Pewni Amerykanie uważają że spadł u nich syntetyczny śnieg m.in. na podstawie tego że kiedy się roztapia to nie wydziela wody.
Napisano 01.02.2014 - 16:07
Pewni Amerykanie uważają że spadł u nich syntetyczny śnieg m.in. na podstawie tego że kiedy się roztapia to nie wydziela wody.
Napisano 01.02.2014 - 17:02
Popularny
Koleś podgrzewał kawałek zmrożonego śniegu, najpierw zapalniczką a potem palnikiem, zamiast znacznie prostszą metodą- czyli w garnku na ogniu. Większość tej wody wyparowało przy ogrzewaniu jej palnikiem.
co wiedzą amerykanie http://natemat.pl/27...buchla-ii-wojna
Napisano 01.02.2014 - 17:23
Wiedza wystarczająco dużo żeby być globalnym mocarstwem. Pozatym uczelnie i Resarch Centers (Centra Badań?) przyciągają mądre głowy z całego świata.
(Europa to nie cały świat)
Znam wielu Amerykanów, którym Polacy mogliby buty czyścic jeśli chodzi o poziom wiedzy. Ale i dużo głupków tez jest... (zwłaszcza niedokształconych osobników z południowego kraju,przechodzących nielegalnie przez granicę)
USA to ogromy kraj i nie da sie porównać z Polską. To, że interesują ich lokalne sprawy to oczywiste. Co kogoś w Miami obchodzi zakorkowana droga w LA kilka tysięcy mil dalej? Duże miasta są od siebie w dużych odległościach (oprócz wschodniego wybrzeża) dlatego np. nie jest rozwijana sieć szybkich kolei (ale to już inna bajka)
To że jakiś gość nakręcił filmik to nie znaczy że wszyscy tacy są. To tak jakby Amerykanin obejrzał Kononowicza i na jego podstawie sądził Polaków
Użytkownik Simson edytował ten post 01.02.2014 - 17:25
Napisano 01.02.2014 - 17:42
... To tak jakby Amerykanin obejrzał Kononowicza i na jego podstawie sądził Polaków.
Jak nie, jak tak! Na podstawie tego, że w Polsce uczono się języka rosyjskiego, amerykanie byli przekonani, że u nas tylko po rosyjsku się rozmawia. Nie wspomnę o białych niedźwiedziach na ulicach itp.
Na swoje ignoranctwo nie zwracają uwagi, nawet wytknięcie błędu nie robi na nich wrażenia.
Napisano 01.02.2014 - 19:11
Z ciekawości wzięłam trochę śniegu z mojego ogródka (btw: ciężkie zadanie, dziś było 7 stopni i śnieg zamienił się w szarą breję) i potraktowałam go zapalniczką. Oczywiście nie stopił się tylko okopcił.
Zachodzi tutaj reakcja podobna do tej pozwalającej lodowym kometom przetrwać bliski przelot obok Słońca - śnieg momentalnie zamienia się w gaz który ulatując odprowadza ciepło i tworzy swego rodzaju tarczę ochronną między płomieniem a resztą bryły. Powietrze (i próżnia) przewodzi ciepło gorzej niż ciecz czy ciało stałe.
A sadza? Cóż. śnieg tylko z pozoru jest (nomen omen) śnieżnobiały. W rzeczywistości zawiera cząsteczki różnych znajdujących się w powietrzu zanieczyszczeń a te jako cięższe od ulatującej pary wodnej odkladają się na powierzchni topionego śniegu.
Napisano 02.02.2014 - 07:04
Można wyjaśnić to jeszcze prościej te zjawiska są znane i zdefiniowane.
Sublimacja Jest to przemiana, w którym występuje przejście, ze stanu stałego w stan gazowy z pominięciem fazy ciekłej. Resublimacja jest to proces odwrotny.
Napisano 02.02.2014 - 09:51
Z ciekawości wzięłam trochę śniegu z mojego ogródka (btw: ciężkie zadanie, dziś było 7 stopni i śnieg zamienił się w szarą breję) i potraktowałam go zapalniczką. Oczywiście nie stopił się tylko okopcił.
Z takimi opiniami to trzeba uważać, na forum DI te filmiki są w dziale chemtrails i zastanawiają się czemu rząd USA maltretuje ludzi sztucznym śniegiem. Zaraz dowiedzą się, że u nas też taki jest i fizyką tego nie wytłumaczymy
Użytkownik ImpacT edytował ten post 02.02.2014 - 09:52
Napisano 02.02.2014 - 10:13
To tak jak z bieganiem boso bo rozpalonym węglu. Przy kontakcie z dużo wyższą temperaturą woda ( w tym przypadku zamarznięta ) zamienia się od razu w parę. Jak by zostawił śnieg żeby sam się topił to by miał swoją wodę.
Osobiście mam wrażenie że ludzie są coraz głupsi. Bez obrazy dla nikogo ale taka prawda...
Napisano 02.02.2014 - 13:36
Oj już nie podniecajcie się tak. Kilku murzynów zasłyszało miejskie legendy i nakręcają się jak Wy tylko w odwrotną stronę. Wkrótce ktoś wyprowadzi ich z błędu i znowu będą żyli w szczęściu dopóki ktoś nie wymyśli "syntetycznego deszcz", który nie chce się palić.
Napisano 02.02.2014 - 14:44
Przeczytałem temat o zaściankowości i postanowiłem się wpisać, by nie odbiegać od mudzynów z "wyższym" IQ
Głupków z ludzi robią, a oni zakładają, że świat głupieje, tylko nie oni sami, no nie wiem, czy mam się już śmiać?
Czy to tak trudno być bezkrytycznym wobec tych, których i tak nigdy tak naprawdę nie poznamy?
Napisano 03.02.2014 - 12:22
https://www.metabunk...ning-snow.3026/
Wyciągnąłem kostkę lodu z lodówki ... efekt taki sam ... okopcona kostka lodu. Podobny jest efekt gdy przyłożymy zapalniczkę do metalowej łyżki czy szklanej powierzchni.
Dziwię się, że QM jeszcze nie wyskoczył z tym w temacie chemtrails.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych