dotyczące debat - z jednej strony zasugeruję nowy temat, zgłoszę się do niego i opowiem po jednej ze stron jak i zgłoszę się do innej.

Temat debaty : "Łaskawy i dobry czy okrutny i zazdrosny - jaki typ Boga jest ukazany w Biblii Starego/Nowego testamentu."

Ja, opowiadam się za pierwszą opcją - że Bóg przedstawiony w Biblii jest Bogiem łaskawym i dobrym dla swoich tworów ludzkich, z tej strony od razu inny użytkownik forum, poproszony przeze mnie by się opowiedział bo stronie negującej moje racje - zgodził się objąć to stanowisko. Jest nim Makbet, który niedługo potwierdzi swoją chęć do debatowania w określonym wyżej temacie.

Pragnę również zgłosić się do debaty 'UFO - wierzyć czy nie wierzyć?' i opowiedzieć się za stroną sceptyka. (Również ustaliłem z Makbetem te plany, lecz start tej debaty mógłby zostać wyegzekwowany dopiero po skończeniu 'naszej pierwszej'.)

Użytkownik Refused edytował ten post 10.02.2009 - 16:02

• 0

Makbet.

The truth is out there

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pozostaję mi tylko życzyć powodzenia mojemu oponentowi, zachęcić użytkowników do czytania i wyczekiwać rozpoczęcia debaty.
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przykro mi Refused, ale Ty niestety nie możesz wziąć udziału już w żadnej debacie. Osobiście ukarałam Cię za wycofanie się z debaty o OOBE 23.06.2008.

Przypominam także, że kara obejmuje również: zakaz brania udziału w przyszłych debatach forum (zgodnie z regulaminem forum).

Widzę szczere chęci i proponowanie tematów, jednakże na przepisy nic nie mogę poradzić.
  • 0

Makbet.

The truth is out there

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przykro mi Refused, ale Ty niestety nie możesz wziąć udziału już w żadnej debacie. Osobiście ukarałam Cię za wycofanie się z debaty o OOBE 23.06.2008.

Przypominam także, że kara obejmuje również: zakaz brania udziału w przyszłych debatach forum (zgodnie z regulaminem forum).

Widzę szczere chęci i proponowanie tematów, jednakże na przepisy nic nie mogę poradzić.

Nie można czegoś zrobić??
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Spróbuję pogadać z Eurym nad ewentualną zmianą regulaminu, jednakże nie gwarantuję, że to coś da.
Jak ktoś się wycofuje z debaty bez podania sensownego powodu, to musi być jakaś kara. Zabawa zabawą, ale ja angażuję w nią sędziów i czytelników, a potem ktoś pisze jednego posta i spada.
Ludzie, jak się na coś decydujecie, to bądźcie konsekwentni i odpowiedzialni.
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przedstawiłam gronu moderatorskiemu propozycję zmiany regulaminu, do której się przychyliło. Jest mi zatem przyjemnie, iż Refused powraca na łono debatowania forumowego ;)

Regulamin został zmodyfikowany o punkty: W przypadku rezygnacji z debaty i braku sensownego powodu takiej decyzji, dana osoba otrzymuje podwójne ostrzeżenie i zakaz brania udziału w przyszłych debatach forum na okres 6 miesięcy.

Kolejne wycofanie się z debaty bez podania sensownego powodu wiąże się z karą trzech ostrzeżeń i całkowitego zakazu brania udziału w kolejnych debatach. (i wieczną ignorancją ze strony cisz :P - hehe żartuję)

Jak się wyrobię w ten weekend to rozpiszę nową debatę zaproponowaną przez Refuseda i rozpoczniemy ją od poniedziałku najbliższego. Jeśli chcecie inny, późniejszy termin to piszcie tutaj.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych