Taki mi słonecznik wyrósł:
Wisła odsłoniła teraz tyle kamieni, że głupio by było nie skorzystać:
Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 29.08.2015 - 17:51
Napisano 01.09.2015 - 16:39
Ładne te kamienie.
Ja jestem ogólnie zakochana w ciemnych zdjęciach.
Słonecznik jakiś taki zwykły, ta mrówka mi przeszkadza bardzo
Napisano 28.09.2015 - 20:46
Dzisiejsze zaćmienie oglądałem dość niekorzystnie, bo tylko wizualnie i z osiedla. Tak mi wypadały zmiany, że nie mogłem się zwolnić i pojechać do domu, aby oglądać przez teleskop. Stąd też mam tylko zdjęcia robione zwykłym zoomem, opierając aparat na murku:
Zawsze to coś.
Jeszcze kamyczki:
Kurcze. Imgur wymaga teraz rejestracji.
Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 28.09.2015 - 20:59
Napisano 16.11.2015 - 14:38
zdjęcia kamieni niesamowite chociaż podoba mi się też ten słonecznik. mrówka akurat nie stanowi problemu, bo to samo życie, a coś przesadnie idealnego, gładkiego kojarzy mi się z niebytem.
Napisano 04.12.2015 - 02:55
Przejście podziemne na dworcu kolejowym w Białymstoku. Zaciekawiły mnie różne kolory lamp oświetlających:
Niedaleko mojego miasta jest rzeczka wypływająca z lasu i przepływająca pod mostem kolejowym. W korycie leży tam dużo kamieni, i za sprawą większego spadku odcinek przypomina raczej rzekę górską nić leniwą nizinną strugę. Oczywiście skorzystałem z okazji:
Przyrodnicza ciekawostka - ogromna, obejmująca cały pień, narośl na pniu brzozy. Patrząc z daleka myślałem, że ktoś zostawił na drzewie kurtkę zawieszoną za kaptur:
Prawdopodobnie samiec komara spijający nektar z kwiatu Starca jakubka:
Napisano 23.12.2015 - 23:55
Będąc na targach minerałów kupiłem sobie nieco kamyczków, w tym ten ładny, lustrzany kryształ pirytu:
I ten kawałek szpatu islandzkiego w którym widać dobrze dwójłomność (podwojenie obrazu):
Taką ładną dziką różę kiedyś sfociłem. Mrówkę zauważyłem dopiero po zrobieniu zdjęcia:
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych