Dziękuję za propozycję, to miłe i godne pochwały, ale nic z tego. Ani mi w głowie organizowanie składek na utrzymanie forum, nigdy tego nie robiłam i nigdy nie zrobię. Nie miała baba kłopotu... i tak dalej
Poza tym, nie jest to kwestia typowo wydajnościowa -- serwery forum tak naprawdę się nudzą, obciążenie rzadko kiedy przekracza 20%. To samo tyczy się bazy danych i wersji silnika forum*. Po prostu jacyś dowcipnisie bawią się od dwóch tygodniu w DDoS, a na to skutecznego w 100% rozwiązania raczej nie ma. A przynajmniej nie w rozsądnym budżecie.
Pozostaje mi więc prosić Was o jeszcze odrobinę cierpliwości i niezwracanie uwagi na niewielkie uciążliwości, typu strona nakazująca odczekanie 5 sekund lub potwierdzenie bycia człowiekiem, a nie repta...wróć... robotem
* aktualizacja silnika forum jest w trakcie przygotowywania. Nie jest to takie hop-siup, bo oprócz standardowego pakietu VRP ma jeszcze mnóstwo dodatkowej funkcjonalności, której kompatybilność z nową wersją silnika muszę dokładnie przetestować zanim zabiorę się za sam proces aktualizacji. Oczywiście jak można się spodziewać lekko licząc połowa dodatkowych modułów nie działa i należy "coś" z tym zrobić. Ale to nic nowego, przerabiałam to już ponad 4 lata temu przy okazji poprzedniej aktualizacji. O kurde, długo tu już jestem...