Skocz do zawartości

Zdjęcie

Aktualizacja do wersji 3.4.6: wyjaśnienia, błędy, usterki.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
312 odpowiedzi w tym temacie

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam pytanie dotyczące przeglądania zawartości poszczególnych użytkowników.

Z tego, co kojarzę, przed modernizacją forum można było z z poziomu profilu użytkownika (z zakładki "zawartość") dostać się do konkretnego postu pisanego przez niego w danym temacie. Teraz sytuacja wygląda tak, że można dostać się, co najwyżej, do tematu, w którym ten użytkownik coś napisał.

Przy tematach mających kilkanaście (i więcej) stron jest to pewien problem, bo trzeba przeglądnąć całą zawartość, żeby znaleźć to, czego się szuka.

Moje pytanie dotyczy dwóch kwestii.

Czy dobrze kojarzę, że przed modernizacją działało to tak, jak opisałem? A jeśli tak, to czy jest szansa, że tak będzie również w niedalekiej przyszłości?

Blitz Wölf.
  • Tematów: 7
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Z tego, co kojarzę, przed modernizacją forum można było z z poziomu profilu użytkownika (z zakładki "zawartość") dostać się do konkretnego postu pisanego przez niego w danym temacie. Teraz sytuacja wygląda tak, że można dostać się, co najwyżej, do tematu, w którym ten użytkownik coś napisał.

Przy tematach mających kilkanaście (i więcej) stron jest to pewien problem, bo trzeba przeglądnąć całą zawartość, żeby znaleźć to, czego się szuka.

Moje pytanie dotyczy dwóch kwestii.

Czy dobrze kojarzę, że przed modernizacją działało to tak, jak opisałem? A jeśli tak, to czy jest szansa, że tak będzie również w niedalekiej przyszłości?

Mniej więcej. W ''ostatnie 24h'' klikało się w nazwę tematu (czy coś takiego), a forum przekierowywało do najnowszego postu. Teraz przenosi jedynie do pierwszej strony całego tematu.

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2741
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

Obecnie rzeczywiście kliknięcie w nazwę tematu przenosi do pierwszej strony. Aby dotrzeć bezpośrednio do konkretnego postu, należy kliknąć datę/czas pod ksywką autora po prawej stronie. 

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście - działa. Dzięki za info.

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jednak nie działa (albo ja robię coś źle) - dlatego wracam do tematu z prośbą o łopatologiczne wyjaśnienie.

Przykładowo...

Profil D.K. -  zakładka zawartość - temat (pierwszy z brzegu - 61 stron) pt. Nostradamus a III Wojna Światowa

Autor tematu kamilus - ostatni post D.B.Cooper

Co muszę zrobić żeby zobaczyć post / posty użytkownika D.K.?

Bardzo jestem ciekaw co tam napisałaś ale nie aż tak żeby przeglądać te 61 stron.

Bo, na razie klikając na tytuł tematu otwiera mi się jego pierwsza strona, a klikając datę pod nickiem D.B.Cooper - strona ostatnia (jego post).

D.K..

Semper invicta

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jednak nie działa (albo ja robię coś źle) - dlatego wracam do tematu z prośbą o łopatologiczne wyjaśnienie.

Oj, tak szczegółowo to się nigdy nie dawało wyszukiwać. W poprzedniej wersji silnika forum wyświetlały się po prostu ostatnie posty w liczbie 10 sztuk i na tym koniec. Aby dotrzeć do konkretnych postów, należy nieco pokombinować -- używając Twojego przykładu będzie to wyglądało następująco:

• Należy rozpocząć od opcji szukania zaawansowanego -- czyli pole "Wyszukiwanie..." w prawym górnym rogu strony, pod profilem, wersję zaawansowaną otwiera się po kliknięciu ikony advanced_search.png
  • Na stronie wyszukiwania trzeba będzie podać jego warunki. Nie da się niestety wyszukiwać postów danego autora w określonym temacie, ale można szukać w pojedynczym dziale. Czyli (opieram się w dalszym ciągu na Twoim przykładzie), będzie wyglądało to następująco:
    • Szukaj w sekcji: Forum
    • Znajdź autora: D.K.
    • Znajdź w forum: Rok 2012 i Inne Proroctwa
    • Wyświetl wyniki: Jako posty (można użyć także opcji "Jako listę tematów", ale wtedy będzie można przejść wyłącznie do pierwszego postu wskazanego autora w tym temacie).
    • Dodatkowo można wykombinować warunek określający żądany temat. Np.  "Nostradamus a III Wojna Światowa" ma obecnie 901 postów, ustawienie więc parametru Tematy z co najmniej  na 900 postów z dużą dozą prawdopodobieństwa trafi właśnie w ten temat.
  • ... i powinno się udać.

Tak na marginesie -- jeśli spodziewasz się moich niezwykle błyskotliwych przemyśleń w temacie o Nostradamusie, to niestety lojalnie uprzedzam, że się rozczarujesz :) Ale zawsze możesz przetestować opisaną przeze mnie metodę.

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

aaa... To w takim razie przepraszam ale dałbym sobie rękę obciąć (i teraz byłbym inwalidą  :szczerb: ) że dawniej to działało w sposób przez mnie opisany.

No, nic - dzięki za info. Jak już NAPRAWDĘ mnie przyciśnie, to spróbuję tej metody, którą podałaś. Chociaż pogubiłem się już na etapie "Szukaj w sekcji: Forum" :roll:

Ksiądz Cerber.

Siostra Zakonna

• Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem, czy pisać to tutaj, ale nic innego mi nie pozostaje. SB mi nie działa. Nie mogę zrobić na nim dosłownie nic. Nie mam żadnego bana jak coś. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo... :/ 

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

"Oznacz jako przeczytane" nie działa.

U mnie to samo. Po odświeżeniu strony tematy wracają jako nieprzeczytane. FF 27.0.1 (usunięte ciasteczka), czysty IE 11.

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Licznik tematów u użytkowników jest niewidoczny, nawet swojego nie widzę.

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja mam pytanie dotyczące powiadomień o nowych postach w temacie.

W tych powiadomieniach jest zacytowana treść posta, który został napisany w obserwowanym temacie.

I to jest bardzo fajne ale byłoby jeszcze fajniejsze gdyby widniały w tej treści polskie znaki.

A nie widnieją.

Tak wygląda treść przykładowej informacji z dnia dzisiejszego:

"Dałam plusa, bo dobrze się to czyta i trzyma w napięciu. Dobra creepypasta ;) Może faktycznie jakiś wirus jak mówią inni. Choć kiedyś mój małż miał podobną sytuację, że mimo, że pisał mi normalne smsy to do mnie przychodziły z wymieszanymi literami. Ale to grubsza historia i już nie bardzo pod ten wątek pasuje."

Nie jest to jakiś dramat ale czasami chciałbym dowiedzieć się co, ktoś napisał, niekoniecznie wchodząc na forum - jak widać, trochę trudno to zrobić :>

Ten błąd wyskakuje zarówno na na komputerze jak i na telefonie.

Być może to wina jakichś moich ustawień - jeżeli tak, to prosiłbym o podpowiedź - jakich?

P.S.

Podobnie dzieje się z informacjami otrzymywanymi na PW

D.K..

Semper invicta

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Znalazłam w końcu przyczynę niewyświetlania się postów po ich napisaniu -- tzn. konieczności ręcznego odświeżenia strony po wysłaniu posta. Obecnie po drobnych dodatkowych przeróbkach kodu źródłowego wszystko powinno działać jak należy. 

To były dobre wiadomości. 

Są także złe -- przyczyna leżała po stronie licznika artykułów, w związku z czym chwilowo został wyłączony. Wróci pod awatar gdy tylko mi się uda go naprawić. 

Blitz Wölf.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A co z licznikiem tematów?

D.K..

Semper invicta

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co z licznikiem tematów?

Zrobiony już jakiś czas temu -- teraz gdy w końcu rozwiązałam uciążliwy problem z edytorem, mogę go włączyć. Nie będzie mi już zaciemniał obrazu.

Aktualizacja:

Licznik artykułów także ogarnęłam poniekąd z rozpędu -- bez czekania, aż nabierze mocy urzędowej -- oba więc działają  :)

Blitz Wölf.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czasami okienko archiwum SB przycina strzałkę w prawo i nie można przejść do następnej strony:

og9p1w.jpg

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych