Napisano 09.12.2013 - 17:44
Napisano 09.12.2013 - 18:19
Napisano 09.12.2013 - 23:26
Widzę, że starasz się być obiektywnym a Twoje wypowiedzi są wyważone ale dlaczego powielasz kłamstwa Aidil i lewicy, którą ona reprezentuje.
Erze Ryb (72 p.n.e. do 2089 n.e.)
Napisano 09.12.2013 - 23:55
Ja nigdy tak nie twierdziłem, "Piąte Słońce"Erze Ryb (72 p.n.e. do 2089 n.e.)
21.12.2012 odszedł do lamusa, czy jak? bo chyba to ta data miała być nową erą czegośtam...
Użytkownik Erik edytował ten post 09.12.2013 - 23:59
Napisano 10.12.2013 - 00:16
Napisano 10.12.2013 - 01:15
Nie zupełnie kult Madonny (Czarne Madonny) obowiązuje równolegle z Chrześcijaństwem od bardzo długiego czasu nawet jeszcze przed oficjalnym zaistnieniem Chrześcijaństwa.dla mnie to bez sensu, bo np do ok 350 roku chrześcijaństwo wcale nie panowało poza pewnymi regionami, a właściwie do końca VIII wieku to raczej muzułmanie byli silniejsi niemal w każdym aspekcie. Piszesz z punktu widzenia Europejczyka, a zapominasz o innych regionach.
Poza tym, skąd pomysł, że następna religia ma być matrialcharna? Wgl, że Maryja- kto teraz uwierzy w jakąś świeżo napisaną księgę o niej? Równie dobrze możesz spróbować deifikować Aleksandra Jagiellona albo Piasta Kołodzieja- efekt będzie taki sam.
Użytkownik Erik edytował ten post 10.12.2013 - 01:23
Napisano 10.12.2013 - 08:08
Napisano 10.12.2013 - 15:18
Ciekawe nie słyszałem wcześniej o tym projekcie (może, dlatego, iż nie mam małych dzieci i mnie to tak nie dotyczy), ciekawe w tym wszystkim jest również i to, że to właśnie księża łażą w sukienkach a spodnie, jako takie pierwsze odkryły właśnie kobiety w Arabii?Eriku, wojna jest niepotrzebna, wystarczy do końca przeprowadzić rewolucję gender, a różnica wizualna między kobietą a mężczyzną zniknie zupełnie.
Jak się to robi w Polsce : http://rybnik1.pl/af...c-w-sukienkach/
Napisano 11.12.2013 - 13:16
A fakty są miażdżące dla lewackiej propagandy która chce udowodnić całemu światu iżby to KK był największym źródłem pedofilii.Według danych ministerstwa sprawiedliwości, na 1468 skazanych (za pedofilię), ok. 900 osób nie posiadało wyuczonego zawodu, ok. 70 osób wykonywało zawód murarza, 40 to pracowników dorywczych, ok. 30 ślusarzy, ok. 30 rolników, 25 mechaników samochodowych. Pozostali osadzeni wywodzili się z innych grup zawodowych. Spośród nich zawód np. inżyniera, lekarza, nauczyciela, pedagoga, duchownego wyznania rzymskokatolickiego, wychowawców w placówkach oświatowych, wychowawczych i opiekuńczych, wykonywały pojedyncze osoby
Użytkownik osiris edytował ten post 11.12.2013 - 13:23
Napisano 11.12.2013 - 16:05
Napisano 11.12.2013 - 16:23
A co jest atakiem na KK? Bo z histerycznych reakcji niektórych portali można wnosić, że samo informowanie o poszczególnych przypadkach też.
Napisano 11.12.2013 - 16:25
@ Erik
A od kiedy to księża chodzą w sukienkach? Widzieliście kiedyś kobietę w podobnym stroju?
Ksieza chodzą w sutanncha, które są tradycyjnym strojem. W czasach, kiedy zaczeły powstawać ubiory dla duchownych, obowiązywała taka właśnie moda. Szlachcic, mieszczanin, czy król, chodził w podobnym stroju. Chodzi mi tutaj o krój, i ogólny zarys ubrań. My, jako osoby świeckie, zmieniliśmy swoje ubiory, bo idziemy razem z modą. A że Kościół od zawsze stawia na tradycje, to widać w niezmiennych strojach. Dzisiaj może to przypominać nierozgarniętym osobom sukienki, ale należy patrzeć obiektywnie, na czas w którym stroje powstawały. Równie dobrze można nazwać przeciętnego szlachica z dawnej epoki pedałem, bo chodził w sukience.
A później dopiero takie kwiatki, jak wmawianie że rzekome "sukienki" wsród księzy, są ukrytym znakiem pedofilii, i poparciem dla ideologi gender.
Użytkownik Erik edytował ten post 11.12.2013 - 16:26
Napisano 11.12.2013 - 16:51
dzięki Aidil za link
a więc tak- pedofilia w KK istnieje- ale jest marginalna. I to jest nagonka, jak już pokazałem wcześniej, kiedy z księży robi się pedofili, ale już każdy inny może się przyznawać do pedofilii i to jest ok. Nie chodzi tu o sam fakt reakcji medialnej na ta, ale o proporcje reakcji względem zboczeń wśród kleru a innych środowisk.
Ja też nie jestem obrońcą KK- chociaż jestem katolikiem to uważam, że powinien zostać w wielu miejsach zreformowany. Ale staram się patrzeć na sprawę obiektywnie.
Biskup nie tworzy kościoła, jest tylko hierarchą. Tylko- bo w sumie to musi się jednak liczyć z opinią. Kościół nie utrzymuje się z przymusowych podatków, żeby mógł sobie pozwolić na olewanie ludności, chociaż wspominany SL Glódź i tak to robi. Ale on jest głupi.
A z resztą- pomoc państwa to bodajże 0,12%pkb z tego co pamiętam, jest to stosunkowo niewiele. Twierdzenie, że owa zapomoga obciąża budżet niewiadomo jak jest wybitnie bzdurna.
Użytkownik Aidil edytował ten post 11.12.2013 - 17:01
Napisano 11.12.2013 - 17:58
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych