Skocz do zawartości

Zdjęcie

Minister Obrony Kanady informuje nas o istnieniu obcych ras odwiedzających Ziemię.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

Tachion.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O ewentualnej prawdziwości słów tego polityka z Kanady świadczą jego własne słowa, które łatwo zweryfikować:

1) Andromeda to galaktyka położona 2 mln lat świetlnych od nas, a nie planeta.
2) Wokół Saturna krąży tylko jeden księżyc, który ma warunki podobne do planetarnych, czyli Tytan, na którym jednak nie wykryto żadnych śladów życia, poza nim natomiast pozostałe satelity Saturna to skaliste globy gruzu skał i lodu bez otoczek gazowych, niemal na pewno martwe. 
3) NASA i inne agencje aeronautyczne, np. ESA, musiałyby podawać fałszywe dane z sond kosmicznych i teleskopów, np. kolorować zdjęcia ziemskie podając je, jako zdjęcia z Marsa, albo fałszować prawdziwe zdjęcia z Marsa. Jeśli ktoś w to wierzy ok, faktycznie wiele zdjęć z Marsa jest miejscami dziwacznych (dziwne trudne do wyjaśnienia czynnikami naturalnymi formy powierzchniowe, cienie, obiekty przypominające wytwory ludzkie, np. "marsjański królik" itd.), niemniej z danych, jakie są publikowane przez NASA, na Marsie nie ma warunków do przeżycia czegokolwiek więcej niż mikrobów.
4) Wielkości międzygwiezdne w kosmosie są tak ogromne, że słowa tego polityka mają może wbrew pozorom większy sens, niż gdyby twierdził, że ci obcy są spoza Układu Słonecznego. Podróżowanie międzygwiezdne zwyczajnie jest skrajnie nieekonomiczne o ile w ogóle możliwe dla istot, które są materialne (a nie np. energetyczne).

Podsumowując, prawdopodobieństwo istnienia na Ziemi jakichś obcych jest znaczące jedynie, jeśli przyjąć 2 założenia:

1) pochodzą z Układu Słonecznego,
2) NASA kłamie na każdym kroku ws. danych o ciałach Układu Słonecznego.

• 0

Tiger.
  • Tematów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja bym radził każdemu kto ciągle wierzy, że odwiedzają nas kosmici, zapoznać się z podstawami fizyki. I to GRUNTOWNIE, poczytać o tym czym są lata świetlne, o "skokach nadprzestrzennych" i o tym co staje się z organicznymi formami życia gdy zbliżają się do prędkości światła, mówię zbliżają, bo żaden organizm/byt posiadający masę nie jest w stanie takiej prędkości osiągnąć. 

Tak jak pisze Tachion.

• 0

mpiwowski.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wszechświat najprawdopodobniej jest nieskończony, co czyni nieskończoną ilość możliwości, a to znaczy, że prawa fizyki można sobie wsadzić. :P

A co jeśli obca cywilizacja jest w stanie naginać podstawy fizyki, np. sztucznie zmieniać miejscowo jej parametry?

Sam fakt, że istnieje coś takiego jak wszechświat powinien dawać do myślenia i potwierdzać, że mogą nas odwiedzać. Bo jest tak samo niewiarygodny jak podróże w kosmosie. :)

Użytkownik mpiwowski edytował ten post 24.01.2015 - 04:54

• 1

Palacz.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

mpiwowski - dobry post. Podróże kosmiczne i odwiedziny przybyszów wydają się abstrakcją zgodnie z naszym obecnym stanem wiedzy i poznania, co nie znaczy, że jest to niemożliwe. Co innego natomiast mieć na to dowód. Podobnych wypowiedzi/wystąpień jak w temacie widziałem mnóstwo (mniej lub bardziej wiarygodnych osób), niestety "twardych dowodów" wciąż brak, a te które zostają przedstawione są najczęściej wątpliwe i marnej jakości.

Użytkownik TheTruthIsOutThere edytował ten post 24.01.2015 - 13:27

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Zacznijmy od tego, iż wypowiedzi wszystkich ufolologów to tylko fantastyczne hipotezy lub teorie spiskowe, a nie jakieś fakty. Dowodów absolutnie nie ma, bo być nie może. Do tego jeszcze jak można na poważnie brać wypowiedzi jakiegokolwiek polityka, zwłaszcza biorąc pod uwagę ilość obietnic przedwyborczych zrealizowanych po wyborach. Po trzecie, każda cywilizacja zdolna do sensownych i ekonomicznych podróży międzygwiezdnych mogłaby nas zbadać z orbity Plutona, albo Księżyca, bez konieczności lądowania.
  • -1

Palacz.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Urgon - masz rację, ja uważam, że politykom z założenia nie powinno się wierzyć. Ich praca to tak naprawdę gadanie, a nie działanie. A jeśli już jakieś działania są podejmowane to jedynie w ich własnym interesie, a nie dla dobra narodu. 

każda cywilizacja zdolna do sensownych i ekonomicznych podróży międzygwiezdnych mogłaby nas zbadać z orbity Plutona, albo Księżyca, bez konieczności lądowania.

Chyba, że chcieliby dokonać abdukcji, a to chyba trudno by było zrobić z orbity Plutona.

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

A po co kogokolwiek porywać? Wszystko, co chcesz wiedzieć o życiu na Ziemi dowiesz się z internetu. Który idzie też po łączach radiowych i satelitarnych, i jest dość prostacko zakodowany. Dobry odbiornik szerokopasmowy i komputer do analizy starczą. Są też dziesiątki tysięcy godzin programów popularnonaukowych na setkach kanałów telewizyjnych, dostępne do odbioru w promieniu 75-80 lat świetlnych. A jakby naprawdę chcieli przebadać żywy obiekt, to starczyłoby im porwać jedną kobietę i jednego mężczyznę. Mieliby też opracowaną procedurę postępowania tak, by nie zostawić śladów.
  • 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A jakby naprawdę chcieli przebadać żywy obiekt, to starczyłoby im porwać jedną kobietę i jednego mężczyznę.

Z tym się nie zgodzę; nie bez przyczyny wszelkie badania laboratoryjne przeprowadza się na większej ilości ludzi - w celu wyeliminowania odstępstw i ustalenia pewnych norm.

• 0

#Stanowski2025.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Po trzecie, każda cywilizacja zdolna do sensownych i ekonomicznych podróży międzygwiezdnych mogłaby nas zbadać z orbity Plutona, albo Księżyca, bez konieczności lądowania.

Puszczając wodze wyobrazni ciekawe czy akurat teraz nas nie badają lub kiedyś już zbadali :)

Kwestie życia na innych planetach ciekawie przedstawia ten film, który nie powiem daje do myślenia

• 0

Palacz.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A jakby naprawdę chcieli przebadać żywy obiekt, to starczyłoby im porwać jedną kobietę i jednego mężczyznę.

Ale to jest tylko jedna z opcji. Po pierwsze trzeba wziąć w tym przypadku pod uwagę to co napisał Monolith. Po drugie mogliby nas uprowadzać w celu nie tyle badania, co regularnego pobierania materiału ludzkiego w jakimś im znanym celu. Po trzecie może się też pojawić cywilizacja, która chce pobierać z Ziemi surowce lub taka która zechce podbić/zasiedlić naszą planetę. Trudno byłoby dokonać tych działań na odległość lub przez internet (choć dla super zaawansowanej rasy być może). Nie twierdzę oczywiście, że tak było/jest/będzie, ale jest to teoretycznie możliwe, więc istnieją powody dla których mogliby nas odwiedzać i wchodzić w kontakt bezpośredni.

• 0

mpiwowski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na co Wam dowody jak i tak nie uwierzycie jak sami nie zobaczycie. Tak jak większość osób co jest błędnym kołem.

Dla mnie dobre dowody to takie, że potwierdza to wiele szanowanych osób z człowiekiem, który lądował na księżycu włącznie. Czy latające punkty widać na dawnych oficjalnych filmach nasa. Dla mnie to, że istnieją to oczywisty fakt. Czy odwiedzają to według mnie daje tak 50% szans. Na chwilę obecną nie da się tego potwierdzić w 100% bo na razie na ziemi nie wylądowali wielkim statkiem :D, ale sam fakt, że większość wypowiedzi znanych osób czy filmów osób pokrywa się (latające jasne białe punkty) powinien dawać do myślenia.

Co ciekawe jakieś 10 lat wcześniej miałem przyjemność widzieć takowy punkt, który tak szybko sie przemieszczał, to napewno nie było nic znane, ale nie potwierdzę na 100% czy to ufo bo równie dobrze mogą to być nieznane technologie, pamiętam że tak się wtedy przestraszyłem, że miałem traumę przez 2 dni. Ostatnio kolega mnie również zaskoczył bo powiedział, że takie same białe punkty, które zachowywały się nienaturalnie widział 4 lata temu jak był na wakacjach w Niemczech. Rozumiem, że możecie w to nie uwierzyć, bo to oczywiste. Wiadomo, zobaczyć znaczy dopiero uwierzyć, ale ja po takich ekscesach wierzę, że coś jest faktycznie na rzeczy. Do dziś nie zdarzyła się ponownie taka sytuacja, może kiedyś ujrzę to ponownie. Latem jak cieplej to aż patrze w niebo specjalne czy coś się takiego może powtórzy. Ale ile lat patrze, to już nic nie ma ponownie.

Użytkownik mpiwowski edytował ten post 25.01.2015 - 03:34

• 0

Palacz.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Na co Wam dowody jak i tak nie uwierzycie jak sami nie zobaczycie. Tak jak większość osób co jest błędnym kołem.

To nie jest kwestia wiary, tylko faktów. Albo coś jest, albo tego nie ma. Ludzie podchodzą do tematu sceptycznie, bo póki co dowodów nie ma. Są tylko słowa, sfabrykowane dowody, lub "dowody", które ktoś uznał za wiarygodne tylko dlatego, że nie znalazł innego wytłumaczenia (najczęściej jednak ono istnieje, ale zwolennicy ufo nie chcą go dostrzec). Liczą się fakty, a błędnym kołem jest właśnie branie na wiarę wszystkich wypowiedzi, filmików, relacji. 

• 0

Morningstar.

לוציפר

• Tematów: 25
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Nie było ewolucji - ryba nie może stać się ptakiem a robak wężem. Wszystkie gatunki zostały stworzone przez o wiele wyższą cywilizację poprzez tworzenie DNA tutaj u nas na Ziemi ! ! Telewizja robi programy na temat czy życie pozaziemskie istnieje, ale po co ? a no po to aby nie uświadamiać ludzi tylko ogłupiać bo w szkołach uczą o ewolucji, a wiadomo, że ewolucja to ogłupianie i „hipnotyzowanie”, a nie nauka. Drodzy przyjaciele.. przecież paprocie z przed 300 mln lat nie ewoluowały i są takie same jak teraz, a człowiek homo sapiens sapiens niby pojawił się 40000 lat temu i ewoluował ? Z czego się pytam z małpy ?... haha. Małpa to zupełnie inna istota, przecież one żyją na tej planecie do dziś ! To nie istoty ewoluowały ale Ziemia została przygotowana do ich ciał. Jeśli ktoś myśli że obce istoty nie istnieją, Ba!, że my jesteśmy najinteligentniejsi, albo że Bóg nie istnieje to śmieję się z niego bo jest głupi jak dziecko, któremu można wcisnąć najbardziej niewiarygodny kit... Proszę Państwa zacznijcie w końcu myśleć. Ile to już razy pisałem tu, że za bardzo ludzie są „dostrajani” do rządzących tą planetą, że nie potrafimy sami pomyśleć jak jest tylko pozwalamy żeby oni manipulowali nami nie dając jak najmniejszego pola do zastanowienia się nad tym jak jest naprawdę i wciskają nam od lat te same brednie… Odnośnie prawdopodobnie odkrytych planet – czy nie widać tego że znowu wciskają nam ochłapy, żeby nie wzbudzić jakichkolwiek podejrzeń ? Przecież od dawna wiadomo że te planety istnieją, a przynajmniej ta jedna zwana Nibiru. Wiadome jest też to, że istniała kiedyś planeta zwana Tiamat, ale została zniszczona w wyniku starożytnych kosmicznych wojen – tak, tak, KOSMICZNYCH WOJEN!, nie piszę tego dla jaj! To są już od dawien dawna potwierdzone informacje moi mili. Świat naukowy to zaledwie kilka procent z tego co tak naprawdę powinniśmy wiedzieć o otaczającym nas Świecie i Kosmosie. Nasi przodkowie pozostawili nam wiele artefaktów z przed tysięcy lat, które informują nas o tym co było i o tym co stanie się powtórnie, ponieważ wiedzieli, że nas czas także nastanie i chcieli nas o tym ostrzec – mówię tu o prawdopodobnie ponownym unicestwieniu ludzkości poprzez wielki Potop lub inną kosmiczną zagładę naszej planety i życia zarazem. Z wspomnianych przeze mnie artefaktów jednoznacznie można wywnioskować, że tu u Nas na Ziemi żyła kiedyś bardzo wysoce zaawansowana Cywilizacja posiadająca zaawansowaną wiedzę przewyższająca dzisiejszą o tysiące lat. "

• 0

muchomor.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czy Ci ludzie naprawde chcą przekazywać ludziom prawdę i walczą o to, narażając samych siebie na lincz publiczny, czy jest to poprostu zabieg czysto komercyjny i chcą na siebie zwrócic uwagę

Może jest plan żeby stopniowo ujawniać fakt istnienia i typuje się osoby ze świecznika żeby od czasu do czasu coś takiego powiedziały w celu powolnego przyzwyczajania ludzi czy wysondowania ich reakcji. Nie muszą nawet mówić całej prawdy, bo nie o to w tej chwili chodzi

• 0

Palacz.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

スパイ - też czytałem książki Cremo, Danikena, Heinricha czy Sitchina. Jest to ciekawe, ale trudno znaleźć dowody na większość ich hipotez (bo to są hipotezy, które oni często sprytnie przedstawiają jako pewnik).

Użytkownik TheTruthIsOutThere edytował ten post 25.01.2015 - 18:56

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych