Skocz do zawartości

Zdjęcie

Debaty: Zgłoszenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1101 odpowiedzi w tym temacie

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nadal brak chętnych? Przecież GMO i homeopatia to bardzo aktualne zagadnienia, a ja naprawdę nie gryzę ;)
Jeszcze raz podam proponowane przeze mnie tematy:

"Homeopatia - skuteczna terapia, czy szarlataneria XXI wieku?"
Chcę bronić tezy, iż homeopatia jest szarlatanerią.

"GMO - śmiertelne zagrożenie czy szansa dla ludzkości?"
Oczywiście jestem zwolennikiem GMO

Oba tematy są oczywiście robocze, ale z grubsza oddają sens i założenia.
  • 0

Sventer.
  • Tematów: 37
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli propozycja dalej jest aktualna z miłą chęcią wezmę udział w debacie.

Oczywiście jestem przeciwnikiem GMO.
  • 0

Pit.

pies Darwina

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Aktualnie mam sporo na głowie w związku z uczelnią (praca licencjacka w toku), ale jeśli to nie problem to chętnie podjąłbym się tej debaty w okolicach lipca.
  • 0

Sventer.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jasne nie ma sprawy. Chyba, że ktoś znajdzie się inny, który by chciał podjąć temat. Hehe.

Pozdro ;)

Użytkownik Sventer edytował ten post 28.01.2013 - 20:40

• 0

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2721
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proponuję, aby użytkownicy zgłaszali propozycje tematów do debat.

Jeśli dany temat spotka się z zainteresowaniem i odpowiednia debata zostanie uruchomiona, autor propozycji zostanie nagrodzony 5 punktami reputacji :)

• 0

Sventer.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja mam propozycję odnośnie pewnego tematu, który bardzo dobrze znam.

"Channelingi, szaleństwo czy prawda?"
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem channelingów, channelerów i tego typu bajek. Tego typu bajki pojawiają się praktycznie na wszystkich stronach o tematyce ezoterycznej. A nie są poparte żadnymi konkretnymi dowodami. Sam kiedyś przeprowadziłem eksperyment na starym forum Projektu Cheops, gdzie udawałem, że jestem channelerem, który nawiązał kontakt z Bogiem Baldurem(Mitologia Skandynawska) i ludzie się dali nabrać(oczywiście nie wszyscy) ale po pewnym czasie to posunęło się za daleko. Dostałem wtedy meila pamiętam go bardzo dobrze, było to energoterapeuta(rożdżkaż) napisał w sprawie swojej żony pytając bardzo osobiście jak ma postąpić. I w tym momencie zrozumiałem, że mogę wpłynąć na jego decyzję jak tylko chcę, jego ton wypowiedzi świadczył o tym, że szukał ostatniej deski ratunku w pewnej sprawie. Jestem tego zdania, że Channelingi to szaleństwo i szarlataneria aby naiwnych ludzi naciągać na kasę. Jest kilka cech po których można poznać oszusta ale to zostawię na debatę, jeśli znajdzie się jakiś zaciekły channeler, który używając argumentów potrafi rozmawiać na temat.

Użytkownik Sventer edytował ten post 09.02.2013 - 22:39

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po rozmowie na PW z Amontillado chciałbym prosić opiekuna debat o przygotowanie dla nas odpowiedniego tematu.

Ostatnio dyskutowaliśmy o Nowym Testamencie, dlatego dziś pragniemy wszystkich zaprosić na zapowiadaną już wcześniej debatę o Starym Testamencie - w pewnym sensie kontynuację poprzedniej.

"Stary Testament - wierzyć czy też nie?"

