Skocz do zawartości

Zdjęcie

Znęcanie się nad zwierzętami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
183 odpowiedzi w tym temacie

gothgoesblonde.
  • Tematów: 0
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Może ogarnijcie się trochę z tym eko-ględzeniem, a przynajmniej do czasu rozwiązania tajemnicy smoleńskiej. Filmik taki sobie - naciągane 3/10, słabe efekty, żadna nowość.
  • -4

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

BĄDŹMY LUDŹMI.

Przepraszam za lekki offtopic ale musiałem to skomentować. Zawsze trochę mnie śmieszyły i dziwiły takie zwroty jak i określenie "człowieczeństwo" jako definicji bezinteresownej pomocy, uczciwości itd. Historia ludzkości spływa krwią i z epoki na epokę zmieniają się tylko zabawki do zabijania i to że można zabić coraz więcej ludzi za jednym zamachem. Być może się mylę ale inne zwierzęta zabijają tylko po to żeby przetrwać a jedynie człowiek potrafi zabić dla zabawy, dla ideologii itd. a jak nie zabije to i tak potrafi zgnoić czy wykorzystać drugiego człowieka na tyle sposobów tak że samemu odechce mu się żyć.

Użytkownik Tenhan edytował ten post 24.11.2013 - 00:00

• 0

Lis.

jeden, jedyny i prawdziwy

• Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Być może się mylę ale inne zwierzęta zabijają tylko po to żeby przetrwać a jedynie człowiek potrafi zabić dla zabawy, dla ideologii itd.

Niestety mylisz się, Tenhan. Delfiny (tak, te same słodkie delfinki, które tak bardzo lubimy) są zdolne i nierzadko zabijają dla zabawy (w tym własne młode). Modliszki są znane z pożerania partnerów podczas kopulacji. W domowych "hodowlach" chomików czasem zdarza się, że matka po dłuższym okresie od ciąży zabija młode. Nie jestem zoologiem, dlatego mogę się w niektórym z wyżej wymienionych przypadków mylić, ale w świecie zwierząt niemało sytuacji, kiedy zwierzęta zabijają z innych powodów, jak przetrwanie. Z różnych powodów, czasem dla pozycji, czasem bez powodów potrafią zabijać z własnej, nie wymagającej tego, inicjatywy.

Osobiście również śmieszy mnie posługiwanie się słowem "człowieczeństwo" w sytuacji, kiedy chcemy odnieść się do cnót. Ludzie potrafią być plugawi, nikczemni, złośliwi, ochydni i... takich przymiotników mogę mnożyć i mnożyć. Takich "ludzkich" jednostek jest bardzo mało.
  • 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiekszość łasicowatych wpada łatwo w szał zabijania i morduje ( jeżeli ma taka moliwoiść) dla zabawy. Wydra potrafi wymordować tyle karpi w stawie, że padline zbiera sie do taczki. Nomen omen podobnie postępuje lis. Kiedyś wymordował mi całą woliere królików a wziął tylko 2 z całego stadka. Zwierzęta stadne dość często tocza wojny takie jak ludzie. Wiekszośc cech odziedziczyliśmy po zwierzętach. Opowieści o "humanitaryźmie" zwierztąk to cech chrakterystyczna osób żyjących w izolacji od przyrody.
  • 2

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety mylisz się, Tenhan. Delfiny (tak, te same słodkie delfinki, które tak bardzo lubimy) są zdolne i nierzadko zabijają dla zabawy (w tym własne młode). Modliszki są znane z pożerania partnerów podczas kopulacji.

Pożeranie podczas kopulacji występuje u wielu gatunków stawonogów, ale to zwierzęta, których pokrewieństwo z nami jest tak odległe, że przykład raczej nietrafiony.

Co do delfinów - oczywiście, bywają okrutne (jak większość zwierząt), ale bywają również miłosierne - w sieci można obejrzeć wiele filmów, na których widać dzikie delfiny odpędzające stada rekinów od nurków, czy nawet eskortujące wyczerpane foki do brzegu. Można stąd wysnuć nieśmiały wniosek, że empatia pojawia się w toku ewolucji wraz z rozwojem mózgu, umysłu i świadomości. Moim zdaniem zabijanie z błahych powodów to nasza zwierzęca pozostałość, nie na odwrót.
  • 0

Zlowrogi.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Łańcuch pokarmowy.
Życie.
Lepszy wygrywa.
Mam wymieniać dalej? Będziecie się rozczulać nad krówkami gdy Rosjanie czy Amerykanie mordują małe dzieci zmuszane do walki w innych krajach to Wy będziecie sie rozczulać nad krówkami z jakiegoś krańca świata?
Poważnie? Nie macie lepszych tematów? Chcecie zebym zalozyl Wam z conajmniej 10 tematow takich jak ten? Popłaczecie sobie jakie to ludzie złe, ze probuja przetrwac. :)
Wideo w necie znajde na luzie z coajmniej 20 sztuk w stym stylu, wystarczy nawet sam hard na pewnym portalu..

A co do eko-świrów to zależy im tylko na zielenii i to jest prawda.
Ale na takiej zieleni: :)
http://kantory.pl/ko...y/174/img13.jpg

Co do filmu ogladalem znudzony, straszna slabizna, nad czym sie tu rozczulac..

Użytkownik Yaw edytował ten post 24.11.2013 - 11:22
hotlinkowanie

• -1

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widziałam jak to ująłeś "na żywo" jak się zabija zwierzęta.

Szybko, praktycznie bezboleśnie, i humanitarnie. Zwierzak cierpi przez ułamek sekundy, zamiast tego czekałby go dożywotni pobyt w zatłoczonym schronisku.

I nie wyglądało to tak, jak na filmie - bo zwierzę ogłuszano prądem i dopiero później spuszczano z niej krew.

Za mojego dzieciństwa nikt nie ogłuszał prądem-nie było takich urządzeń. Zwykły młot 2kg między oczy/rogi i przeważnie zwierzaczek spał.
Jednak najlepszym byłoby używanie takich urządzeń:
http://koma.zgora.pl...medium-jp41.jpg

Miesiąc temu 7 sztukowe stado dzików wtargło na jezdnię pod Serockiem. łacznie rozbiło sie 4 samochody: dwa volkswageny polo, audi A3 i volvo . Jeden z samochodów nadawał sie do generalnego remontu lub kasacji. Stado zgineło w całości.

Tak z ciekawości-właściciele aut dostali jakąś kasę od leśnictwa?

W kwestii normalności zabijania dla zabawy w świecie zwierzęcym:
Lwy zabijają młode aby móc kopulować. Polują na zwierzęta, bawią się nimi, zabijają nawet gdy są najedzone. Zresztą po co szukać daleko wystarczy popatrzeć na relację psów z kotami-człowiek nie musi psa zachęcać do gonienia kota. Zagryzie go ale nie zje.

Użytkownik Yaw edytował ten post 24.11.2013 - 11:24
hotlinkowanie

• 0

#98 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.
  • Tematów: 0

Napisano

Dwóch studentów z Wrocławia zostało zatrzymanych przez policję za bestialskie zabicie kota. Pijana hołota wrzuciła zwierzaka do pralki!

W nocy ze środy na czwartek w jednym z mieszkań na wrocławskim osiedlu Gaj odbywała się impreza dwóch studentów, którzy już wcześniej dawali się we znaki pozostałym mieszkańcom licznymi awanturami. Mocno podpici postanowili złapać kotkę sąsiadów, która była wypuszczana wolno na podwórko bloku oraz klatkę schodową.

Studenci porwali kota, nad którym brutalnie się pastwili. Podtapiali go w wodzie, a na samym końcu wrzucili go do pralki. Zwierzakowi nie udało się przeżyć katowania. Po zabiciu kotki oprawcy wyrzucili ją na śmietnik.

Głośne zachowanie mężczyzn wzbudziło podejrzenia sąsiadów, którzy wezwali policję. Funkcjonariusze zatrzymali ich pod zarzutem znęcania się nad zwierzęciem. Pierwsze przesłuchanie przez prokuratura miało się odbyć już w piątek.

Ludzie są gorsi niż zwierzęta...
>>> gdyby nie cenzura napisał bym tu jeszcze raz to samo co w komentarzu pod tym newsem na stronie źródłowej >>>
source

Użytkownik convers edytował ten post 24.11.2013 - 10:34

• 0

Antymateria.
  • Tematów: 22
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

W kwestii normalności zabijania dla zabawy w świecie zwierzęcym:
Lwy zabijają młode aby móc kopulować. Polują na zwierzęta, bawią się nimi, zabijają nawet gdy są najedzone. Zresztą po co szukać daleko wystarczy popatrzeć na relację psów z kotami-człowiek nie musi psa zachęcać do gonienia kota. Zagryzie go ale nie zje.

Drapieżniki zazwyczaj zabijają swoją ofiarę dość szybko.Dorosłe lwy nie bawią się tak po prostu zdobyczą ale młode uczące się polować bawią się nią bo jeszcze nie potrafią zabijać tak nabierają jakiegoś doświadczenia :).Nie zawsze koty i psy są największymi wrogami a nawet mogą z takiej wojny "wyrosnąć" Wiem to na przykładzie mojego psa kiedyś jak widziała kota to szarpała się, szczekała i robiła się agresywna na miejscu a teraz? Co najwyżej spojrzy przez chwilę na kota bez żadnej reakcji.W przyrodzie pozbywanie się konkurencji jest na porządku dziennym tak samo jak koty z psami tak samo lew wypatrząc samotną hienę na swoim terytorium zabije ją bez wahania.Zabijanie konkurencji = więcej zdobyczy dla siebie co z kolei oznacza większe szanse na przetrwanie dla takiego osobnika i jego stada.

Dwóch studentów z Wrocławia zostało zatrzymanych przez policję za bestialskie zabicie kota. Pijana hołota wrzuciła zwierzaka do pralki!

W nocy ze środy na czwartek w jednym z mieszkań na wrocławskim osiedlu Gaj odbywała się impreza dwóch studentów, którzy już wcześniej dawali się we znaki pozostałym mieszkańcom licznymi awanturami. Mocno podpici postanowili złapać kotkę sąsiadów, która była wypuszczana wolno na podwórko bloku oraz klatkę schodową.

Studenci porwali kota, nad którym brutalnie się pastwili. Podtapiali go w wodzie, a na samym końcu wrzucili go do pralki. Zwierzakowi nie udało się przeżyć katowania. Po zabiciu kotki oprawcy wyrzucili ją na śmietnik.

Głośne zachowanie mężczyzn wzbudziło podejrzenia sąsiadów, którzy wezwali policję. Funkcjonariusze zatrzymali ich pod zarzutem znęcania się nad zwierzęciem. Pierwsze przesłuchanie przez prokuratura miało się odbyć już w piątek.

W tych czasach coraz więcej słyszy się o katowaniu zwierząt w coraz bardziej okrutny sposób.
Nad takimi powinno się również pastwić.Taka kara by ich czegoś nauczyła.

Ludzie są gorsi niż zwierzęta...

Kolejne porównanie człowieka do zwierzęcia.

Użytkownik Runaway edytował ten post 24.11.2013 - 12:51

• 0

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Drapieżniki zazwyczaj zabijają swoją ofiarę dość szybko.Dorosłe lwy nie bawią się tak po prostu zdobyczą ale młode uczące się polować bawią się nią bo jeszcze nie potrafią zabijać tak nabierają jakiegoś doświadczenia :)

Nie miałem na myśli młodych uczących się, to dorosłym osobnikom zdarza się że zabijają nie dla jedzenia.

Nie zawsze koty i psy są największymi wrogami a nawet mogą z takiej wojny "wyrosnąć"

Są różne sytuacje, nawet takie:
http://www.youtube.com/watch?v=CuWaeOAgbGo
Jednak przeważnie ganiają się i żyją jak pies z kotem.

W przyrodzie pozbywanie się konkurencji jest na porządku dziennym tak samo jak koty z psami tak samo lew wypatrząc samotną hienę na swoim terytorium zabije ją bez wahania.Zabijanie konkurencji = więcej zdobyczy dla siebie i swojego stada.

Pies z kotem nie są konkurencją-chyba że psy zaczęły myszy wcinać.
  • 0

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to trochę się pomyliłem z tym że zwierzęta nie zabijają tylko dla zabawy (dla ideologii to trudno żeby zabijały jak nie mają takiego umysłu jak człowiek) ale mimo wszystko ciągle uważam że nazywanie bycia wzorem cnót człowieczeństwem jest trochę śmieszne.

Wiadomo że znęcanie się nad zwierzętami to też bestialstwo ale też uważam to za dziwne jeżeli kogoś znęcanie się nad zwierzętami bardziej porusza niż tragedie ludzkie. Pamiętam jak pierwszy raz oglądałem filmik "czego armia USA chce żebyś nie wiedział" i tam opowiadali historię jakieś 14 letniej dziewczynki którą zgwałcili i zabili całą jej rodzinę na jej oczach, zdjęcia niezwykle zdeformowanych niemowląt itd. (nawet jeśli to tylko iraccy ludzie to i tak trochę przeraża) a i tak większość komentarzy odnosiła się do tego że jeden żołnierz rzucił sobie psem jak piłką i największe oburzenie było o to. Może jest tak dlatego że jak nie ma dnia żeby nie było newsów że jakiś człowiek zginął w wypadku/katastrofie, ktoś kogoś zabił itd. + jeszcze masa filmów i gier gdzie ludzie się zabijają to rośnie taka znieczulica (co do filmów i gier nie piszę pretensjonalnym tonem bo sam takie lubię). Wiem też że można powiedzieć że znęcanie się na zwierzętami bardziej porusza bo zwierzęta są słabsze ale z drugiej strony w przeciwieństwie do zwierząt człowiek bardziej ma rozwinięte takie rzeczy jak godność a zwierzę to bardziej cierpi tylko fizycznie a człowieka jak się tak potraktuje to krzywdzi się go podwójnie.
  • 0

skittles.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak z ciekawości-właściciele aut dostali jakąś kasę od leśnictwa?

Leśnictwo nie odpowiada za kolizje z dzikami, co najwyżej koło łowieckie jeżeli zajście miało miejsce podczas polowania lub zarząd dróg w określonych przypadkach. Jak się nie ma AC to można się o odszkodowanie sądzić i sądzić w takim przypadku, a i tak pewnie nic z tego nie będzie.
  • 0

Robakatorianin.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Literówka-myślistwa nadzorującego rejon leśnictwa. O to mi chodziło.
Ciekawi mnie opcja roszczeń w wyniku kolizji. Policja przyjeżdża, przekazuje dzika myśliwym a ty człowieku sam się bujaj z kosztami. Ten co zabiera dzika powinien płacić. Coś w tej kwestii się zmieniało ostatnio-muszę poszperać. Jak dobrze kojarzę to za łosia i żubra płaci obligatoryjnie państwo a za dzika tylko w nielicznych przypadkach koło łowieckie.
  • 0

skittles.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Literówka-myślistwa nadzorującego rejon leśnictwa. O to mi chodziło.
Ciekawi mnie opcja roszczeń w wyniku kolizji. Policja przyjeżdża, przekazuje dzika myśliwym a ty człowieku sam się bujaj z kosztami. Ten co zabiera dzika powinien płacić. Coś w tej kwestii się zmieniało ostatnio-muszę poszperać. Jak dobrze kojarzę to za łosia i żubra płaci obligatoryjnie państwo a za dzika tylko w nielicznych przypadkach koło łowieckie.

Państwo płaci za m.in. łosia i żubra, bo są to zwierzęta pod ochroną, a za kolizję z takimi ustawa przewiduje właśnie odpowiedzialność lasów państwowych. Ze zwierzyną nie znajdującą się pod ochroną sprawa robi się tak skomplikowana, że uzyskanie odszkodowania staje się bardzo mało prawdopodobne, bo wszyscy przerzucają się odpowiedzialnością.

Użytkownik skittles edytował ten post 24.11.2013 - 12:46

• 0

Antymateria.
  • Tematów: 22
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie miałem na myśli młodych uczących się, to dorosłym osobnikom zdarza się że zabijają nie dla jedzenia.

Nie słyszałem nigdy o takim przypadku żeby lwy po upolowaniu takiej zebry nie zjadły jej ;) zabijają hieny a nawet lwy z innego stada.Musiały by być bardzo mocno najedzone a lwy potrafią zjeść olbrzymie ilości mięsa na jeden posiłek.Dość często zdarza się że myśliwy staje się ofiarą.Co też można rozumieć jako agresję przeciwną ale to również oznacza zabicie wroga żeby samemu przeżyć i dać większe szanse potomstwu na przetrwanie.

Pies z kotem nie są konkurencją-chyba że psy zaczęły myszy wcinać.

Wierz mi pies potrafi zjeść wszystko :).

Użytkownik Runaway edytował ten post 24.11.2013 - 13:12

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych