Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skala Kardaszewa

skala kardawszewa ufo kosmici

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Trala.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim skromnym zdaniem nie ma żadnych różnic pomiędzy cywilizacjami wykorzystującymi całą energię swojej galaktyki, energię supergromady a tymi wykorzystującymi energię całego Wszechświata. Te cywilizacje reprezentują dokładnie ten sam stopień rozwoju ponieważ opierają się na tym samym źródle mocy - gwiazdach. Opanowali technologię i skala pochłaniania tej energii nie ma znaczenia dla przypisania im jakiegoś konkretnego stopnia. Dla mnie są tylko trzy stopnie - cywilizacja energii całej planety, całej gwiazdy i boska.

• 0

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Moim skromnym zdaniem nie ma żadnych różnic pomiędzy cywilizacjami wykorzystującymi całą energię swojej galaktyki, energię supergromady a tymi wykorzystującymi energię całego Wszechświata. Te cywilizacje reprezentują dokładnie ten sam stopień rozwoju ponieważ opierają się na tym samym źródle mocy - gwiazdach. Opanowali technologię i skala pochłaniania tej energii nie ma znaczenia dla przypisania im jakiegoś konkretnego stopnia. Dla mnie są tylko trzy stopnie - cywilizacja energii całej planety, całej gwiazdy i boska.

Ja jednak uważam, że jest spora różnica między jedną galaktyką a setkami.

• 0

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: skala kardawszewa, ufo, kosmici

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych