Mnie zaciekawiła w nim jedna sprawa (o której zresztą nie przeczytałem w tamtym temacie - być może słabo szukałem) A mianowicie ten podział poszczególnych boków piramidy Cheopsa na pół. Widoczny tylko przez chwilę, w momencie przesilenia wiosennego (piszę z pamięci, więc mogło i się coś pomyrdać). W efekcie widać, że piramida składa się nie z czterech ale z ośmiu boków. Egiptolodzy tłumaczą to "tąpnięciem" piramidy ale wypowiadający się w filmie architekci i inżynierowie zupełnie się z tym nie zgadzają.
Mój ojciec jest inżynierem budowlanym znanym zkilku fajnych budowli w Polsce ( mniejsza o to ).Wyśmiał twierdzenie jakoby to powstało w wyniku tąpnięcia,
"to nie możliwe bo cała piramida musiałaqby się zapaść do środka idealnie geometrycznie (co już wyklucza przxypadkowość), gdzieś ten materiał który by się zapadł musiałby się gdzieś podziać a w śrdku jest wszystko OK, to musiało być zaplanowane, nie wiem jak oni to zrobili.."
ps. muszęzaznaczyć ,że do momentu obejrzenia tego był wielkim scepotykiem odnośnie tskich rzeczy ..![:]](https://www.paranormalne.pl/public/style_emoticons/default/pleased1.gif)
aha ps2
zaznaczył jeszcze ze "tym egiptologom ktoś musi płacic albo kompoletnie nie znają się na rzeczy głąby #$%#$^
) "
Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 17.07.2014 - 00:59