Napisano 07.11.2013 - 22:06
Napisano 07.11.2013 - 22:34
Użytkownik piotr81w edytował ten post 07.11.2013 - 22:34
Napisano 07.11.2013 - 23:48
Napisano 08.11.2013 - 09:02
Napisano 08.11.2013 - 14:11
Użytkownik Solfuga edytował ten post 08.11.2013 - 14:17
Napisano 08.11.2013 - 23:26
W zasadzie już po tym stwierdzeniu można uznać, że dyskusja z Tobą w tym wątku jest bezcelowa - bo po co? Ty już swoje wiesz (coś tam kiedyś przeczytałeś, coś się spodobało, reszta nie) i masz głęboko w życi argumenty i opinie inne od tych wcześniej zaakceptowanych. No świetnie, tylko po co w takim razie w ogóle rozpoczynasz dyskusję w temacie?...Ja nie potrzebuję dowodów, śladów, skamielin. to nie moje klimaty i szczerze jest mi to obojętne co tam sobie ewolucjoniści mówią..
Jak dla mnie to czy wg TE naszym przodkiem był małpopodobny osobnik czy poczwarka motyla mutowała do postaci ludzkiej (też pewnie jest to do udowodnienia) jest mi to obojętne. Mam swoje przekonania i swoje zdanie którego NIGDY nie zmienię...
I pytanie : co ma piernik do wiatraka? Co wspólnego ma fakt bycia kreacjonistą (sam siebie tak określiłeś w/w tekstem) ze zdolnością radzenia sobie w życiu (bo to wynika z Twojej wypowiedzi)? To ma być wytłumaczenie niechęci do poznania, zweryfikowania, uzupełnienia wiedzy?Napiszę w skrócie NIE WIERZĘ W BIOLOGICZNĄ EWOLUCJĘ , Wierzę w Boga ... fanatykiem religijnym nie jestem, wiedzę mam taką że pozwala mi na utrzymanie mojej rodziny na odpowiednim poziomie życia.
Miej świadomość, drogi ZbeeangerzeCzego wam w tych dosyć pogmatwanych czasach, jako młodym ludziom szczerze życzę. Dalsze bicie piany, przypychanki rysowanie kredkami jest stratą czasu zarówno waszego jak i mojego.
Obawiam się, że mylisz te pojęcia z ignorancją, wybiórczością i świadomym zaprzeczeniem. Ale to Twój wybór oczywiście.Na tym polega asertywność i wolność wyboru co do wiary, przekonań i poglądów na określone tematy.
Napisano 08.11.2013 - 23:45
Ja nie potrzebuję dowodów, śladów, skamielin. to nie moje klimaty i szczerze jest mi to obojętne co tam sobie ewolucjoniści mówią. Jak dla mnie to czy wg TE naszym przodkiem był małpopodobny osobnik czy poczwarka motyla mutowała do postaci ludzkiej (też pewnie jest to do udowodnienia) jest mi to obojętne. Mam swoje przekonania i swoje zdanie którego NIGDY nie zmienię.
Napiszę w skrócie NIE WIERZĘ W BIOLOGICZNĄ EWOLUCJĘ , Wierzę w Boga ... fanatykiem religijnym nie jestem, wiedzę mam taką że pozwala mi na utrzymanie mojej rodziny na odpowiednim poziomie życia. Czego wam w tych dosyć pogmatwanych czasach, jako młodym ludziom szczerze życzę.
Dalsze bicie piany, przypychanki rysowanie kredkami jest stratą czasu zarówno waszego jak i mojego.
Na tym polega asertywność i wolność wyboru co do wiary, przekonań i poglądów na określone tematy.
Napisano 09.11.2013 - 13:34
Napisano 09.11.2013 - 16:39
To chyba nie jest kwestia wiary. Wierzyć to można w boga albo kosmitów. Ewolucja istnieje czy tego chcesz czy nie i wcale nie potrzeba na to dowodów w postaci skamielin, jest cała masa roślin i zwierząt które są do siebie podobne fizycznie i genetycznie, porzeczka różni się od winorośli tak samo jak człowiek różni się od małpy, jabłko różni się od gruszki tak jak kot od żbika albo pies od wilka, różnice te powstają w drodze ewolucji i na ich podstawie można szacować ile czasu dane stworzenie ewoluowało, np. pies został udomowiony przez kilka tysięcy lat, między europejczykami a azjatami można już mówić o różnicy kilkunastu albo kilkudziesięciu tysięcy lat. Wyodrębnienie się gatunków trwa pewnie setki tysięcy albo miliony lat np. konopie - chmiel.NIE WIERZĘ W BIOLOGICZNĄ EWOLUCJĘ
Napisano 09.11.2013 - 23:45
Napisano 10.11.2013 - 01:36
Popularny
Użytkownik Manajuma edytował ten post 10.11.2013 - 01:37
Napisano 10.11.2013 - 02:03
Użytkownik Zbeeanger edytował ten post 10.11.2013 - 02:11
Napisano 10.11.2013 - 02:30
Użytkownik Daniel. edytował ten post 10.11.2013 - 02:45
Napisano 10.11.2013 - 07:10
Napisano 10.11.2013 - 08:32
Jak powstał bóg i w którym momencie?
Co było przed bogiem?
Człowiek nie tyle pochodzi od małpy, co JEST małpą. W systematyce należy do małp człekokrztałtnych. Wszystkie małpy człekokrztałtne miały wpsólnego przodka, który już dawno wymarł. Ewolucja każdych gatunków, np. szympansa i człowieka, poszła w odrębnym kierunku i nie można powiedzieć, że szympans jest gdzieś niżej na drabinie ewolucji- jest na tym samym poziomie co człowiek.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych