Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co wolno biskupowi to nie tobie owieczko.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
527 replies to this topic

#286 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Aidil, ja Ci minusa nie dałem ale Twoja odpowiedź to typowy ping pong na który nie zamierzam odpowiadać.
Nie zamierzam przeglądać kilkaset wypowiedzi, żeby Tobie dogodzić i redagować godzinami post utkany z kilkudziesięciu cytatów.
Bezsensowna i do tego benedyktyńska robota.

Inaczej Twoja wypowiedź jest gołowsłowiem.

Nie muszę się tłumaczyć z tego co napisałem bo prawda sama się obroni.

Obecnie próbuje się religię i kościół przedstawiać nie jako jakąś siłę społeczną (która ma coś do powiedzenia) tylko zanikający folklor ze np. szopką, Bozią, Jezuskiem, osiołkami i apogeum tego to pielgrzymka po hipermarketach.
Święta kościelne stały się komercyjnym cyrkiem a kościół jest wspaniałą dekoracją do ślubów, ale tylko dekoracją.
I tylko tak lewica i im podobni chcieli by widzieć kościół a wtrącanie się hierarchów do polityki i spraw społecznych traktowane jest jako niestosowność czy wręcz bezczelność.

Użytkownik osiris edytował ten post 29.12.2013 - 15:04

• 4

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aidil, ja Ci minusa nie dałem ale Twoja odpowiedź to typowy ping pong na który nie zamierzam odpowiadać.
Nie zamierzam przeglądać kilkaset wypowiedzi, żeby Tobie dogodzić i redagować godzinami post utkany z kilkudziesięciu cytatów.
Bezsensowna i do tego benedyktyńska robota.

Inaczej Twoja wypowiedź jest gołowsłowiem.

Nie muszę się tłumaczyć z tego co napisałem bo prawda sama się obroni.

Obecnie próbuje się religię i kościół przedstawiać nie jako jakąś siłę społeczną (która ma coś do powiedzenia) tylko zanikający folklor ze np. szopką, Bozią, Jezuskiem, osiołkami i apogeum tego to pielgrzymka po hipermarketach.
Święta kościelne stały się komercyjnym cyrkiem a kościół jest wspaniałą dekoracją do ślubów, ale tylko dekoracją.
I tylko tak lewica i im podobni chcieli by widzieć kościół a wtrącanie się hierarchów do polityki i spraw społecznych traktowane jest jako niestosowność czy wręcz bezczelność.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pasterz czyli biskup i owieczka jako wierny funkcjonuje w Kościele od stuleci chociaż rzeczywiście obecnie trąci
anachronicznością natomiast rolą biskupów jest tą relację i nazewnictwo zmienić.
Użyłam tych poprawnych wszakże form przekornie, ponieważ w obecnym czasie nikt nie poczuwa się do bycia owieczką
a biskupi nie są już władcami feudalnymi mają raczej pełnić posługę co sami z resztą często o tym mówią.

Trudno jednak jest biskupom wejść w pełni w rolę "pełniących posługę" lepiej wychodzi im gromienie wiernych i nie tylko wiernych
z ambon i na konferencjach prasowych. Twierdzą, że mają prawo do zabierania głosu w sprawach Państwa i Społeczeństwa bo są znaczącą siłą.
Pewnie, że trudno jest porównywać jakąkolwiek istniejącą organizację do Kościoła, ponieważ żadna nie dysponuje taką bazą materialną,
potencjałem ludzkim i historycznym. Stąd ta dychotomia.

Z jednej strony "służba" z drugiej "książęta" gromiący lud i naprowadzający na właściwe tory. Autorytet Kościoła dla jednych jest wielki i twierdzą, że Kościół nie pali czarownic i nie prowadzi wojen religijnych, że to było dawno a teraz jest inaczej.
Kościół jest taki jacy ludzie go tworzą.
Pacyfiści jak z pierwszych wieków chrześcijaństwa utworzyli Kościół pacyfistyczny, wojownicy średniowieczni uczynili Kościół machiną władzy i wojny.
Dzisiaj mimo, iż Kościół nie prowadzi wojen to powszechne wykształcenie ludzi powoduje , że się mu to pamięta. Ci ludzie dla, których Kościół to jednak instytucja,
która posługiwała się polityką i wojną dla realizacji swoich celów mogą nie ufać Kościołowi a obrażanie się na nich jest co najmniej nie właściwe.

Jest jeszcze jedna ciekawa sprawa w Kościele mianowicie niechęć do osobistej świętości lub inaczej wyraźna niechęć do mistyków i charyzmatyków.
Wielu takich świętych zamykano w klasztorach i nie zezwalano im na kontakty z ludźmi. Poddawano ich badaniom psychiatrycznym.
W Kościele znaczącą wartością było i chyba nadal jest posłuszeństwo a nie świętość.
To biskup a nie święty czy nawet charyzmatyczny kapłan szeregowy jest w Kościele autorytetem. Nie będę wspominała o ojcu Pio
ale przypomnę księdza z drewnianego kościółka na Woli Justowskiej w Krakowie do którego na msze zjeżdżały się tłumy z okolic całej Małopolski. Msze były niezapomnianym przeżyciem, trwały nieraz parę godzin, były to mistyczne spektakle gdzie naprawdę dokonywał się kontakt z czymś duchowo wielkim. Kończyły się one nakładaniem rąk po którym wszyscy się kładli mając mistyczne wizje. Były coraz to ostrzejsze napomnienia ze strony biskupa na koniec przyniesiono tego księdza gdzieś daleko poza Kraków nakazując mu prowadzić "normalne msze". Świętość tego co działo się wokół tego księdza była kolcem w"ciele" Kościoła, gdyż przyćmiewała autorytet biskupa.
Kościół "walczy z manipulacją wokół siebie". Czy sam nie manipuluje?
W świetle statystyk jest w Polsce 1 pedofil na 20 000 ludzi więc w gronie kapłanów powinien zgodnie ze statystyką być jeden góra dwóch pedofilii. Jest ich znacznie więcej. Zgłaszają się ofiary praktyk pedofilskich jest historia z Dominikany i co?!! Dowiadujemy się, że to patologiczne wychowanie dzieci wpycha je do łóżek księży.
Następnie okazuje się , że to wina gender. Czy to nie jest manipulacja.
Zamiast tak jak chcą psalmy "niech słowo twoje będzie tak tak" to głos Kościoła jest pokrętny i starający się obciążyć np środowisko feministek za zaistniałe zło.
To nie buduje autorytetu i nie powoduje, że Kościół jest postrzegany jako coś ekstra i świętość.
Kościół ustawia się w szeregu z partiami politycznymi posługującymi się półprawdami, manipulacją by wygrać swoje racje.
  • -1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Swoją drogą pamiętam taki świetny fragment z Lema w którym pewien profesor udowadniał że pasterska terminologia jest wybitnie nietrafiona, bo pasterz ma kij do pędzenia, a owieczki muszą w końcu iść do rzeźni i przerobienia na pożywienie.
  • 0

#289 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Dzisiaj mimo, iż Kościół nie prowadzi wojen to powszechne wykształcenie ludzi powoduje , że się mu to pamięta. Ci ludzie dla, których Kościół to jednak instytucja,
która posługiwała się polityką i wojną dla realizacji swoich celów mogą nie ufać Kościołowi a obrażanie się na nich jest co najmniej nie właściwe.

Między nieufnością a agresją jest świetlna różnica.
Chyba nie rozumiesz tych pojęć skoro takie faux pas.

Kończyły się one nakładaniem rąk po którym wszyscy się kładli mając mistyczne wizje.

Obecnie nakładanie rąk ma konotacje raczej satanistyczne niż kapłańskie i utrwalił się pogląd iż wszystkie zjawiska i doznania tym powodowane to mistyfikacja szatana a nie dar z niebios.
Stąd niechęć KK do takich praktyk co nie dziwi bo to ociera się wręcz o okultyzm a nie praktyki chrześcijańskie.
Kościół odcina się od różnych takich dziwów żeby właśnie nie narazić się na śmieszność czy też żeby takie nieprawidłowe praktyki nie popularyzować wśród wiernych.

W świetle statystyk jest w Polsce 1 pedofil na 20 000 ludzi więc w gronie kapłanów powinien zgodnie ze statystyką być jeden góra dwóch pedofilii.

Są kłamstwa, ohydne kłamstwa i statystyka. Tyle na ten temat.

Użytkownik osiris edytował ten post 29.12.2013 - 20:00

• 3

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W świetle statystyk jest w Polsce 1 pedofil na 20 000 ludzi więc w gronie kapłanów powinien zgodnie ze statystyką być jeden góra dwóch pedofilii.

Osobiście podejrzewam że to statystyka niedoszacowana co najmniej dziesięciokrotnie.
  • 1

#291 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Dzięki Zaciekawiony że swoim postem zrobiłeś pauzę w moich wywodach.
Mogę nawijać dalej.
Z przykrością muszę stwierdzić że kondycja polskiego kościoła jest nieciekawa. (tu dosłowne odniesienie do podtytułu tematu)
Z czego to wywodzę ano z tego, że są w nim siły rozsadzające go od środka i nie wiem czy nie są bardziej niebezpieczne niż atak frontalny lewicy i całej reszty.

To, co ksiądz mówi, odbiega od tonu, w jakim o gender pisze np. „Tygodnik Powszechny”. Tam przekaz dot. genderyzmu się tonuje i wzywa do chłodniejszego patrzenia. Jak ksiądz to ocenia?

To, co robi Tygodnik w tej sprawie to jawna zdrada. Oni popierają ludzi, którzy ich braci chrześcijan chcą wsadzać do więzień. To jest działanie judaszowo-kainowe. Trudno się jednak dziwić, skoro główny nadredaktor pisma czuje się świetnie w towarzystwie satanisty Nergala, czy ks. prof. Michała Czajkowskiego, który przez 20 lat współpracował z SB i wydawał najlepszych ludzi Kościoła. Czego się spodziewać po takim środowisku? To jest oczywiste, że Tygodnik odrzuca nauczanie Kościoła o gender. Wręcz popiera gender czy homoideologię. To jest piąta kolumna, to ludzie, którzy przeszli na stronę przeciwnika. I tak ich trzeba traktować. Tygodnik nawołuje do buntu przeciwko biskupom i Kościołowi. Pismo upadło tak nisko, że trzeba je traktować jak księży patriotów w czasach PRL-u. Tygodnik przeszedł na stronę genderyzmu, przeciwko Kościołowi, papieżowi. To jest zdrada.

Odbija się głęboką czkawką brak lustracji w KK i teraz bezpieka wykorzystuje swoich duchownych TW do rozbijania jedności w kościele.
Dwugłos KK w różnych drażliwych kwestiach społecznych to katastrofa dla tej instytucji.

Użytkownik osiris edytował ten post 29.12.2013 - 22:39

• 2

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

osiris

Dlaczego sprawa gender jest takim zagrożeniem dla Kościoła. Cytujesz wypowiedź księdza w związku z "Tygodnikiem Powszechnym" gdzie wypowiada się on, iż tygodnik przeszedł na stronę genderyzmu przeciwko papieżowi i Kościołowi. Dużo się o tym teraz pisze i mówi, nawet z ambon, ale dlaczego genderyzm tak zagraża Kościołowi.
Zdefiniuj ten problem dla całego forum ponieważ niesie on wiele nieporozumień.

Użytkownik Aidil edytował ten post 01.01.2014 - 17:41

• 0

Wędrowiec.
  • Tematów: 4
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Zawsze rozbawia mnie sformułowanie "próbuje się" oraz podobne ogólniki. Ma to zabarwienie jakiegoś zagrożenia z niewiadomego kierunku - a uogólnienie ma to zagrożenie wzmocnić i rozproszyć...

Moje zdanie na temat Kościoła jest takie, że to Kościół sam sobie podkopuje pozycję. Ludzie rozsądnie myślący zauważają, iż dzieje się źle i zapewne coraz częściej (osoby wierzące) miewają uczucie wstydu z tego, co wychodzi na jaw. Mętne tłumaczenia, pokrętna logika wypowiedzi (że to niby dzieci prowokują...), sprostowania, tłumaczenie wypowiedzi przez innych hierarchów (jakby nie były po polsku)...

Jeśli rzeczywiście jest taki trend w świadomości Polaków (oraz być może szerszej rzeszy ludzi), iż religia coraz bardziej jawi się jako folklor - to znaczy, iż kierunek rozwoju ludzkości jest dobry. I choć potrwa to jeszcze zapewne długi czas, może setki lat, to w końcu wiara (jakakolwiek zresztą) zaniknie - z korzyścią dla rozwoju ludzkości.

Użytkownik Wędrowiec edytował ten post 01.01.2014 - 18:02

• 0

#294 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

to w końcu wiara (jakakolwiek zresztą) zaniknie - z korzyścią dla rozwoju ludzkości.

Niedoczekanie Twoje a nawet Twoich dzieci czy wnuków.
Bądź tego pewny, bo kiedy ludzkość wejdzie na najwyższe stopień wtajemniczenia to szczególnie wtedy zada sobie pytanie: "Po co (dlaczego) to wszystko?"
Pamiętajmy że im dalej w las tym więcej drzew.
Im większa wiedza tym będzie więcej pytań i tak w nieskończoność.

Dlaczego sprawa gender jest takim zagrożeniem dla Kościoła.

To nie jest zagrożenie dla kościoła tylko dla tradycyjnej rodziny i tradycyjnym zasadom wychowania.
To lewacka rewolucja prowadząca nas do świata bez żadnych zasad oprócz sodomii.

Użytkownik osiris edytował ten post 01.01.2014 - 23:20

• 1

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlaczego sprawa gender jest takim zagrożeniem dla Kościoła.

To nie jest zagrożenie dla kościoła tylko dla tradycyjnej rodziny i tradycyjnym zasadom wychowania.
To lewacka rewolucja prowadząca nas do świata bez żadnych zasad oprócz sodomii.

Czym według Ciebie jest tradycyjne wychowanie. Przedstaw model dobrze ukształtowanej rodziny.
Czy dopuszczasz utrzymywanie w tradycyjnym modelu zdobyczy emancypantek na przykład prawa głosu dla kobiet,
czy możliwość kształcenia się.
Czy według Ciebie w twojej tradycyjnej rodzinie dobrze jest kiedy to dziewczyna sama podejmuje decyzję
o tym za kogo chce wyjść, jakiego wybrać męża?

Napisz co do tego wszystkiego ma gender. Może też pokusisz się i zdefiniujesz pojęcie gender.
Obecne straszenie gender wygląda na zabieg jaki dawniej praktykowano w tradycyjnej rodzinie wobec dzieci
strasząc je "czarnym ludem" lub "baba jagą".

Użytkownik Aidil edytował ten post 02.01.2014 - 08:54

• 0

#296 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Gender to na pewno nie baba jaga, bo to prawdziwe zagrożenie dla normalnej rodziny (tradycyjnej) a nie wyimaginowane zgrożenie rodem z bajek dla dzieci.
To lewacy i TY także chcecie ośmieszyć osoby które próbują ostrzec przed GENDER.
Nie będę się silić tutaj na specjalistę więc może coś z Wikipedii:
Gender (ang. gender, czyt. dżender – płeć, rodzaj gramatyczny), inne określenia to: płeć kulturowa, płeć społeczna, społeczno-kulturowa tożsamość płciowa – suma cech, zachowań, stereotypów i ról płciowych przyjmowanych przez kobiety i mężczyzn w ramach danej kultury w drodze socjalizacji, nie wynikających bezpośrednio z biologicznych różnic w budowie ciała pomiędzy płciami, czyli dymorfizmu płciowego

Czym według Ciebie jest tradycyjne wychowanie.

Może napisze czym nie jest tradycyjne wychowanie.
Pierwszym błędem było bezstresowe wychowanie gdzie już się z tego pseudonaukowcy lewaccy wycofują, bo nikt normalny nie wprowadzał by takiej bzdury stawiającej na głowie normalne wychowanie dziecka.
Moda na tradycyjne wychowanie wraca
Najciekawszy jest tytuł artykułu który tonuje ten trend narzucony siłą przez pewnego polityka pod nazwą: "Zakaz klapsa" To nie moda a ustawowy zakaz dyscyplinowania dzieci.
Dalej się masakruje bezbronne dzieci i w żaden sposób ta ustawa nie zmniejszyła te tragiczne incydenty za to zmasakrowała psychikę dzieci.
Ostatnio widzę coraz częściej takie obrazki w hipermarketach gdzie na podłodze leży malec, ryczy wniebogłosy a rodzice stoją nad nim i rozkładają ręce czekając aż mały terrorysta się zmęczy.
Kiedyś dostał w dupę klapsa i było po sprawie, ale lewaccy mądrale wiedzieli lepiej niż miliardy ludzi przez tysiąclecia co jest lepsze dla ludzkości.
GENDER to następny chorobliwy sposób uszczęśliwiania na siłę społeczeństwa i wywracania do góry tysiącletnich wzorców wychowawczych.
Pisanie o tym to truizm, więc sobie oszczędzę pseudonaukowych wywodów, bo wyglądałbym jak nauczyciel w szkole dla ograniczonych umysłowo, który chce wytłumaczyć czym jest słońce.

Użytkownik osiris edytował ten post 02.01.2014 - 10:10

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gender to na pewno nie baba jaga, bo to prawdziwe zagrożenie dla normalnej rodziny (tradycyjnej) a nie wyimaginowane zgrożenie rodem z bajek dla dzieci.
To lewacy i TY także chcecie ośmieszyć osoby które próbują ostrzec przed GENDER.
Nie będę się silić tutaj na specjalistę więc może coś z Wikipedii:
Gender (ang. gender, czyt. dżender – płeć, rodzaj gramatyczny), inne określenia to: płeć kulturowa, płeć społeczna, społeczno-kulturowa tożsamość płciowa – suma cech, zachowań, stereotypów i ról płciowych przyjmowanych przez kobiety i mężczyzn w ramach danej kultury w drodze socjalizacji, nie wynikających bezpośrednio z biologicznych różnic w budowie ciała pomiędzy płciami, czyli dymorfizmu płciowego

Ale gdzie widzisz zagrożenie dla tradycyjnej rodziny i jakie dostrzegłeś zagrożenia dla tradycyjnego wychowania, nawiązuję do tego co wyżej napisałeś.
Czym jest według Ciebie tradycyjna rodzina i tradycyjne wychowanie?
  • 0

#298 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Czym jest według Ciebie tradycyjna rodzina i tradycyjne wychowanie?

Ja identyfikuję te wartości przez nauki kościoła który zawsze promował te wartości i wzorce wynikające z nauk Chrystusa czy też treści Starego Testamentu gdzie wiele wersów poświęcono temu zagadnieniu.
Zapraszam do lektury.
Nie mam czasu teraz wchodzić w głębsza dyskusje bo wyjeżdżam do miasta na zakupy, więc liczę na Twoja wyrozumiałość.
Zajmę się tym po powrocie.

Użytkownik osiris edytował ten post 02.01.2014 - 10:25

• 0

Kuruša.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tym wojującym Kościołem? Bo mi się wydaje, że jak nie chcesz to do kościoła nie chodzisz, księdza na kolędę nie wpuszczasz, tv trwam nie oglądasz i radia maryja nie słuchasz. I w czym problem? Ktoś kogoś do czegokolwiek w tym względzie zmusza? Nie? To gdzie ten wojujący Kościół?

Aha, chyba, że chodzi o walkę o tradycyjny model rodziny. No cóż, takie czasy, że ktoś, kto walczy o normalność jest wyszydzany i właściwie to jak on może walczyć?

Czym jest tradycyjna rodzina? Nie odpowiedział na to osiris, to ja się postaram. Tradycyjna rodzina to po pierwsze- chłopak i dziewczyna. Nie żadne chłopak + chłopak, bo to jest właściwie nie wiadomo co, żeby była jasność- dziewczyna + dziewczyna też nie. I nie mówię tutaj o czymś takim, że gejów należy zabić etc etc. Niech sobie będą- ja nikomu nie zamierzam patrzeć, co z kim robi w łóżku. Jego sprawa. Ale robienie z tego małżeństwa? Co za bzdura.
Dalej, dla mnie małżeństwa trwa do końca życia. Nie chodzi tu tylko o podejście katolika, a kurde, o szacunek. Ja sobie osobiście nie wyobrażam życia z kimś, kto miał męża i ma dziecko. Wybaczcie, ale ja nie byłbym w stanie zaufać takiemu komuś, że nie zostanę kiedyś opuszczony ani zdradzony. Bierzesz ślub, to weź za to odpowiedzialność. Nie ze wszystkiego można się wylogowywać, a moim zdaniem właśnie tak w małżeństwie powinno być- trwa na zawsze. Z szacunku dla drugiej osoby, nigdy nie zostawić. Nie po to czeka się kilka lat ze ślubem, żeby cały mysterny plan poszedł w piz...
To, co napisał już osiris, również jest bardzo ważne. Co to jest właściwie to bezstresowe wychowanie? To pozwolenie na wszystko. Jeżeli ktoś do mnie dzisiaj podejdzie i zacznie obrażać moją dziewczynę- to dostanie ode mnie w mordę. Nie mówię tu o biciu dziecka, ale jakiś zakaz albo klaps jeszcze nikogo nigdy nie zabił.
Aha, jeszcze jedno- tradycyjna rodzina powinna dbać o rozwój narodu. A naród rozwija się tylko w wypadku, gdy rodzina posiada co najmniej 3 dzieci... Obecnie średnia w Polsce to bodajże coś koło 1,4. Słabo.
I normalna rodzina prezentuje sobą jakieś wartości. Normalna rodzina dba o to, by dziecko było wychowywane na dobrego człowieka.

Powiedzcie mi, co tu jest dziwne? To, że organizacja religijna walczy o taki model rodziny?

Co do gender- brak mi słów, jacy ludzie są głupi, i co robi z nimi socjalizm. Kurde, nie żyjemy w strukturze plemiennej, żeby ze wszystkim była równość. Nie jesteśmy też panami świata, żebyśmy mogli wszystko zmieniać.
Dołączona grafika

Tak to ma wyglądać? Przepraszam, ja wysiadam z tego tramwaju.
Ja szanuję KAŻDĄ kobietę, z jednym zastrzeżeniem- o ile ona sama szanuje siebie. Nie widzę żadnego problemu w tym, czy pracuje czy nie. Kobieta jest człowiekiem, i należy jej się szacunek. Ale jak słyszę, że kochany jewropskij sajuz planuje wprowadzić wymóg by w firmach na stanowiskach kierowniczych było 50% kobiet? To jakiś nonsens. Mi się wydawało, że jak będę szefem to zatrudnię sobie Józka z pod sklepu, jeżeli tak będzie mi pasować. Ale nie- równość wobec kobiet musi być. To jest właśnie chore. Wszędzie równość, na siłę. Czemu nie w kopalni? Albo w wojsku desantowo-powietrznym?
idać dalej, eksperymenty na dzieciach, gdzie chłopcy mają zakładać spódniczki itp.... Jezu, nie. Czemu? Czemu to ma służyć? Ja wolę moje dziecko kształcić sam, w takim razie. To jest chore, do czego prowadzi nas pragnienie równości, a co za tym idzie- genderu.
  • 2

#300 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

To ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tym wojującym Kościołem? Bo mi się wydaje, że jak nie chcesz to do kościoła nie chodzisz, księdza na kolędę nie wpuszczasz, tv trwam nie oglądasz i radia maryja nie słuchasz. I w czym problem?

Tu nie chodzi o logikę, tylko o wyeliminowanie wroga lewicy i przeciwnika ich chorych pomysłów.
U lewaków chodzi o to, żeby KK uznać za patologię a GENDER i inne chore pomysły za nowoczesność i postęp.

Czym jest tradycyjna rodzina? Nie odpowiedział na to osiris....

I generalnie nie mam zamiaru ponieważ nawet w internecie jest tyle na ten temat, że uważam iż pytania Aidil to prowokowanie do czczej dyskusji w tej materii.
Jeżeli ona pyta o model tradycyjnej rodziny to tak jakby nie miała swoich lat ale dopiero się urodziła.

Użytkownik osiris edytował ten post 02.01.2014 - 12:32

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych