Skocz do zawartości

Zdjęcie

Żywot Jezusa

• Please log in to reply
148 replies to this topic

Arahyll.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Qliphoth wychodzi więc na to ze ani ja nie będę mógł udowodnić Tobie istnienia Jezusa ani ty nie będziesz mógł w moich oczach obrócić go w coś innego;] Żaden z nas nie posiada chodźby jednego racjonalnego i niezbitego dowodu. Wszystko jest kwestią wiary. Takie poszukiwania zazwyczaj prowadzą tylko do sporego zamieszania z którego właściwie nic nie wynika.
  • 0

Qliffot.
  • Tematów: 5
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Takie poszukiwania zazwyczaj prowadzą tylko do sporego zamieszania z którego właściwie nic nie wynika.

Arahyll - nieprawda! co z tego, że nie mamy rzeczywiście wartościowych argumentów? Pomijasz wartości edukacyjne projektu! :-D

Zamieszanie? Kiedy? Gdzie? Podczas kulturalnej rozmowy?

Ktoś może dzięki niej zapoznać się z nazwiskami i fragmentami dzieł starożytnych historyków, i Ojców Kościoła, inny utwierdzić się w swojej wierze (jakakolwiek, by ona nie była). I jeszcze walory rozrywkowe...

Krótko pisząc - same pozytywy :-D
  • 0

Arahyll.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No ale raczej nie ma tu o czym dyskutować. Możesz sie opierać na tysiącu różnych religii które będą obalać Jezusa...i siebie nawzajem. Tis all I wanted to say.
  • 0

Qliffot.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Możesz sie opierać na tysiącu różnych religii które będą obalać Jezusa

Namieszałeś :-)

Kto mówi o takiej ignorancji, kiedy mamy pewne dowody historyczne, pewne poszlaki wskazujące... Nikt nie ma zamiaru odwoływać się do buddyzmu, czy shinto (choć ponoć znaleziono Jego grób m.in. w Sringarze w Kaszmirze i Shingo w Japonii).

I jest o czym dyskutować, choćby o możliwych interpretacjach tych historycznych dokumentów, dowodów za i przeciw Jego istnieniu... Zresztą zobaczysz, od poniedziałku rusza moja z Aquilą dyskusja dot. historyczności postaci Jezusa. Jeśli Ci się nie spodoba, będziesz mógł "jezdzić" po moich postach do woli w kuluarach.

No, na razie to tyle.
  • 0

sfinks122.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
Dołączona grafika

EDIT admin:
urzekła mnie wartość merytoryczna argumentów, a na edycję łaciny nie miałem czasu

• 0

Confident.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja ***, *** słuchajcie chcecie faktów o Jezusie tak to proszę:
- Obejrzyjcie "Duch Epoki"
- Ostatnio widziałem film który mówił o grobie Jezusa w którym również było jego rodzeństwo
- Zajmijcie się NLP a zrozumiecie po *** manipulują nami w kościołku
(niedo*** się do moich błędów)

Żałosne. Jakbyś przestał gadać łaciną, a po polsku jakieś zdanie złożył to może ktoś by cie tutaj potraktował poważnie.

ps: Ja mam dowody że gumisie istnieją, wystarczy oglądać w niedziele TV1! To są FAKTY!
  • 0

rgppanc.
  • Tematów: 60
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

sfinks122, tylko pogratulować. Nie ma to jak dojrzały post.
  • 0

mariuszm.
  • Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Świetny artykuł! Wiele faktów, o których nie miałem pojęcia i po raz kolejny odowadniających, że kościół maksymalnie poprzekręcał fakty do własnych celów. W sumie trochę przykro się tego czyta...

Przeczytajcie "Poemat Boga Człowieka" Marii Valtorty. Powstał w latach 60'tych (objawienie Jezusa). Tam jest wytłumaczenie/ opis tych sensacyjnych newsów które teraz są na topie przeciwników Jezusa. Wtedy nikomu by nie przeszło przez myśl. Zdębiejecie.

Grunt to korzystanie ze źródeł które są po naszej anty-myśli, co nie ?
  • 0

Cro Master.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Świetny artykuł! Wiele faktów, o których nie miałem pojęcia i po raz kolejny odowadniających, że kościół maksymalnie poprzekręcał fakty do własnych celów. W sumie trochę przykro się tego czyta...

Przeczytajcie "Poemat Boga Człowieka" Marii Valtorty. Powstał w latach 60'tych (objawienie Jezusa). Tam jest wytłumaczenie/ opis tych sensacyjnych newsów które teraz są na topie przeciwników Jezusa. Wtedy nikomu by nie przeszło przez myśl. Zdębiejecie.

A ja ze swojej strony mogę polecić film pt. Zeitgeist - Duchy Epoki. Zawiera on w sobie trzy wątki: życie, rodzina i cała historia Jezusa "z Nazaretu", atak 11/09, oraz historia banku światowego. Szczerze polecam.
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie no rzeczywiście ZG wniesie w nasze głowy dużo fachowej i autentycznej wiedzy :lol
  • 0

mariuszm.
Reputacja

Napisano

A ja ze swojej strony mogę polecić film pt. Zeitgeist - Duchy Epoki. Zawiera on w sobie trzy wątki: życie, rodzina i cała historia Jezusa "z Nazaretu", atak 11/09, oraz historia banku światowego. Szczerze polecam.

Dokładnie. I to jest racjonalne podejście. Inaczej (czy to w jedną stronę czy w drugą) to jest oszukiwanie siebie - funkcjonowanie na sympatiach i awersjach.

Oglądałem ten film. Wiele ciekawych (wręcz powalających) spostrzeżeń. Gdybym nie czytał wcześniej Valtorty uwierzyłbym prawie we wszystko co tam jest pokazane - a teraz traktuję go z dużym rozbawieniem.

Pozdrawiam prawdziwych poszukiwaczy prawdy.
  • 0

Cro Master.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dokładnie. I to jest racjonalne podejście. Inaczej (czy to w jedną stronę czy w drugą) to jest oszukiwanie siebie - funkcjonowanie na sympatiach i awersjach.

Oglądałem ten film. Wiele ciekawych (wręcz powalających) spostrzeżeń. Gdybym nie czytał wcześniej Valtorty uwierzyłbym prawie we wszystko co tam jest pokazane - a teraz traktuję go z dużym rozbawieniem.

A mógłbyś rozwinąć myśl, mówiąc że traktujesz go z dużym rozbawieniem ? Nie chodzi mi tu o niewiadomo jaką debatę, tylko chciałbym poznać Twoje zdanie.
  • 0

mariuszm.
Reputacja

Napisano

A mógłbyś rozwinąć myśl, mówiąc że traktujesz go z dużym rozbawieniem ? Nie chodzi mi tu o niewiadomo jaką debatę, tylko chciałbym poznać Twoje zdanie.

'Fakty' jakie są przedstawione w ZG były opisane i wytłumaczone w tej książce w latach 60'ych. Np. rodzeństwo Jezusa, grób i rodzina tam pochowana.
ZG'ści jeszcze robili w pampersy jak o tym pisano - nihil novi.
  • 0

Cro Master.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

'Fakty' jakie są przedstawione w ZG były opisane i wytłumaczone w tej książce w latach 60'ych. Np. rodzeństwo Jezusa, grób i rodzina tam pochowana.
ZG'ści jeszcze robili w pampersy jak o tym pisano - nihil novi.

I to jest powód do rozbawienia ? To widzę że niewiele trzeba aby Cię rozbawić albo nie rozumiem Twojego poczucia humoru.. :omfg: Dzięki za odpowiedź.
  • 0

#120 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Dobry temat.
Największa ściema to wmawianie ludziom że Jezus umarł na krzyżu dobrowolnie.
Coś takiego nie miało w ogóle miejsca - możemy mówić co najwyżej o serii wstawek holograficznych, poniżej namalowany w roku 1710 obraz "Chrzest Chrystusa" (ang. "Baptism of Christ") flamandzkiego malarza nazwiskiem Aert de Gelder (1645 - 1727), znajdujący się w zbiorach "Fitzwilliam Museum" w Cambridge.
Dołączona grafika

pozwolę sobie przytoczyć post mojej przyjaciółki Kiary z innego wymiaru:

"
Prawda jest taka iz Jezus (to nie jest jego prawdziwe imię) żyl naprawdę , żył i dokonał niesamowitych czynów wynosząc ludzkość w inny pułap możliwości .Otwierjąc dla nas zamknięte do tej pory wrota.
Niestety ludzie jeszcze nie dorośli do przyjęcia tej wiedzy w czasach jemu współczesnych. Dostali 2000 lat na rozwój, do czasów nam współczesnych.
Jednak ci , którym nie na rękę był przekaz tej wiedzy zrobili naprawdę wszystko by ja zatrzeć, zatrzeć wiedzę która On i MM. przekazali. Zatrzeć ślady ich istnienia.
Co zrobili ? Otóż emitowali na Ziemię takie hologramy jak na obrazie na których były fikcyjne sceny z życia Jezusa. Nagrane gdzieś przez postać go dublującą puszczone miedzy ludzi , którzy nie potrafili odróżnić prawdy od hologramu i byli w 100% pewni iż tak właśnie się wydarzyło naprawdę. Zaświadczali więc całymi sobą o prawdziwości zdarzenia. Pisałam o tym wielokrotnie. Pisałam również ze czas prawdy nadejdzie i wszystko co jest kłamstwem odsłoni swoją prawdziwą twarz. Obecnie tak się dzieje.
Technologie z innych planet przewyższają ziemską mogą robić na ziemi różne rzeczy , które my traktujemy jako cuda.
Ten zmanipulowany obraz Jezusa z fałszywą rolą Jego Matki wgrano w świadomość ludzi jako prawdę . Nie należy się więc dziwić zwykłym ludziom , niczego nieświadomym iż z taką pasją go bronią.
Zmanipulowany i odwrócony wzorzec ofiary trwa w świadomości ludzkiej jako największa godność. Odwraca prawdę o życiu i miłości, o prawości , godności i równości ludzkiej.
Pora by ta farsa już się zakończyła.
"

pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych