Skocz do zawartości

Zdjęcie

Debaty: Zgłoszenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

slawek13.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moja propozycja:

Hitler czy Stalin- który jest większym zbrodniarzem?
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

• Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Abstrahując jednak od domysłów, temat debaty w obecnej formie jest nieścisły, wręcz niepoprawny.

Liwio, racja. Czy można jakoś przeformułować temat, aby był poprawny i gwarantował "równość" obu pojęciom? A może temat do kosza?
  • 0

#783 Gość_Nivers

Gość_Nivers.
  • Tematów: 0

Napisano

Forum zdechło ;/
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

i co z tą debatą na temat marihuany ? jeżeli nikt nie chce to ja mogę dokończyć tą debatę (chociaż przekonywanie akurat tego przeciwnika jest nieco bez sensu, ale debatę trzeba dokończyć)
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli Aquila chce ją nadal dokończyć, to ja nie widzę przeszkód w kontynuowaniu :)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No cóż... pisałem już wcześniej, że zależy mi na czasie. Gdyby debata poszła bez żadnych poślizgów - to już dawno byłoby po wszystkim i wszyscy byliby zadowoleni. Ale terminy nam się popsuły no a potem (jak uprzedzałem) doszły nowe zajęcia i obowiązki które trudniej pogodzić z czytaniem masy tekstów na temat marihuany i pisaniem tekstów do debaty. A teraz z kolei (w ciągu paru dni) jakikolwiek udział w debatach będzie dla mnie raczej niemożliwy (czego żałuję - bo nabrałem chęci na nową debatę historyczno-religijną z Makbetem) bo "zostałem wynajęty" do spisania wspomnień - w formie książki. Zatem pisania będę miał aż nadto.

Dlatego muszę zrezygnować z tej debaty (co zapowiadałem od dawna) - proszę mnie nie winić - jak już mówiłem gdyby wszyscy dotrzymali terminów, to byłoby już po wszystkim. A że tak się nie stało i że dopadło mnie więcej roboty - to już niestety nie moja wina.
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dlatego muszę zrezygnować z tej debaty (co zapowiadałem od dawna) - proszę mnie nie winić - jak już mówiłem gdyby wszyscy dotrzymali terminów, to byłoby już po wszystkim. A że tak się nie stało i że dopadło mnie więcej roboty - to już niestety nie moja wina.

Oczywiście, Aquila ;) Wszystko jest zrozumiałe.

Ronaldo, jeśli znajdziesz dla siebie innego oponenta, to możesz z nim ruszać w bój ;]
  • 0

Vindir.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Debata na temat: Katolicyzm i Islam - która religia wyrządziła więcej zła?

Z chęcią podejmę się tematu odnośnie ukazania, że Islam wyrządził więcej zła.

Wiem, że jestem nowy tutaj i moge być dziwnie postrzegany lecz chciałbym spróbować swoich sił.
  • 0

klaq.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam ponownie z powodu braku mojego czasu, pewnych sytuacji oraz wielu innych zmian torów w moim życiu nie mogłem chodź bardzo mi zależało dokończyć debatę ( http://www.paranorma...ata-zawieszona/ ) zdaje sobie sprawę, że zaniedbałem moje obowiązki jakich się podjąłem podczas zgłaszania do debaty chciałbym ją dokończyć. Mam nadzieje, że użytkownik Ironmacko wybaczy mi moje zachowanie i zechcę ze mną dalej debatować. Również wiem, że pewnie zostanie na mnie nałożona kara za czas i 'olanie' debaty, jednak chciałbym dokończyć to co zacząłem.
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ostatnio forumowe debaty przymarły, byłby ktoś chętny do ponownego rozkręcenia tego działu?
Przypominam, że debata Ewolucja czy stworzenie - edycja II nadal wisi i czeka na osobę broniącą Teorii Inteligentnego Projektu. Ja nadal jestem chętny do wzięcia udziału.
Proponuję również temat:

Biotechnologia - zagrożenie czy przyszłość dla Świata?

gdzie broniłbym tezy, iż biotechnologia niesie wiele dobrego dla ludzkości.
  • 0

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiem, że jestem nowy tutaj i moge być dziwnie postrzegany lecz chciałbym spróbować swoich sił.

Może wczuj się w forum, a jak już to zrobisz, to ja odpocznę wystarczająco od porażki z Aquilą :)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli Vindir straci chęć na tę debatę, to może znowu byśmy stanęli do pojedynku, Makbecie? ;) Bo broniłbym stanowiska, że to islam wyrządził więcej zła (co jest moim zdaniem, nie stanowiskiem przyjętym tylko aby sobie podebatować). I chyba nie muszę mówić, że w tej debacie baaaaaardzo trudno byłoby mi się obronić przed nawałą krytyki chrześcijaństwa, a mimo to warto podyskutować dla samej przyjemności debatowania.
  • 0

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Vindir chyba porzucił chęć udziału w życiu forumowym. Możemy to przedyskutować na Priv, choć w te wakacje jestem nieco w rozjazdach ( 8 - 14, 16-24 i 30 - 13). Aczkolwiek jeżeli zgodzisz się na takie przerwy to z chęcią przybliżę Ci możliwość zdobycia "10 wygranych debat". W sumie o ile się nie mylę, to nie było jeszcze debaty moderator vs. moderator. Musielibyśmy też określić czy zostajemy w sferze historycznej, czy bawimy się także w etykę i tak stopniowo przerabiamy każdy aspekt. Co zapewne wydłuży naszą debatę, ależ jaką będzie lekcją dla nas obu! Notabene, aby podejść do debaty sumiennie przydałoby się jakieś zaplecze. O twoje się nie martwię, ale u mnie czasy współczesne wyglądają lepiej od historii chrześcijaństwa... toteż musiałbym się wzbogacić o kilka pozycji książkowych. A i na chwilę obecną mam ok 8 książek, które leżą na półce, a które pragnę przeczytać. Aczkolwiek, jeżeli po dwóch zwycięstwach wciąż wyrażasz wolę debatowania ze mną i się przy tym dobrze bawisz ( mam nadzieję, że może i w pewien sposób uczysz), to nie mam nic przeciwko :)
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Korzystając z małego ożywienia tego tematu, chciałbym nieśmiało przypomnieć moją propozycję:
Przypominam, że debata Ewolucja czy stworzenie - edycja II nadal wisi i czeka na osobę broniącą Teorii Inteligentnego Projektu. Ja nadal jestem chętny do wzięcia udziału. Nie bójcie się, smod nie gryzie :)
Proponuję również temat:

Biotechnologia - zagrożenie czy przyszłość dla Świata?

gdzie broniłbym tezy, iż biotechnologia niesie wiele dobrego dla ludzkości.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Makbet - ok, pogadamy na PW.

Pit - szkoda, że mamy podobne poglądy ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych