Napisano 11.01.2014 - 01:04
Napisano 11.01.2014 - 12:23
@Tesla
zablokowane koła / ABS
suchy asfalt 45 m / 32 m
A teraz obejrzyj od nowa filmik od ktorego zaczal sie watek - dopiero potem mozesz usilowac mnie poprawiac w tematach okolosamochodowych. Akurat adminka choc to baba i bez pojecia o samochodach zrobila najcelniejsza uwage ze wszystkich w tym watku.
Napisano 11.01.2014 - 14:33
Niby jadąc 60 reaguje sekundę później niż podróżując 50-ką?
Napisano 28.06.2014 - 03:46
@Up
Nie argument tylko pytanie wynikające z niezrozumienia całej tej chorej kampanii.
Pojawiła się kolejna odsłona akcji:
Ciekawe co będzie następne?
Zimą przy opadach śniegu pchaj samochód-unikniesz kolizji...
albo
Rowerzysta-daruj mu życie mimo że nagle wpycha się pod koła...zwolnij...
lub
Gap się tylko przed siebie bo nie zauważysz jak nagle TIR ci wyjeżdża...
Znalazłem pewną stronkę z animacjami:
http://www.prawko-kw.../hamowanie.html
Napisano 03.07.2014 - 20:06
Ta kampania to najgłupsza i najbardziej bezsensowna kampania jaka kiedykolwiek powstała. Pewnie, że jadąc 50km/h będę miał krótszą drogę hamowania niż 60km/h. Jadąc 20/kmh też będę miał krótszą drogę hamowania i co z tego wynika? Nie rozumiem jaki ma być przekaz tej kampanii. Jadąc wolniej będę miał krótszą drogę hamowania... Ok, to chyba jasne. Przy prędkości 0km/h droga hamowania wynosi 0, to zgodnie z logiką tej kampanii, powinniśmy w ogóle nie jeździć samochodami.
Prawda jest taka, że dzietniejsze ograniczenia prędkości to śmiech na sali i marnotrawstwem czasu jest jechać 50km/h na kilkupasmowej, prostej drodze, gdzie doskonale widać wszystko dookoła i ma się pewność, że nikt nie wskoczy pod koła. Ja osobiście zlewam na wszystkie ograniczenia prędkości i jadę instynktownie, prędkość dostosowując do warunków na drodze (i niestety w prawie każdym przypadku ta prędkość jest wyższa niż dopuszczalna). A ta kampania to tylko śmieszna propaganda śmiesznych przepisów.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych