Coś słaba jest ta frekwencja w debatach.... Skończy się na tym, że kilka osób zaliczy prawie wszystkie, a reszta pozostanie oczekująca na jedną osobę... Może by tak potrzebna była mała zachęta, coś w rodzaju nagród, aby rozkręcić chętnych?
Nie mówię o nagrodach za udział, ale np dla osób wygrywających (żeby nie było, że robię to dla siebie - oczywiście nagrody byłyby przyznawane dla osób, które dopiero wygrają )
Bo dla najlepszych debatujących to hmmm, no nie wiem, ale wydaje mi się, że jedni wykazują nadmierną aktywność w zgłaszaniu się do debat, podczas gdy znaczna większość innych użytkowników... śpi.
Wygląda na to, że jednak mało osób chce debatować... a szkoda.
Pyt: Jakie istnieją ograniczenia czasowe? Odp: W debatach nie ma pośpiechu. Każda ze stron ma 7 dni czasu na kolejną odpowiedź. Po upływie 7 dni przeznaczonych na wypowiedź naliczane są punkty karne. Za jeden dzień zwłoki - 2 punkty karne odejmowane od końcowego wyniku, przy czym maksymalny czas przeznaczony na odpowiedź w debacie to 10 dni (i 6 punktów karnych).
Pyt: Jakie istnieją ograniczenia wielkości wpisu? Odp: Maksymalny rozmiar pojedynczego wpisu to 200KB i jest to wartość nieprzekraczalna.
Czy mogę zrezygnować z debaty podczas jej trwania? Odp: Zanim zdecydujesz się wziąć udział w debacie zastanów się, czy na pewno masz dostatecznie dużo wolnego czasu. Ważne jest aby kolejne wypowiedzi stron biorących udział w debacie nie następowały później niż co 7 dni. W przypadku rezygnacji z debaty i braku sensownego powodu takiej decyzji, dana osoba otrzymuje podwójne ostrzeżenie i zakaz brania udziału w przyszłych debatach forum. W przypadku rezygnacji, na miejsce wolne może zostać powołana inna osoba lub grupa osób. Decyzją opiekuna debata może zostać uznana za zakończoną. W tym przypadku strona która opuściła debatę otrzymuje 6 punktów karnych odejmowanych od wyniku końcowego a sama debata oceniana jest w standardowy sposób.