Obaj uznaliśmy, że można zaczynać jak najszybciej, dlatego proponuję wyznaczyć najbliższy piątek albo sobotę na dzień rozpoczęcia.
  • 0

Amontillado.
  • Tematów: 50
  • Artykułów: 21
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Potwierdzam :)
  • 0

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2721
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możecie w takim razie się przygotowywać. Skontaktuję się z +... w sprawie opieki nad debatą, a w razie niepowodzenia znajdziemy tymczasowe zastępstwo. Szerokich akapitów życzę :)
  • 0

Cannabinol.
  • Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Może by tak po raz trzeci poruszyć temat, tzw. "narkotyków miękkich"?
Jakieś fatum krąży nad tym tematem i nie udaje się go zakończyć.
Nie ukrywam że Aquila świetnie sobie radził na swoim stanowisku :D
  • 0

Gajstek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgłaszam się do uczestnictwa w debacie Masło vs Margaryna, w której przyjmę stanowisko Masła. Jestem świeży na forum, dlatego taka debata pozwoli mi rozruszać gnaty i zakurzone przyciski na klawiaturze. Nie mam zamiaru zapewniać was o mojej determinacji, pięknej polszczyźnie, itp. - niech te nieliczne już napisane przeze mnie posty mówiły za mnie przy rozpatrzeniu mej kandydatury. Jeśli nie zgłosi się żadna Margaryna powiedzmy za tydzień, to zmienię stanowisko na z pozoru trudniejsze i mniej komfortowe. Argumentów za masłem jest mnóstwo i są one szeroko dostępne, dlatego naturalnie tu więcej jest chętnych.

Propozycja debaty: Ubój rytualny - godne, czy niegodne pochwały.
Debata może przebiegać nie tylko na płaszczyźnie moralno-etycznej, ale także na ile produkcję przemysłową rytualną można nazwać rytualną i ile w niej prawdy, a ile kapitalistycznego podejścia. W świetle wchodzącej dyrektywy UE pozwalająca na taki ubój pytań wiele, odpowiedzi brak.

Użytkownik Gajstek edytował ten post 20.02.2013 - 19:34

• 0

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.paranorma...ila-wiecej-zla/

Jeśli znalazł by się chętny... to zmieniłem stronę.
  • 0

Gajstek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Globalne Ocieplenie - czy człowiek odpowada za aktualny stan rzeczy, czy zjawisko ocieplenia klimatu jest czymś naturalnym?

Zgłaszam chęc przystąpienia do debaty z użytkownikiem Silent, pod jednym istotnym warunkiem - modyfikacja tematu debaty, która to nie jest moim zdaniem jednoznacznie zredagowana.

Rozchodzi się o definicję globalnego ocieplenia. Część definiuje ją jako tą XX wieczną (m.in. autor) , ale istnieje też wiele definicji tego zjawiska bez określenia ram czasowych, Jest to o tyle istotne, że jeśli przyjmiemy różne definicje nie będzie debaty.Stanowisko pierwsze argumentuje o XX wiecznym globalnym ociepleniu, a druga strona udowadnia iż powtarzający się proces w czasie jest czymś naturalnym.

Moja propozycja:

(1) Globalne Ocieplenie - czy aktualny stan rzeczy jest czymś naturalnym, czy odpowiada za niego człowiek?
(2) Globalne Ocieplenie - czy człowiek odpowada za aktualny stan rzeczy, czy aktualny stan rzeczy jest czymś naturalnym?

Ze względu na okres wakacyjny objawiający się dużą mobilnością pragnąłbym rozpocząć debatę od Września.

Użytkownik Gajstek edytował ten post 27.06.2013 - 13:24

• 0

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Propozycja debaty: Współczesny patriotyzm - odroczenie wartości czy kolejny trend?

Opowiadam się po stronie kolejnego - co jakiś czas powracającego - trendu. Prowadzę też rozmowy z Aquilą i Shi na temat dwóch innych debat.
  • 0

Pit.

pies Darwina

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Rozpocząłem dziś wakacje, więc ponawiam:

"Homeopatia - skuteczna terapia, czy szarlataneria XXI wieku?"
Chcę bronić tezy, iż homeopatia jest szarlatanerią.

Oczywiście jestem zwolennikiem GMO

Sventer, nadal zainterewsowany debatą?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych