Napisano 11.09.2008 - 09:15
Napisano 11.09.2008 - 10:18
Takie poszukiwania zazwyczaj prowadzą tylko do sporego zamieszania z którego właściwie nic nie wynika.
Napisano 12.09.2008 - 17:27
Napisano 12.09.2008 - 18:05
Możesz sie opierać na tysiącu różnych religii które będą obalać Jezusa
Napisano 01.11.2008 - 16:41
Napisano 01.11.2008 - 16:45
Ja ***, *** słuchajcie chcecie faktów o Jezusie tak to proszę:
- Obejrzyjcie "Duch Epoki"
- Ostatnio widziałem film który mówił o grobie Jezusa w którym również było jego rodzeństwo
- Zajmijcie się NLP a zrozumiecie po *** manipulują nami w kościołku
(niedo*** się do moich błędów)
Napisano 21.06.2009 - 07:42
Świetny artykuł! Wiele faktów, o których nie miałem pojęcia i po raz kolejny odowadniających, że kościół maksymalnie poprzekręcał fakty do własnych celów. W sumie trochę przykro się tego czyta...
Napisano 21.06.2009 - 11:56
Świetny artykuł! Wiele faktów, o których nie miałem pojęcia i po raz kolejny odowadniających, że kościół maksymalnie poprzekręcał fakty do własnych celów. W sumie trochę przykro się tego czyta...
Przeczytajcie "Poemat Boga Człowieka" Marii Valtorty. Powstał w latach 60'tych (objawienie Jezusa). Tam jest wytłumaczenie/ opis tych sensacyjnych newsów które teraz są na topie przeciwników Jezusa. Wtedy nikomu by nie przeszło przez myśl. Zdębiejecie.
Grunt to korzystanie ze źródeł które są po naszej anty-myśli, co nie ?
Napisano 21.06.2009 - 15:22
Przeczytajcie "Poemat Boga Człowieka" Marii Valtorty. Powstał w latach 60'tych (objawienie Jezusa). Tam jest wytłumaczenie/ opis tych sensacyjnych newsów które teraz są na topie przeciwników Jezusa. Wtedy nikomu by nie przeszło przez myśl. Zdębiejecie.
Grunt to korzystanie ze źródeł które są po naszej anty-myśli, co nie ?
A ja ze swojej strony mogę polecić film pt. Zeitgeist - Duchy Epoki. Zawiera on w sobie trzy wątki: życie, rodzina i cała historia Jezusa "z Nazaretu", atak 11/09, oraz historia banku światowego. Szczerze polecam.
Napisano 22.06.2009 - 19:17
Dokładnie. I to jest racjonalne podejście. Inaczej (czy to w jedną stronę czy w drugą) to jest oszukiwanie siebie - funkcjonowanie na sympatiach i awersjach.
Oglądałem ten film. Wiele ciekawych (wręcz powalających) spostrzeżeń. Gdybym nie czytał wcześniej Valtorty uwierzyłbym prawie we wszystko co tam jest pokazane - a teraz traktuję go z dużym rozbawieniem.
Pozdrawiam prawdziwych poszukiwaczy prawdy.
Napisano 22.06.2009 - 22:00
Dokładnie. I to jest racjonalne podejście. Inaczej (czy to w jedną stronę czy w drugą) to jest oszukiwanie siebie - funkcjonowanie na sympatiach i awersjach.
Oglądałem ten film. Wiele ciekawych (wręcz powalających) spostrzeżeń. Gdybym nie czytał wcześniej Valtorty uwierzyłbym prawie we wszystko co tam jest pokazane - a teraz traktuję go z dużym rozbawieniem.
Pozdrawiam prawdziwych poszukiwaczy prawdy.
A mógłbyś rozwinąć myśl, mówiąc że traktujesz go z dużym rozbawieniem ? Nie chodzi mi tu o niewiadomo jaką debatę, tylko chciałbym poznać Twoje zdanie.
Napisano 23.06.2009 - 19:55
'Fakty' jakie są przedstawione w ZG były opisane i wytłumaczone w tej książce w latach 60'ych. Np. rodzeństwo Jezusa, grób i rodzina tam pochowana.
ZG'ści jeszcze robili w pampersy jak o tym pisano - nihil novi.
Napisano 23.06.2009 - 22:47
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych