Skocz do zawartości

Zdjęcie

Znęcanie się nad zwierzętami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
183 odpowiedzi w tym temacie

Antymateria.
  • Tematów: 22
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

cysiasty jak go ten pies ugryzł to powinien go uśpić a nie bestialsko zabić zresztą nie ugryzłby go bez przyczyny na pewno musiał go kopnąć czy coś w tym rodzaju... I w takiej sytuacji bronisz tego zwyrodnialca.Nieważne czy był pijany czy nie.Na pewno był trzeźwy na tyle żeby przywiązać psa do samochodu oraz wsiąść za kółko.Bo gdyby był ******** to by na nogach nie mógłby się utrzymać...
Ja osobiście uwielbiam psy.

Użytkownik Stoner edytował ten post 25.01.2013 - 14:55

• 0

#47 Gość_RekaThora

Gość_RekaThora.
  • Tematów: 0

Napisano

Cysiasty - alkohol niczego nie usprawiedliwia, wręcz zwiększa wymiar kary i słusznie. To, że pies go ugryzł, to na 99% też była jego wina. Poza tym to przykład jeden z bardzo wielu. Przede wszystkim kary powinny być wyższe i nieuchronne.

Użytkownik RekaThora edytował ten post 24.01.2013 - 20:13

• 0

~pleyades.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z roku na rok jest coraz gorzej... Sam bym takich ********** ********* przywiązał do samochodu i ciągnął przez pół miasta... I bym był szczęśliwy z tego czynu.Czym zwierzęta sobie zasłużyły na takie traktowanie ? NICZYM a kary powinny być o wiele wyższe dla sprawców niż maksymalnie 3 lata i "drobne" kary grzywny.Zwierzęta czują ból,cierpienie,miłość, również agresję i wszystkie inne emocje co odczuwają ludzie.A ludzie stosują metody nie tylko tak łatwe jak głodzeni ale podpalenia,bicie narzędziami(np.Łopatą) i wiele wiele więcej sposobów...Sam mam psa i nie wyobrażam sobie że człowiek może coś takiego zrobić...Na tej znajdują się inne artykuły o znęcaniu się nad zwierzętami."Człowiek to najagresywniejsze zwierzę"

To jest niewyobrażalne cierpienie tych zwierzaków ... łza się w oku może zakręcić.A pies czy kot potrafią być lepszymi przyjaciółmi od człowieka.Na te wszystkie wydarzenia w Polsce i na świecie możemy powiedzieć tylko jedno "Dziwny jest ten świat"

A może w ludziach nadal jest coś ze zwierząt? Nie pomyślałeś o tym? Nie żebym propagował znęcanie się nad zwierzętami, ale postawmy tutaj sprawę jasno i obiektywnie. Jakby nie patrzeć to nadal jesteśmy zwierzętami, jest w naturze gigantyczna ilość przypadków tzw. ujętego przez ciebie "bestialskiego znęcania się nad zwierzętami" a przecież małe lewki lubią sobie potarmosić ofiarę zanim ją obrócą w kalorie, modliszka wcina swojego partnera, oczywiście robi to bestialsko. I nie ma na to paragrafu.

Co różni nas od zwierząt? Może choćby ta wyższa inteligencja, z której powinniśmy korzystać. Niestety niektórzy nie korzystają z niej za bardzo i kierują się swoimi zwięrzęcymi zachowaniami/instynktami. I mówiąc że sam byś takich ludzi przywiązał do auta i ciągnął przez pół miasta, nie wiele się od nich różnisz, i jeszcze mówisz że byłbyś szczęśliwy z tego tytułu. Weź się schowaj hipokryto.

I żeby nie było, mam zwierzęta, miałem i będę mieć je w domu i nigdy się nad nimi nie znęcałem. Moja wypowiedź tyczy się beznadziejnego podejścia autora do artykułu.

Użytkownik ~pleyades edytował ten post 24.01.2013 - 20:56

• 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

Nie żebym propagował znęcanie się nad zwierzętami, ale postawmy tutaj sprawę jasno i obiektywnie. Jakby nie patrzeć to nadal jesteśmy zwierzętami, jest w naturze gigantyczna ilość przypadków tzw. ujętego przez ciebie "bestialskiego znęcania się nad zwierzętami" a przecież małe lewki lubią sobie potarmosić ofiarę zanim ją obrócą w kalorie, modliszka wcina swojego partnera, oczywiście robi to bestialsko. I nie ma na to paragrafu.

Człowieku bestialstwo lwów na swojej ofierze to nie zabawa nią lecz odgryzienie jej kończyn w momencie kiedy jeszcze żyje.Czy słyszałeś o takim przypadku ? jasne że nie !

A może w ludziach nadal jest coś ze zwierząt? Nie pomyślałeś o tym?

Nie jestem na tyle głupi że nie pomyślałem... !

I mówiąc że sam byś takich ludzi przywiązał do auta i ciągnął przez pół miasta, nie wiele się od nich różnisz, i jeszcze mówisz że byłbyś szczęśliwy z tego tytułu.

Ja się niewiele od nich różnię ??? Nie jeden miłośnik zwierząt miałby to samo zdanie co ja.Widzę kolejny obrońca tych oprawców...

I żeby nie było, mam zwierzęta, miałem i będę mieć je w domu i nigdy się nad nimi nie znęcałem. Moja wypowiedź tyczy się beznadziejnego podejścia autora do artykułu.

To raczej ty napisałeś beznadziejny post...

Użytkownik Stoner edytował ten post 24.01.2013 - 21:19

• 0

BehawioralnyBarbararzyńca.
Reputacja

Napisano

Czy też tak macie, że prędzej utłuczecie człowieka niż zwierzę? Skąd to się bierze?
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tematy połączone.
  • 0

~pleyades.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Człowieku bestialstwo lwów na swojej ofierze to nie zabawa nią lecz odgryzienie jej kończyn w momencie kiedy jeszcze żyje.Czy słyszałeś o takim przypadku ? jasne że nie !

Czekaj bo nie rozumiem, chodzi Ci czy słyszałem o przypadku odgryzania kończyn czy zabawy młodego lwa ze swoją ofiarą zanim ją zje?

Nie jestem na tyle głupi że nie pomyślałem... !

Tego nie powiedziałem.

Ja się niewiele od nich różnię ??? Nie jeden miłośnik zwierząt miałby to samo zdanie co ja.

Twierdząc w ten sposób, ja myślę że tak. W takim razie nie jeden miłośnik zwierząt zdaje się mieć bestialskie nastawienie wobec katującego, takie same jak bestialskie nastawienie ma człowiek który katuje zwierzęta. Wygląda na to że z jednej gliny jesteście ulepieni.

To raczej ty napisałeś beznadziejny post...

Nic nie wspomniałem że napisałeś beznadziejny post, tylko że masz beznadziejne podejście do tematu.
  • 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

Czekaj bo nie rozumiem, chodzi Ci czy słyszałem o przypadku odgryzania kończyn czy zabawy młodego lwa ze swoją ofiarą zanim ją zje?

To pierwsze.

Tego nie powiedziałem.

Ale założyłeś że mogłem nie pomyśleć. Więc na pewno nie ?

Twierdząc w ten sposób, ja myślę że tak. W takim razie nie jeden miłośnik zwierząt zdaje się mieć bestialskie nastawienie wobec katującego, takie same jak bestialskie nastawienie ma człowiek który katuje zwierzęta. Wygląda na to że z jednej gliny jesteście ulepieni.

Z jednej gliny ulepieni...

Nic nie wspomniałem że napisałeś beznadziejny post, tylko że masz beznadziejne podejście do tematu.

Napisałeś że miałem beznadziejne podejście... A ja napisałem że napisałeś beznadziejny post...

Użytkownik Stoner edytował ten post 24.01.2013 - 21:27

• 0

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakby nie patrzeć to nadal jesteśmy zwierzętami, jest w naturze gigantyczna ilość przypadków tzw. ujętego przez ciebie "bestialskiego znęcania się nad zwierzętami" a przecież małe lewki lubią sobie potarmosić ofiarę zanim ją obrócą w kalorie, modliszka wcina swojego partnera, oczywiście robi to bestialsko. I nie ma na to paragrafu.

Lepszym porównaniem są hieny. Generalnie lwy duszą swą ofiarę a następnie ją konsumują . Hieny z uwagi na swą anatomię rozszarpują ofiarę na "żywca".

Dla mnie to jest większym okrucieństwem i bezsensem:

Dołączona grafika
  • 0

~pleyades.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To pierwsze.

Widziałem na discovery jak rozrywały swoją ofiarę, przewracając do znudzenia. Więc raczej wydawałoby się że to naturalne, odgryzając jedno kopytko antylopie żeby się pobawić.

Na pewno ?

Pokaż mi gdzie.

Napisałeś że miałem beznadziejne podejście... A ja napisałem że napisałeś beznadziejny post...

Zacytuję Cie "To raczej ty napisałeś beznadziejny post...", to chyba świadczy o tym że Ty jakimś cudem wywnioskowałeś że zarzucam Ci napisanie beznadziejnego posta.

@Edit: złapałem Cię przed Twoją edycją posta.

Po zmienieniu "Na pewno?" pojawiła się odpowiedź "Ale założyłeś że mogłem nie pomyśleć. Więc na pewno nie ?".

Skoro o tym nie napisałeś, brałem to pod uwagę.

@edit2:
Robakatorianin, w jakim celu są zrobione te komory? Alternatywna możliwość podawania pokarmu czy o co chodzi?

Użytkownik ~pleyades edytował ten post 24.01.2013 - 21:38

• 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

Widziałem na discovery jak rozrywały swoją ofiarę, przewracając do znudzenia. Więc raczej wydawałoby się że to naturalne, odgryzając jedno kopytko antylopie żeby się pobawić.

Lwy są drapieżnikami więc polują i zabijają dla mięsa bez którego by nie miały szans przetrwać.Więc taka oznaka agresji może być tą rozrywką w ich życiu.

Pokaż mi gdzie.

A może w ludziach nadal jest coś ze zwierząt? Nie pomyślałeś o tym?

Nie pomyślałeś o tym?

Zrozumiałem to jako założeni że myślisz że mogłem nie pomyśleć.

Zacytuję Cie "To raczej ty napisałeś beznadziejny post...", to chyba świadczy o tym że Ty jakimś cudem pomyślałeś że zarzucam Ci napisanie beznadziejnego posta.

Ty jakimś cudem pomyślałeś że zarzucam Ci napisanie beznadziejnego posta

Mi chodziło że zarzuciłeś mi beznadziejne podejście........ a nie post.
Ale ja napisałem że TY napisałeś beznadziejny post......
  • 0

cysiasty.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Robaktorianin po co zrobili krowie te dziury .
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy też tak macie, że prędzej utłuczecie człowieka niż zwierzę? Skąd to się bierze?

tak. mi się wydaje, że to wina ludzi - jak wszystko z resztą :E
  • 0

Antymateria.
Reputacja

Napisano

Słyszałem kiedyś coś o tym.Te dziury są bodajże po to żeby.... tak zobaczyć jak wygląda krowi żołądek od środka...(można tam wsadzić rękę i pomacać oraz zobaczyć) chociaż nie jestem pewny. Jeżeli chodzi o takie typu praktyki z krowami to... ludzka głupota nie ma granic...

Użytkownik Stoner edytował ten post 24.01.2013 - 21:59

• 0

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Uśmiejecie się...
Te dziury są po to aby krowy nie puszczały bąków z metanu.
Zwolennicy GO do tego doprowadzili :rotfl:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych