Napisano 06.01.2014 - 22:15
Napisano 07.01.2014 - 13:33
Użytkownik czorna666 edytował ten post 07.01.2014 - 13:38
Napisano 07.01.2014 - 14:07
Napisano 07.01.2014 - 15:13
Ze skakaniem w snach to od razu się wybudzam Ale mam inny denerwujący problem: jak np chce kogoś dogonić lub kogoś uderzyć to mam wtedy jakby strasznie spowolnione ruchy- bardzo to jest denerwujące.
Napisano 07.01.2014 - 15:16
Napisano 07.01.2014 - 20:16
Też tak mam, ale ja zazwyczaj uciekam przed kimś lub przed czymś i wtedy podłoże po którym stąpam wydaje się być taflą lodu i stoję w miejscu, albo jak np. trzymam za klamkę od drzwi, to nie mogę ich otworzyć.Ze skakaniem w snach to od razu się wybudzam Ale mam inny denerwujący problem: jak np chce kogoś dogonić lub kogoś uderzyć to mam wtedy jakby strasznie spowolnione ruchy- bardzo to jest denerwujące.
Napisano 28.11.2017 - 20:34
Tak strach przed czymś w tym przypadku przed skokiem z wysokości to częsty motyw koszmarów sennych wielu ludzi.
Napisano 13.12.2017 - 01:46
Mnie się co pewien czas śni, że jestem nagle gdzieś wysoko np. na budynku i czasem odczuwam mocny lęk, że mogę spaść, jak na jawie, innym razem natomiast skaczę i wiem, że nic mi nie będzie (mimo że to nie świadomy sen), a jeszcze innym najpierw się boję, a potem jednak skaczę. Kiedyś, jak byłem mały, miałem powtarzający się motyw, że skaczę z balkonu bloku albo z nieistniejącej wieżyczki obok domku naprzeciw mojego bloku. Zawsze spadałem na nogi i bardzo mnie one bolały, ale poza tym nic mi nie było i sen się chyba kończył.
Jeyek napisał:
W twoich snach pojawiają się dwa kluczowe elementy:
1) strach - interpretowany często jako niespodzianka, i
2) skok - ten z koleji mówi się. że zwiastuje utrate przyjaciela.
Skoro jednak nie skoczyłeś to może to oznaczać przeciwieństwo, czyli zysaksz druha.
Interpretowane w senniku? Sennik to bzdura. Ma lęk wysokości i to jest najlogiczniejsze wytłumaczenie, że ma takie sny.
Ana Mert napisała:
Mam za to lęk przed pociągami i w moim przypadku to one pojawiają się w koszmarach dotyczących zmian życiowych - jak wiem o mającej nadejść zmianie zawsze śni mi się, że chodzę po torach a rozpędzone pociągi pojawiają się znikąd i chcą mnie przejechać.
Boisz się jazdy pociągiem, że np. zderzy się z innym czy tego, że np. może Cię przejechać? Też mam często sny z pociągami, podobne jak u Ciebie (ale z innego powodu). Przeważnie wygląda to tak, że idę np. między torami, których jest kilka i w krótkim czasie, z różnych stron, zupełnie niespodziewanie, zaczynają szybko nadjeżdżać pociągi. Jestem zmuszony podejmować błyskawiczne decyzje i np. kłaść się na ziemi między 2 nadjeżdżającymi pociągami. Ledwo udaje mi się uchodzić z życiem i czuję lęk, ale jakoś uwielbiam te sny i po obudzeniu lubię je sobie szczegółowo przypominać.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych