Ponawiam prośbę o informację dotyczącą podglądu postów i dodaję pytanie dotyczące autokorekty... Jak można ją uruchomić?
BARDZO zależy mi na tych dwóch opcjach (jeżeli to nie jest jakiś wielki problem oczywiście)
Przy okazji (jako mało gramotny osobnik) prosiłbym o mały samouczek dotyczący obsługi ikonek w oknie odpowiedzi.
Przykładowo: jak zacytować fragment postu poprzednika?
Ikonkę cytat znalazłem bez problemu ale jest ona jakby "bezosobowa" Tzn. jeśli ją wykorzystam, to w mojej odpowiedzi znajdzie się cytat ale nie przypisany do konkretnej osoby. Nie ma problemu jeśli cytuję wpis bezpośrednio nad moim postem - da się domyślić, że odnoszę się do niego. Problem pojawia się jeżeli mam zamiar cytować wpis zamieszczony dwie strony wcześniej. Dawniej działało to na zasadzie np. "pishor 19.01.2014 o godz.22.01 napisał", gdzie wiadomo było kto (chodzi głównie o to "kto") i kiedy coś napisał (nawet jesli było to kilka stron wcześniej) Teraz to jakoś nie działa, bo zaznaczając w ten sposób, w moim poście cytowany fragment, nie zaznacza się jako cytat. Być może z powodu braków znaczników, a być może z powodu mojej indolencji.
Na koniec, sygnalizuję dwie rzeczy dotyczące komórek (które nie są jakimś wielkim problemem dla mnie ale może jakoś tam pomogą DK w budowaniu forum idealnego)
Problem pierwszy.
W informacjach o nowych postach, w których cytowana jest ich treść, szwankują polskie znaki (tzn. nie są one wyświetlane)
Problem drugi.
Przeglądarka na komórce nie zapamiętuje pełnej wersji forum (czyli tego layoutu, który można oglądac w internecie) Za każdym razem włącza się wersja uproszczona (dawniej tak nie było).
Czasem nawet próba przełączenia na wersję pełną nie daje skutku.
Rzecz dotyczy Androida 4.0.4. i przeglądarki Firefox.
Oczywiście wyczyściłem wszystkie wcześniejsze informacje i zapisy ustawień (żeby nie było).