Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eurowizja coraz bardziej kontrowersyjna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
123 odpowiedzi w tym temacie

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.eurovisio...t=1893&voter=AL

Tutaj móżna porównać głosy jury z rankingiem głosujących telefonicznie. Jak widać to jedno wielkie naciąganie na kase, a ustawione Jury głosuje jak "musi", niezależnie od widzów.
Niby tylko konkurs muzyczny ale widać łapska polityki w tym wszystkim.

"Kiełbacha" musiał wygrać, bo takie dzisiaj trendy w ojropie.

Użytkownik mjr Tsu edytował ten post 11.05.2014 - 00:38

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Dajcie spokój propagandzie byle czego, wygrał i jeST gwiazdą, a niech się cieszy pÓki żyje i tego nikomu nie zazdroszczę.

Popatrzcie na to dla uspokojenia i poprawy humoru.

https://www.youtube....gEZ1Ux-ns#t=368

Dobrych snóW

Jeżeli życzysz nam spokoju, to pisz należycie.

Kronikarz

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Gdyby nie to całe jury, to bylibyśmy dużo wyżej. To znaczy, że nasza piosenka spodobała się ludziom, a to jest chyba najważniejsze :D

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to już oficjalnie można powiedzieć, że z głosów samych szarych ludzi Polska byłaby w TOP5. Ogromny sukces i bardzo się cieszę, że zwykli, NORMALNI ludzie tak docenili Naszą piosenkę i Nasz kraj.

Jak widać, wszystko jest ustawione i tak jak myślałem - ten pajac miał wygrać. Natomiast, czy takie "oswajanie" Nas do dziwactw odnosi jakiś pozytywny skutek? Na moim przykładzie - nie, zadziałało to odwrotnie. Zamiast być bardziej otwartym i tolerancyjnym to stałem się jeszcze bardziej ANTY na wszystkie takie dziwactwa.

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patrze na tą strone co podał mjr Tsu i wychodzi tam ze Polacy(telewidziowie) dali Kiełbase na 4 miejscu, a jurorzy dali słabiej i dlatego nie dostal punktow. Cos dziwnego... W ogole nie wiem po co sa te głósy tekewidzow jak i tak jurorzy dają swoje  zaniżające...

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 11.05.2014 - 01:11

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Gdy wprowadzono system głosowania 50/50, myślałem, że wyniki będą bardziej sprawiedliwe. No ale jeśli występuje taka sytuacja, że na przykład w Irlandii i UK mamy 1. miejsce u widzów, a w ostateczności dostajemy od nich "figę z makiem", to przepraszam, ale coś tu jest mocno nie tak. Byłbym za tym, żeby głosy jury miały mniejsze znaczenie niż głosy widzów. Możemy być bardzo zadowoleni z występu Polski, mam nadzieję, że za rok wyślemy równie dobrą propozycję.

Oprócz głosowania jury, nie podobała mi się jeszcze jedna rzecz - zachowanie publiczności na widowni. To buczenie, gdy Rosja dostawała punkty było po prostu żałosne. Ja rozumiem względy polityczne, no ale ludzie, to jest konkurs muzyczny, taka sytuacja w ogóle nie powinna mieć miejsca.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 11.05.2014 - 01:58

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mi też jest szkoda tych Rosjanek, piękne dziewczyny i całkiem fajna piosenka, ale cóż...wina leży po stronie ich super władcy, dzięki któremu praktycznie nikt z zachodu nie zagłosował na Rosję. Lupus28 nie da się czasami niestety odgrodzić polityki od sportu czy muzyki, a tym bardziej gdy chodzi o wojnę. Wystarczy sobie przypomnieć jak Polacy "kochali" np Svena Hannawalda, albo jak bardzo zawsze kibicowaliśmy Niemcom w piłce nożnej. ;)

Wyniki teległosowania(miejsce Polski w danym kraju):

Anglia – 1
Ukraina – 1
Irlandia – 1
Norwegia – 1
Islandia – 2
Holandia – 2
Austria – 3
Macedonia – 3
Francja – 3
Niemcy – 3
Włochy – 3
Szwecja – 3
Belgia – 4
Litwa – 4
Białoruś – 5
Grecja – 5
Hiszpania – 6
Węgry – 7
Szwajcaria – 7
Mołdawia – 8
Malta – 9
Dania – 10
Łotwa – 10
Izrael – 11
Czarnogóra – 11
Finlandia – 11
Armenia – 11
Azerbejdżan – 12
Gruzja – 12
Rosja – 13
Słowenia – 14
Portugalia – 16
Estonia – 17
Rumunia – 21

Jak więc widać, Nasza piosenka zrobiła furorę wśród mieszkańców Europy. Tylko 11 państw nie przyznało Nam żadnego punktu, ale chyba nikt nie jest zaskoczony tym kto Nam tych punktów nie przyznał ;) Jedynie dziwi mnie słabe miejsce od Słowaków.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 11.05.2014 - 02:52

Cmb.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Powiem tak - nie jestem zdziwiony wynikiem, bo Eurowizja to konkurs komercyjny! Co znaczy mniej więcej tyle że wygrywa to co najlepiej się sprzeda i o czym będzie głośno. Przecież to jest coś a'la Oscary, nagrody też nie dostaje nigdy ten kto zasłużył tylko ten kto jest obecnie na topie, o kim się dużo gada itp. Nie wiem czemu ludzie jeszcze łykają tę medialną papkę, mamy XXI wiek i naprawdę obecnie wszystko jest wyreżyserowane, nic nie dzieje się przypadkiem a już na pewno nie za pomocą demokratycznych decyzji. Nie mówię od razu że mam jakąś manię prześladowczą, piszę teraz jedynie o mediach. :) 

A odnośnie Donatana, ludzie... Ja już i tak byłem rozbawiony samym wyborem tego czegoś na Eurowizję (mimo iż wiedziałem że działa to na zasadzie jaką opisałem wyżej). To straszny chłam jeśli chodzi o muzykę i mimo że słucham czasem jego "Nie lubimy robić" to "My Słowianie" uważam za totalnego gniota dobrego do puszczania na melanżach jak już każdy znieczulony tudzież na spotkaniach Stowarzyszenia Ludzi Głuchoniemych. Jakby oni wygrali to jedynie ze względu na urodę polek. Na tym także nie powinien polegać "konkurs muzyczny".

I na koniec odnośnie zwycięzcy. Chory facet, widać do czego zmierza ten świat. Naprawdę nie wiem już co się ludziom roi w głowach, może i jego zwycięstwo było ustawione ale i tak to co się obecnie dzieje zakrawa na parodię. Serio propagowanie jakiegoś oszołoma który zmienił płeć? Co jutro, Bengalski jako Grodzka w "Tańcu z gwiazdami"? Straszne jest to co się obecnie dzieje w mediach, dobrze że moją jedyną komunikacją z tym syfem jest Internet gdzie mogę selektywnie wybierać o czym czytam a telewizji nie oglądam od 5 lat. Totalne nieporozumienie.

KubinToJa.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eurowizja - dawniej konkurs piosenki, dziś jakiś dziwny lewacko-genderowy cyrk. Jeszcze kilka lat temu brały w niej udział największe gwiazdy z danego kraju (no dobrze, nas reprezentował swojego czasu Danzel, te największe gwiazdy to może lekka przesada :) ), aktualnie nie liczy się talent tylko to żeby "artysta" był odmieńcem. Nie patrząc nawet na wygląd tego czegoś podającego się za reprezentanta Austrii, jej/jego śpiew mi się zwyczajnie nie podobał. Gdyby nie broda i zawartość gaci na pewno by nie wygrał/a. Ale gdyby takie coś nie wygrało, mielibyśmy ogólnoświatowe oburzenie i oskarżanie o homofobię.

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Natomiast, czy takie "oswajanie" Nas do dziwactw odnosi jakiś pozytywny skutek?

Dla tych którzy chcą eksterminować białych ludzi tak.

Mam wrażenie że niektórzy to nie spoczną póki na świecie nie powstanie globalne społeczeństwo brązowych hermafrodyt. Tylko że prędzej czy później oni spoczną 2 metry pod ziemią bo tak naprawdę te całe środowiska postępowe to są postacie tragiczne (nie tylko wizualnie). Bo albo to będzie trwało i trwało aż w końcu ostatecznie upadnie nasza cywilizacja i wtedy powyrzynają ich muzułmanie/Rosjanie/Chińczycy albo po prostu rodzimi mieszkańcy dokonają pogromów na niszczycielach cywilizacji i przywrócą normalność.

1399758647_w8foib_600.jpg

#71 Gość_wadm. Aton

Gość_wadm. Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Mimo wszystko jestem bardzo zadowolony z wyniku naszej reprezentacji. 5 miejsce z teległosów i 14 z głosami jury to dobry wynik. A co do Czity to zaprawdę powiadam Wam, że to ostatni taki dziwoląg wygrywa, już wkrótce bezczelna promocja medialna nie będzie wystarczyła. Taka jak na przykład tulenie przez prezenterkę tak żeby poszedł wyraźny sygnał kto jest fajny i na kogo fajnie jest głosować. 

Cieszy mnie bardzo, że Polonia dała radę i wygraliśmy w naszych trzech koloniach Wielkiej Brytanii, Irlandii i Norwegii, a także bardzo dobry wynik osiągnęliśmy w Islandii gdzie też jest nas wielu.

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nasza cywilizacja przechodzi okres schyłkowy, wielkie imperia podobnie upadały najpierw w aspektach moralnych i kulturowych. Najlepszym przykładem jest Imperium Rzymskie, dopóki istniał etos obywatelski i służba wojskowa była domeną rodowitych Rzymian Imperium kwitło, gdy zaczęło się rozkradanie państwa i prywata była to już równia pochyła. Upadek może trwać latami dopóki nie odwiedzą nas "Hunowie", kto wie czy forpocztą nie są działania Rosji, która ów upadek widzi.

Mnie osobiście nie przeszkadza maskarada piosenkarskich indywiduów ale to wygląda na tanią indoktrynację a utwór i wykonanie Brodatego Stwora było najzwyczajniej kiepskie, wiem bo zmusiłem się do oglądania bo spodziewałem się podobnych akcji, nasz utwór też jest denny ale było kilka znacznie ciekawszych i od polskiego i od austriackiego.

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie wspomnę już o poziomie naszych reprezentantów, których już na szczeblu eliminacyjnym w kraju mało kto zna. Są to "artyści" bez żadnej wyrazistości i talentu, a utwory są delikatnie mówiąc słabe i tandetne.

Nie zgodzę się. 40 mln wyświetleń ma piosenka "My Słowianie" ," polubienia" tej piosenki są na wysokim poziomie. Angielska wersja faktycznie nie przypadła do gustu ale polska za to już tak.Moim zdaniem  pokazaliśmy unikatowość, nawiązanie do kultury słowiańskiej, piękno naszych kobiet, w wersji angielskiej na Eurowizji nawiązanie do dobrego jedzenie i zachęta do odwiedzin kraju. Cleo jako artystka dla mnie ma fajny głos, takie głosy jak Cochita czy jak jej tam słyszałem setki na MTV czy na innych kanałach, takiego głosu jak Cleo nie.

Co do samego występu, wszyscy ubierali się w jakieś futurystyczno-modne stroje albo sztampowe do bólu kamizelki i białe koszule. Ponownie setki takich zespołów , stroi i piosenek o nadziei, miłości czy "o sobie" , pełno takich nagrań na kanałach muzycznych....no ile można? 

Ja byłem przeciwny wystąpieniu Cleo na Eurowizji ale...zmieniłem zdanie o 180 stopni po jej występie. Motyw z flagą polski którą trzymała w ręku był rewelacyjny, NIKT tego nie miał. Cleo w ten sposób pokazała że jako polacy jesteśmy dumni z swojego państwa, to że modelki były ubrane tak a nie inaczej to dla mnie był dobry chwyt :) Każdy lubi kobiece piękno nie zaprzeczycie temu.

Ja jestem zadowolony z występu naszych rodaków.

Co do Conchity to gdy patrzyłem że tyle głosów na nią oddają byłem zły. Normalnie byłem zły. Moim zdaniem wygrała kontrowersja a nie występ.

Użytkownik Cascco edytował ten post 11.05.2014 - 11:38

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nasza cywilizacja przechodzi okres schyłkowy, wielkie imperia podobnie upadały najpierw w aspektach moralnych i kulturowych. Najlepszym przykładem jest Imperium Rzymskie, dopóki istniał etos obywatelski i służba wojskowa była domeną rodowitych Rzymian Imperium kwitło, gdy zaczęło się rozkradanie państwa i prywata była to już równia pochyła.

Imperia upadały przez korupcje, prywatę zbyt wpływowych możnych i ostateczny podział.

Upadek nie wiąże się ze światopoglądem społecznym, bo różne imperia wyznawały różne zasady moralne i co innego traktowały jako normalne. Równie dobrze można było wieszczyć upadek cywilizacji zachodu podczas rewolucji seksualnej w latach 60. XX wieku. A jakoś upadek nie nastąpił, tylko utrwaliła się hegemonia na kolejne kilkadziesiąt lat. 

Upadek imperium to skomplikowana sprawa, ale zawsze łączy się ze zbytnim wzrostem w siłę możnych jednostek które przedkładają własne interesy nad państwo, rozrywając je na kawałki. Tak upadł Rzym, tak upadła I RP. Wieszczenie że cywilizacja upadnie bo jakiś facet włożył sukienkę jest śmieszne.

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nasza cywilizacja przechodzi okres schyłkowy, wielkie imperia podobnie upadały najpierw w aspektach moralnych i kulturowych. Najlepszym przykładem jest Imperium Rzymskie, dopóki istniał etos obywatelski i służba wojskowa była domeną rodowitych Rzymian Imperium kwitło, gdy zaczęło się rozkradanie państwa i prywata była to już równia pochyła.

Imperia upadały przez korupcje, prywatę zbyt wpływowych możnych i ostateczny podział.

Owszem ale to jest pokłosie zaniku etosu obywatelskiego i upadku przyzwoitości powiedziałbym ale nie obyczajowej ale międzyludzkiej.

Użytkownik Padael edytował ten post 11.05.2014 - 12:11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych