Skocz do zawartości

Zdjęcie

Moja nazwa profilu / nick

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
453 odpowiedzi w tym temacie

Angius.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja swojej ksywki używam na każdym forum, a historia jest cóż, dość ciekawa :)

Kiedyś wziąłem się za pisanie książki (Dołączona grafika) i szukałem imienia dla głównego bohatera. Inspiracji poszukałem wśród sentencji łacińskich i tam znalazłem Sed Anguis In Herba czyli Wąż ukrywa się w trawie, czy jakoś tak. Niestety przekręciłem Anguis na Angius i tak oto powstał ten nick :)

Czasem używam jeszcze nicku Koumarin bądź Coumarine - było to imię drugiej postaci, które zostało zainspirowane pewnym składnikiem na papierku po czymśtam, a którym był Coumarin czy też po polsku kumaryna. Na jednym forum (gazeta rycerska) mam również nick Erronis, z łaciny. Aczkolwiek przeważnie jestem Angiusem, czasem Angiusem Tulinenem :)

Tulinen wpisuję zawsze jeśli trzeba podać nazwisko, to po prostu płomień po fińsku. Dlaczego płomień? Bo lubię ogień Dołączona grafika

#362 Gość_Sentinel

Gość_Sentinel.
  • Tematów: 0

Napisano

SENTINEL - z ang. STRAŻNIK

przyjąłem ten nick od tytułu filmu. Zainspirował mnie główny bohater tego filmu, którego grał Michael Douglas. Przede wszystkim ze względu na cechy i wartości jakie kierowały głównym bohaterem. Poza tym ze względu na moje zainteresowania oraz pracę zawodową związaną z tym filmem.

Czasowo zamiennie używałem nicka Khukuri Sirupate - nazwa ostrza nepalskiego noża khukri.

Używam również nick CHRYSALIS - czyli PRZEMIANA

Użytkownik Sentinel edytował ten post 22.04.2011 - 21:08

Lucius.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moje imię po łacinie (Łukasz).

Stallan.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Imię łowczyni Yilane z trylogii Harry'ego Harrisona 'Eden'. 8)

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Jeśli musicie zaspokoić swą ciekawość?

...mam z niedosłyszenia słów piosenki!

:rotfl:

Synkretysta.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mój od cyklu Diuna, Franka Herberta. Bóg imperator, stworzył on złoty szlak dla ludzkości, w swej genialnej religii. Chodzi o Leto II z rodu Atrydów. Nick jest oryginalną nazwą angielską.

Użytkownik Leto Atreides II edytował ten post 26.01.2012 - 14:25

agusiaq.
  • Tematów: 11
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Agnieszka mam na imie .Wszyscy znajomi a przedewszystkim rodzina nazywaja mnie agusia a moja coreczka(agusiak) agusiaq i tak zostalo.

Patriarcha.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja mam ksywkę Aerr od swojego imienia Arek na początku było Aer ale jak skminiłem że są takie linie lotnicze to musiałem dodać jedno "r" często jestem też jako Aerr1994 albo GT_Aer xD tę nazwę wymyśliłem w mojej pierwszej gim kiedy to neta dostałem, później wymyśliłem Xandar od imienia nekromanty z Gothic Xardasa, później dopisałem 12 od wieku kiedy zakładałem YT i tak powstał xandar12 (moja nazwa na YT). oczywiście mam jeszcze multum nicków takich jak Sterath, Satanizer, Patriarcha(najmłodszy) itd. no i teraz operuje Aerr'em w szkole a Xandarem w necie :D + kilkanaście nicków zapasowych...

Najemnik32™.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najemnik32... Skąd się to wzięło... ah! Już pamiętam! Swego czasu na forum o pewnej grze (stalker) toczyła się wojna. W wojnie tej chodziło o zwolenników dwóch frakcji, jedną z nich byli Najemnicy, bardzo ich lubiłem, więc stawiłem się po stronie tej frakcji, a po jakimś czasie poprosiłem admina forum... a raczej strony, jednak dla mnie będzie to zawsze forum... by zmienił moją ksywkę (wtedy marcus32, które zaś wzięło się od zmiany imienia głównego bohatera znanej gry na automaty Metal Slug) na najemnik32. Do jakiegoś czasu używałem właśnie z małej litery, ale potem stwierdziłem, że z wielkiej wygląda bardziej estetycznie... A liczba 32 wzięła się od mojego pierwszego nicku, gdzie nie wiedziałem, jakie to liczby na koniec wstawić, więc wstawiłem 32 :)
Można mnie jeszcze znaleźć pod ksywkami:
Nabuchodonozor
Whine
Archangel
Antheus7
Anatheus7
NobleThirty-Two
i kilkoma innymi...

Arctur V..
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Arctur V. bo Arctur Vox
Vox - to głos, a głos jest moc;
No, a Arctur - jak arktyczny
Mróz żywy i frenetyczny,
Które wszystkie myśli skuje.
Niechże nikt mi nie próbuje

Truć o bogach i marzeniach!
Czyli raczej - urojeniach...
Bo go zaraz złapię, ścisnę,
Zmrożę w bryle krystalicznej.
I na czystej forum karcie
Rozgrzać będzie się próbował,
Mózgu kule trąc zażarcie.

Użytkownik Arctur V. edytował ten post 26.01.2012 - 20:32

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Within Temptation znane jest w Polsce głównie z Utopii, więc być może nie każdy je kojarzy - gdy znałem tylko Utopię nie interesowałem się co to za zespół :P Ewentualnych zainteresowanych zapraszam na wikipedię bądź jakby ktoś miał jakieś pytania związane z WT to do mnie na PW. A czemu jako nick? Powiem krótko : Within Temptation to część mnie. Odrodziło mnie, napędza do działania, tracąc je straciłbym sens życia. Jak Ying i Yang. Nie mogę bez nich istnieć i tyle ;)

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 03.03.2012 - 14:57

Arszenik.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mój nick zaczął od: Nathan, imię spodobało mi się po oglądnięciu filmu "Porwanie" (eng. Abduction). później Nathaniel, lecz na różnych portalach często jest zajęty, więc skończyło się na Nathanielski. ;)

Furkas.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moja ksywa wzięła się z zainteresowania demonami Goecji. :D Znany też jestem pod ksywą Klakier(ze względu na koci charakter).

Atomowy_Yeti_Niszczyciel.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Miałem kiedyś "Unforgiven", kiedy jako piętnastolatek maniaczyłem w kółko Metallikę, a chyba z pół roku temu zmieniłem na to co mam... właściwie nie wiem czemu :D

Mezmer Sullivan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nick/nazwa profilu wzięła się od tytułu piosenki zespołu Pinkly Smooth (Mezmer), zwyczajnie słowo jakoś tak mi się spodobało, a Sullivan od nazwiska The Rev'a (Jimmy Sullivan).

Użytkownik Mezmer Sullivan edytował ten post 01.05.2012 - 17:01

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych