Propozycja debaty. "Religie na świecie: Przestarzały system wierzeń społeczeństw czy uniwersalne remedium na stabilizację pokoju cywilizacji".
U¿ytkownik asbiel edytowa³ ten post 02.09.2017 - 09:49
Napisano 02.09.2017 - 09:46
Propozycja debaty. "Religie na świecie: Przestarzały system wierzeń społeczeństw czy uniwersalne remedium na stabilizację pokoju cywilizacji".
U¿ytkownik asbiel edytowa³ ten post 02.09.2017 - 09:49
Napisano 10.10.2017 - 19:46
No to ja mogę praktycznie na dowolny temat ,ale warunek na żywca (steam YT) - kamerka + mikrofon
Dajemy tydzień na przygotowanie ...
Coś w formie debaty TV :
Każdy ma po 2 minuty , może zadawać pytania, ale nie może przerywać ...
Nad wszystkim czuwa admin
Pocenie się przy komentarzach , klepanie w klawiaturę przez anonimową osobę , tasiemce nie mają sensu - przy obecnie dostępnej technologii jaką jest konferencja online czyli przekazywanie wideo i dźwięku
Taki temat w 30 minut online do ogarnięcia , a kamerkę i mikrofon ma każdy i wiadomo z kim się rozmawia ...
U¿ytkownik animale edytowa³ ten post 10.10.2017 - 19:55
Napisano 10.10.2017 - 19:57
Up
Jasne:) Konferencja on line, gadka szmatka itd.
Cała trudność polega na tym, że wielu ludzi w dzisiejszych czasach ma problem z pisaniem. Nie chodzi o to aby ogarnąć temat, tylko o to aby ładnie to napisać.
Pocenie się przy komentarzach , tasiemce nie mają sensu
Właśnie na tym polega zabawa
Napisano 21.07.2018 - 23:06
Wszystko jest związane ze wszystkim innym, tak więc dla kogoś interesującego się astronomią słuszną debatą było by np.omówienie oficjalne zaistniałego Kosmosu choć ci co myślą racjonalnie na pewno odczuwają, że tzw. "Big Bang" nie mógł być samym początkiem wszystkiego. Socjolodzy, ludzie religijni i wszelkiego rodzaju pacyfiści czy zwolennicy dualistycznego podziału ludzkich zachowań na tzw. "dobro" w tym tzw."grzech" jak i "zło" mogli by przejść do jednego z pierwszych mitologicznych afer związanych z ludźmi, a mianowicie np. przedstawionego w formie biblijnej dylematu czy słusznie ludzie "zgrzeszyli" chęcią pojęcia wiedzy (drzewo dobra i zła) czy powinni jednak pozostać głupimi bezwolnymi niewolnikami w ogródku tzw."Boga". Jednym słowem czy ów przysłowiowy "Szatan" był tak naprawdę "zły" jeśli chciał abyśmy stali się inteligentniejsi, czy zły jest mimo wszystko ten tzw."Bóg", który zamierzał po coś trzymać nas w ciemnocie?
U¿ytkownik Erik edytowa³ ten post 21.07.2018 - 23:08
Napisano 22.09.2018 - 17:06
Nie napisałem tego, ponieważ jestem gotów nie tylko bronić swoich poglądów, ale również spróbować trudniejszej drogi i bronić czegoś w co sam niekoniecznie wierzę. Nie mniej gdybym mógł wybierać - przeciw teorii o NWO, przeciw teorii o szkodliwości gender, za archaizmem starych systemów wierzeń. Właściwie w przypadku ostatniego bycie i po drugiej stronie może być fascynujące.
W przypadku starych debat brałem pod uwagę to, że któryś z dyskutantów mógł już zniknąć i wtedy można zająć jego miejsce lub w razie braku obu, zacząć debatę od nowa z kimś innym.
Napisano 27.09.2018 - 18:01
Oczywiście. Jeśli nikt nie wyrazi bezpośrednio chęci, to sama ją dla Was poprowadzę zaczynając od wyboru sędziów Wolicie debatę klasyczną, czy turbodebatę? W razie wątpliwości służę wyjaśnieniami i pomocą.
Gdy już ustalicie między sobą wszystkie detale, to podajcie tylko proszę dokładne brzmienie tematu oraz dzień, w którym chcielibyście rozpocząć debatę. Zajmę się resztą.
0 u¿ytkowników, 2 go¶ci oraz 0 u¿ytkowników anonimowych