Skocz do zawartości

Zdjęcie

Debaty: Zgłoszenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tatik, nie spodziewałem się. Zgłaszasz się, bo naprawdę uważasz że piramidy zbudowali Atlanci/kosmici, czy tylko dlatego, że ja byłbym "przeciwnikiem"? Bo wiesz, zależy mi na tym, aby osoba z którą będę dyskutował była zmotywowana, pewna swego i mająca wiele swoich "dowodów" pod ręką.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tatik, nie spodziewałem się. Zgłaszasz się, bo naprawdę uważasz że piramidy zbudowali Atlanci/kosmici, czy tylko dlatego, że ja byłbym "przeciwnikiem"? Bo wiesz, zależy mi na tym, aby osoba z którą będę dyskutował była zmotywowana, pewna swego i mająca wiele swoich "dowodów" pod ręką.

A jekie ma znaczenie motywacja ? Nikt nie jest odpowiednio zmotywowany....może być dobra zabawa i nie ma znaczenia czy piramidy zbudowali buszmeni czy szaraki. Najciekawsze jest to że praktycznie nie ma żadnych dowodów kto zbudował pioramidy....Wiadomo natomiast że Heinrich Schliemann odnalazł Troję ponieważ obiecał to swojej siostrze....byłbym zaszczycony znając Twoją inteligencję gdyby ta debata wypaliła...byłby to solidny sprawdzian dla innych forumowiczów.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Motywacja na pewno by pomogła - czy równie mocno broniłbyś stanowiska że zbieranie grzybów jest głupie jak tego, że jest super zajęciem? Ale z drugiej strony jeżeli obiecasz, że sumiennie podejdziesz do tematu i nie wycofasz się, to czemu nie? Możemy podebatować ;)

W razie czego (gdybyś nie był za bardzo zaznajomiony z "dowodami" wersji alternatywnej) to sądzę, że koledzy z forum na pewno Ci pomogą (czy to na PW czy w komentarzach).

No to jak - prosimy o założenie debaty i rozlosowanie sędziów? :)
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W razie czego (gdybyś nie był za bardzo zaznajomiony z "dowodami" wersji alternatywnej) to sądzę, że koledzy z forum na pewno Ci pomogą (czy to na PW czy w komentarzach).

Dowody w sprawie raczej nie mają wersji alternatywnej....temat jest bardzo poważny i zapewne żaden z naszych wspólnych kolegów nam nie pomoże (dotyczy mnie i Ciebie) Rzucam Ci rękawicę oraz dwa nagie miecze ponieważ uważam że mogła być to doskonała polemika ze względu na Twoją fascynację Rzymem......no wiec start ?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W porządku. Panie Opiekunie Debat +....., prosimy o rozpisanie wszystkiego co trzeba! :)
  • 0

+......

Wędrowiec

• Tematów: 125
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To kiedy zaczynamy?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najszybciej jak można.
  • 0

+......

Wędrowiec

• Tematów: 125
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Proponuję rozpocząć tę debatę 2 listopada. Rzut monetą wskazał jako osobę rozpoczynającą - Aquilę :]
  • 0

Sante.

Veritas odit moras

• Tematów: 84
  • Artykułów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Witam. Tak się zastanawiam. Nie zauważyłem nigdzie debaty o istnieniu Jezusa. Myślę iż to była by fajna debata.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sante - było:

http://www.paranorma...opic=18043&st=0
  • 0

Sante.

Veritas odit moras

• Tematów: 84
  • Artykułów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

O to chodzi iż nie za bardzo mi o to chodziło. Ale uprzejmie dziękuję za info.

Użytkownik Sante edytował ten post 04.12.2009 - 21:05

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co masz na myśli mówiąc "o istnieniu Jezusa"? Podana przeze mnie debata była o historyczności - Qliphoth (a nie Quidam - poprawione) twierdził, że nie istniała nigdy taka osoba jak Jezus zwany Chrystusem a ja, że istniała. Wydawało mi się, że właśnie o to chodziło.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Quidam twierdził

Muszę obronić dobre imię Naszego forumowego kolegi, który niestety nie jest już aktywny i sam tego nie uczyni - nie Quidam, a Qliphoth ;)

A żeby nie spamować, to raz sobie pomyślałem, jak ciekawa i zacięta mogłaby być dyskusja Aquili i Tatika o... hmm potędze USA i Rosji, oraz korzyści sojuszu dla Polski z poszczególnym z krajów. Kto reprezentowałby, którą opcję - tego chyba mówić nie trzeba :) Ale rozumiem, że Panowie dyskutują właśnie o Gizie, a i z tym są problemy ;)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Muszę obronić dobre imię Naszego forumowego kolegi, który niestety nie jest już aktywny i sam tego nie uczyni - nie Quidam, a Qliphoth

Jasne! Mój błąd, przepraszam :)

Hmm... chyba ktoś tu zauważył, że jestem proamerykański, ciekawe w jaki sposób... ;) Pomysł ciekawy choć i dość trudny. No i faktycznie póki co niezbyt możliwy do realizacji... Ale warto odłożyć go na półkę aby tam poczekał na trochę lepsze czasy ;)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aby nie zakładać nowego tematu informuję tylko, że na forum 'Debaty' wyłączona została możliwość przyznawania reputacji. Nie dotyczy to podforum 'Debaty Aktywne'.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych