Skocz do zawartości

Zdjęcie

Znęcanie się nad zwierzętami

• Please log in to reply
183 replies to this topic

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Człowieku, wez podaj jakieś linki do tego. Od dawna nie widziałem nic tak dziwnego. Trudno mi w ogóle uwierzyć, ze te krowy zyją.
  • 0

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten zabieg to bodajże rumenotomia (ciągle zmieniają nazwę) a dziura to przetoka.
Klik
Klik
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Yc0wmyyguzw
  • 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przyroda jest okrutna i tyle. Kto ma inne przekonanie niech obejży sobie jak zabijają swoje ofiary np koty. Generalnie zwierzeta zjadjące dużo mniejsze od siebie ofiary traktuja je "per noga" i często daja poranione , jeszcze żywe ofiary swemu potomstwu by nauczyło się je zbijać.I wtedy śmierc "pokarmu jest straszna.Ofiarę programowo szybko usmiercaja te drapiezniki które potrafia polowac np zespołowo na wieksze od siebie ofiary np wilki.To jest element profesjonalizmu łowcy bo im dłuzej ofiara zyje tym dłuzej może powaznie uszkodzic (np kopnieciem) kogoś ze stada.
Koty lubia się znecać bo statystycznie poprawi to ich umiejetnośc łapania ofiary (1 ofiara a ile razy musi kot ja złapac !).
Wbrew pozorom uśmiercanie zwierząt mających skłoność do gryzienia właściciela było podstawa wychodowania z wilka psa.Pies który potrafi chapnąć włąściciela i do tego nawet nie w obronie własnej jest psem niebezpiecznym. Równie dobrze w przyszłości może nioesprowokowany(w naszym rozumieniu) pogryść dziecko.Inna spraważe za znecanie sie i jeszce jazde poipijaku gościu powinien przez pare latekz pierdla nosa nie wysciubić. Los obdarował na s rozumem i empatią i trzeba (choć szczątkowe, minimalne) jakies standarty postepowania utrzymywac. A znęcanie sie trzeba ukarac bo taki osobnik z czasem zacznie znęcac sie na ludźmi.

Co do przetoki żoładkowej u krowy. Niestety stworzyliśmu i co gorsza rozmnożylismy ponad wszęka miare odmiany wysokomleczne krów które po prostu od byle czego gina w okropny sposób. Przy jakiejkolwiek niestrawności ich super wyselekcjonowany wielokomorowy żołądek zpętla się i krowa jest rozrywana powolutku od środka. Bardzo bolesna śmierć. Przetoka ma ułatwic wykrywanie i testowanie pokarmów przez producenta.Z przetoka krowa nie zdycha od np minimalnie zawilgoconej karmy lub zbyt wielka zawartością np jakiejś postaci błonnika w karmie. Taka krowa zamiast zdechnąć w męczarniach bez problemu jest ratowana.Testy dokonywane przez tą przetokę są w stanie powiedzieć np że przy takim, a takim składzie może wystapić normalnie śmiertelny katar żołądka. I to wszystko bez uśmiercania krowy doświadczalnej.Dawniej taka krowe ratowano wbijajac jej w żołądek rodzaj sztyletu -trokar. Kazdy lepszy hodowca to potrafi.Lubisz mleczko, kefirek, jogurt masełko ? To przyczyniasz sie do takiego procederu.

Co do bolesności to akurat albo wcale to nie boli albo bardzo niewiele.Jak niewierzysz zapytaj sie kogokolwiek po zabiegu chirurgicznego usuniecia krtanii.Ludzie chodzą z tym(mniejszym ofk) i poza momentem nieprzyjemnej wymiany plastykowej osłonki (raz na rok) nie czują nic bolesnego.

1)

Stoner koty są lepsze

Na pytanie czy koty, czy psy są lepsze odpowiedź jest tylko jedna: I psy i koty

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wychowywałem się od małego ze zwierzętami i zawsze czuję się częścią stada. Z drugiej strony żadnemu z moich zwierzaków nie przchodzi nawet do głowy zakwiestionowac mojej "cesarskiej władzy". Nigdy też nie przekraczam poziomu agresji jaki jest normalny w stadzie .Po prostu potrafie tak warknąć albo mówić takim tonem że wilczurki chowaja sie pod stołem obok Noxilinki z minami pt "Pani Ratuj!!!
  • 0

#64 Gość_RekaThora

Gość_RekaThora.
  • Tematów: 0

Napisano

Może jakieś źródło co do tych dziór i ich zastosowania? Co do puszczania gazów cieplarnianych, lepiej byłoby całkowicie zamknąć fermy. W zdecydowanej wiekszosci rejonów świata życie bez miesa jest zdrowsze, niż z, a poza cierpieniem zwierząt czy gazami cieplarnianymi przyczynia sie do duzego zanieczyszczania srodowiska, wycinania lasów na pastwiska/pola pod pasze, marnowania wody, czy głodu w krajach 3 świata. Generalnie to produkcja miesa jest sama w sobie znecaniem sie nad zwierzetami i poki nie wejdzie na rynek mięso ''drukowane'' czy hodowane jako same tkanki, to kazdy jedząc je bedzie miał na sumieniu to wszystko o czym wyzej napisałam. Miło jeśli chociaż ktoś zdaje sobie z tego sprawę, zamiast durnowato przeczyć ''mięso jest potrzebne bo rośliny nie mają wszystkich aminokwasów'' i podobne głupoty, uzasadniając tym swoje zachowanie, bo to hipokryzja.

Co do dyskusji o zwierzetach i ludziach. Zwierzeta miesozerne musza jesc mieso by przezyc, ludzie tego nie potrzebuja, porownanie ze hiena czy lew bawi sie ofiara jest nietrafne, bowiem to sa ich zachowania behawioralne lub też uczenie nowych osobników w stadzie, albo też młodych - polowania, radzenia sobie z ofiara. Też nie lubie patrzec na takie sceny, ale porównanie tego ze lew je mięso i jest dobry, a człowiek je mięso to jest zły i dopowiadanie, ze to jest hipokryzja itp., jest tak strasznie durne, ze nie wierzę iz osoba pisząca cos takiego moze miec chocby przecietna inteligencje, zakladajac ze ma wiecej niz z 14-15 lat.

Przy znecaniu sie nad zwierzetami istotne jest tez w prawie by zakazac sprowadzania do krajów produków, które np. były testowane na zwierzętach, czy futer. Bo co z tego, ze w UE zakażą (czy chyba juz zakazali), jak mozna przeniesc ferme do Białorusi i tam produkować, a potem sprowadzać do UE.

Ogólnie rzecz ujmując to trochę świadomości co niektórym by się przydało. A teraz? Teraz polecą zapewne minusy :D
  • 0

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może jakieś źródło co do tych dziur i ich zastosowania?

Inne niż powyższe wytłumaczenia?
Proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=Ypo6ULv8e_g

Co do puszczania gazów cieplarnianych, lepiej byłoby całkowicie zamknąć fermy.

Bo eko tego chcą?

W zdecydowanej wiekszosci rejonów świata życie bez miesa jest zdrowsze, niż z,

Takie twierdzenia to głoś na jakimś wegetariańskim kółku wzajemnej adoracji...

a poza cierpieniem zwierząt czy gazami cieplarnianymi przyczynia sie do duzego zanieczyszczania srodowiska, wycinania lasów na pastwiska/pola pod pasze, marnowania wody, czy głodu w krajach 3 świata.

Za głód na świecie nie odpowiada brak warzywek do chrupania tylko zła dystrybucja. Jedzenia mamy za dużo.

Miło jeśli chociaż ktoś zdaje sobie z tego sprawę, zamiast durnowato przeczyć ''mięso jest potrzebne bo rośliny nie mają wszystkich aminokwasów'' i podobne głupoty, uzasadniając tym swoje zachowanie, bo to hipokryzja

No cóż, człowiek jest wszystkożerny i mięsem nie powinien gardzić bo wege sobie coś ubzdurali.

Też nie lubie patrzec na takie sceny, ale porównanie tego ze lew je mięso i jest dobry, a człowiek je mięso to jest zły i dopowiadanie, ze to jest hipokryzja itp., jest tak strasznie durne, ze nie wierzę iz osoba pisząca cos takiego moze miec chocby przecietna inteligencje, zakladajac ze ma wiecej niz z 14-15 lat.

A ja lubię patrzeć na takie sceny-przypomina mi to o bardzo ważnym fakcie:
"rzeczywistość nie jest pluszowa" w przyrodzie się nikt nie cacka, nie ma sensu gloryfikować świata zwierząt kosztem ludzkich zachowań. Te światy są do siebie bardzo podobne.

Ogólnie rzecz ujmując to trochę świadomości co niektórym by się przydało. A teraz? Teraz polecą zapewne minusy :D

Uświadomiłaś się?
Minusów nie dostaniesz gdyż w tym temacie nie można rozdawać reputacji.
  • 0

Alembik_Vina.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

'zszyto zołątek, ze ścianą jamy brzusznej, ale oczywiście krowa nie odczuwa bólu ani dyskomfortu'. - Spróbujcie sobie wyobrazić siebie v takim plastikiem w bebechach. Ja bym był przerazony. Niby krowa teoretycznie nie moze zobaczyć tego ciała obcego ale z pewnością je czuje i nie wie co to jest.

'To jest trochę jak przedziurawienie ucha, tylko ze pod narkozą' - jebłem jak to porównali do zakolczykowania.

A pózniej pokazali jakiegoś urzędnika, który uwaza ze nie jest to maltretowanie zwierząt. Oczywiście z pewnością wie on ze krowy nie są w ten sposób maltretowane. Ale walić juz te krowy bo najwazniejszy jest cel!

Po co to zrobiono? Oczywiście badania nad mitycznym efektem cieplarnianym. Ale najbardziej mnie rozjebała ta metoda. Skoro krowa nie chce jeść taniny to trzeba jej ją wsypać do zołądka aby zabić złe bakterie odpowiedzialne za efekt cieplarniany. Tylko ze te 'złe bakterie' zyją w symbiozie z bydłem od setek tysięcy lat i z pewnością ich obecność jest tam niezbędna.

Pomysł w ogóle jakiś mityczny. Bo jakby to miało wejść w zycie to wyobrazcie sobie koszta zakupu taniny, wykonywania zabiegów i odkazania. Koszta były by zbyt wysokie i jeszcze ryzyko powstania zakazenia. Czyli ten eksperyment to nic innego jak bezsensowne dręczenie zwierząt. Ale najgorsze jest to, ze jest to pokazywane w TV. Oglądają to np dzieci i myślą ze coś takiego jest DOBRE. Jebane programowanie :F
  • 0

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pomysł w ogóle jakiś mityczny. Bo jakby to miało wejść w zycie to wyobrazcie sobie koszta zakupu taniny, wykonywania zabiegów i odkazania. Koszta były by zbyt wysokie i jeszcze ryzyko powstania zakazenia. Czyli ten eksperyment to nic innego jak bezsensowne dręczenie zwierząt

Jest inny powód, podobny do kwot i limitów CO2. Na takie coś będzie stać tylko już rozwinięte gospodarki a rozwijające się niech marzą o lepszych czasach podczas gdy monopol dzielić będą możni tego świata.
  • 0

Alembik_Vina.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A Polacy będą zbierać dla tych krów zołędzie :D

Nie, az tak to nie będzie. Ale pewnie to jeden z wielu podobnych projektów jakie szykuje nam UE w ciągu następnych dziesięcioleci. Moze swiadomość się podniesie do tego czasu dostatecznie. Oczywiście jest mnóstwo róznych projektów bezsensownych eksperymentów na zwierzętach, ale mnie nie sam eksperyment ruszył co telewizyjna propaganda.
'krówki mają dobrze, mają nawet imiona, są pod stałą opieką a wszystko dla wspólnego dobra bla bla bla' rzygać się chce :D
  • 0

Ksiądz Cerber.

Siostra Zakonna

• Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Powiem Wam, że jestem w ciężkim szoku i muszę się tym z Wami podzielić.

!!! Uwaga drastyczne sceny !!!

http://www.youtube.com/watch?v=THIODWTqx5E&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DTHIODWTqx5E&has_verified=1
  • 0

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

No niestety, smutna rzeczywistość, z której ludzie nie chcą sobie zdawać sprawy. A co gorsza - chów tego typu jest niezbędny by sprostać zapotrzebowaniu świata na żywność.

Co innego ci pracownicy rzucający zwierzętami o ziemie, kopiący je i znęcający się nad nimi na inne sposoby - to są zwyczajni zwyrodnialcy i po przyłapaniu ich na takich uczynkach powinni być izolowani od społeczeństwa, bo taki stopień sadyzmu to już poważne zaburzenie psychiczne stanowiące zagrożenie dla otoczenia.
  • 8

Wędrowiec.
  • Tematów: 4
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

No niestety, smutna rzeczywistość, z której ludzie nie chcą sobie zdawać sprawy. A co gorsza - chów tego typu jest niezbędny by sprostać zapotrzebowaniu świata na żywność.

Uważasz, że żywności jest za mało???

Wystarczy pójść do byle jakiego marketu - naprawdę wierzysz, że cała ta masa mięsa sprzedaje się na tyle szybko, żeby się nie zepsuć? Sam sobie odpowiedz.

Problem jest obecnie zupełnie odwrotny: jest nadprodukcja żywności, w tym mięsa. Cała masa się marnuje, część zepsutego wędruje do ponownego przerobienia, część jest "odświeżana" (co widać na wielu reporterskich filmach). W pogoni za tzw. "zyskiem" firmy posuwają się do skrajności, zaś sfrustrowani pracownicy do największych podłości. Tak działa system, w którym żyjemy - pieniądz rządzi światem. Nie jest ważne, czy możemy nakarmić ludzi, czy nie - ważne to osiągnąć zysk. Można nawet gówno sprzedawać jako jedzenie, jeśli ktoś to kupi...

Dlatego uważam, że usprawiedliwianie barbarzyństwa w stosunku do zwierząt potrzebami żywnościowymi jest nadużyciem. Nie istnieje taka konieczność!

Użytkownik Wędrowiec edytował ten post 21.11.2013 - 00:23

• 1

Ksiądz Cerber.

Siostra Zakonna

• Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To jest po prostu bestialstwo. Możemy o tym nie wiedzieć, a takie osoby jak Ci zwyrodnialcy na tym filmie mogą być naszymi sąsiadami.
  • 0

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie mówię, że żywności jest za mało, ale że istnieje na nią tak duży popyt, że tego typu chów jest konieczny do zaspokojenia go.

Podobny przykład - można się spokojnie umyć w 10 litrach wody, ale kto nie lubi sobie czasem napuścić 50l do wanny?

Tacy już jesteśmy, wręcz wymagamy, by wszystko mieć pod ręką. Mam raz w miesiącu ochotę na wołowinę, to oczekuję, że którego dnia miesiąca bym do sklepu nie poszedł, ona w nim będzie (oczywiście świeża). Sklep by sprostać wymaganiom klientów musi każdego dnia tę świeżą wołowinę sprzedawać, a ta raz zejdzie cała, a raz pójdzie na śmietnik.

Tak więc to nie jest kwestia przeżycia, a życia (a dokładniej jego wygody). Oczywiście, że patrząc na takie filmy chciałoby się to zmienić, ale każdą zmianę zawsze należy zacząć od siebie. Niech każdy się zastanowi, czy jest w stanie zrezygnować z wygodnego życia by ulżyć zwierzętom? O wiele łatwiej jest po prostu o tym zapomnieć.
  • 0

Wędrowiec.
  • Tematów: 4
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

To jest po prostu bestialstwo. Możemy o tym nie wiedzieć, a takie osoby jak Ci zwyrodnialcy na tym filmie mogą być naszymi sąsiadami.

Dla mnie jest jasne, że ci ludzie są wśród nas. Ja już nie mam złudzeń, że niby ludzie są z gruntu dobrzy - ale też zapewne nie są z gruntu źli. Działają w sposób racjonalny: chcą utrzymać siebie i rodzinę (bo pieniądze...), albo chcą mieć władzę (np. tępiąc żydów w obozach), albo po prostu tak działa nasz nieszczęsny umysł (słynny eksperyment więzienny z udziałem przypadkowych studentów).

Uważam, że ogromna większość tzw. "zwykłych ludzi" może stać się mordercami, bandytami, oprawcami, zwyrodnialcami - to tylko kwestia okoliczności. Wskazuje na to cała historia ludzkości. I niestety, taka jest nasza rzeczywistość...
  • 0

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Uważam, że ogromna większość tzw. "zwykłych ludzi" może stać się mordercami, bandytami, oprawcami, zwyrodnialcami - to tylko kwestia okoliczności. Wskazuje na to cała historia ludzkości. I niestety, taka jest nasza rzeczywistość...

Wniosek jedyny racjonalny.
Uw temat jest o nas, a więc co z fantem zrobić?

Ja zaczynam od siebie, a wy od kogo?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych