Napisano 06.12.2014 - 22:06
Napisano 06.12.2014 - 22:50
pan juzek. Z racji tego iż całe życie byłem tym niepokornym, noszącym długie włosy Death Metalowcem do tego szatańskim motórem przemieszczającym się . Ludzie przypinali mi łatkę bandziora, narkomana, generalnie popłuczyn społecznych. A ja całe życie czytałem książki słuchałem (i grałem:) muzyki niekoniecznie pop. W szkole byłem raczej prymusem a teraz robię to co kocham i jestem w tym skromnie mówiąc dobry. Nick "pan juzek" kojarzy się z czerwononosym spod budki z piwem, i nawet na tym forum kilka razy spotkałem się z oceną na podstawie nicku. I o to chodzi.
Napisano 06.12.2014 - 22:56
Kiedyś otworzyłem słownik polsko-niemiecki na przypadkowej stronie i znalazłem słowo Werte, które było ładne i tak jakoś wyewoluowało na przestrzeni dziejów.
Użytkownik Wrty edytował ten post 06.12.2014 - 22:56
Napisano 06.12.2014 - 22:57
Fallout 2, kwestia strażnika Redding zawierała przekręconą właśnie tak nazwę Wanamingos, jednego z przeciwników. Nie ma to związku z urządzeniem do mycia i meksykańskim słowem, ale wiem że wyjaśnienie i tak nie powstrzyma, hm, docinek?
Napisano 17.02.2015 - 03:31
Atomowy_jogurt_zagłady - kurde... No i wtopa.
yyyy Już wiem. Chciałem być fajny.
Napisano 28.02.2015 - 22:23
Byaku
Skrócona nazwa od ataku o nazwie ,, Byakurai '' z anime i mangi Bleach
Użytkownik Byaku edytował ten post 28.02.2015 - 22:25
Napisano 28.02.2015 - 23:13
Cadavera. Pseudo wymyślone około 10 lat temu. Chciałam połączyć słowo oznaczające trupa i kobietę.
Cadaver lub nawet w potocznym polskim kadawer to określenie na ludzkie zwłoki zwłaszcza w ,gwarze' medycznej a końcówka -a nadaje żeński wydźwięk.
Dlaczego tak? Zawsze interesowały mnie mroczne zagadnienia, lubiłam szkielety jako symbol, intrygowały mnie tego typu upiorne zagadnienia. W gimnazjum wolałam rysować ilustracje które nadawałyby się do średniowiecznego bestiariusza a nie książeczek o Hello Kitty.
W sumie określenie Cadavera można by bylo przyrównać do Living Dead Girl.
Pojęcie Cadavera często jest wiązane z graficznym przedstawieniem meksykańskich zdobionych czaszek co równiez idealnie odpowiadalo mojemu upodobaniu do łaczenia elementów piękna i strachu.
Myślałam głupia że tylko ja wymyśliłam to pseudo ale wiem że pojawiają sie osoby o takim samymnicku więc nie moglabym tego opatentować i więcej takich osób jak ja wpadło na ten pomysł. (choc bardzo niewiele osób)
Od jakichś 5 lat ten pseudonim nie jest mi już tak bliski ale sentyment pozostal a jego brzmienie nadal mi się podoba
Trzynastka bo wiadome jest, że 13 to najlepsza liczba na świecie i przynosi szczęście
To akurat szczera prawda przynajmniej w moim ujęciu w piątek 13 zawsze dzialo sie coś niesamowicie pozytywnego dla mnie. Pewnie zabieralam szczęście innym ludziom w ten dzień
Napisano 01.03.2015 - 21:49
Napisano 07.03.2015 - 12:32
GBZP - skrót od : " Genialny Badacz Zjawisk Paranormalnych "
To również mój pierwszy post , witam wszystkich
Użytkownik GBZP edytował ten post 07.03.2015 - 12:34
Napisano 23.05.2015 - 02:22
Witam! Minął rok od rejestracji wiec czas by się przedstawić... Maharet to imie mojego kota! Staruszka ma 19 lat i wydaje sie byc nieśmiertelna...Imie nadała jej moja mama która dawno już nie żyje...Moja mama kochała powiesci Anne Rice a Maharet to jedna z postaci "KRONIK WAMPIRóW".
Napisano 24.05.2015 - 00:09
Witaj
Napisano 28.10.2015 - 12:32
Inanimé. Po Francusku to znaczy martwy, nieożywiony.
Napisano 28.10.2015 - 20:58
Wcześniejszy nick "Critter" (do którego bankowo jeszcze wrócę!) wziął się od horroru który oglądałem za młodu i bałem się jak cholera (moja mama do dziś zachodzi w głowę kto pozwolił mi to oglądać )
Obecny nick to nazwa, którą się posługuję na innych forach. Więc liczę, że w razie czego zostanę rozpoznany. Poza tym ja mam to do siebie, że co jakiś czas niektóre rzeczy zmieniam żeby uniknąć rutyny i nudy (np. często przestawiam meble w pokoju, pracę, zmianiam tapetę na kompie czy motywy w smartfonie, zmieniam też kolor ścian przy każdym malowaniu mojego pokoju - nic ważnego ale jednak jak korzystasz z czegoś codziennie to po jakimś czasie wkrada się marazm i nuda czego nie cierpię.
Napisano 14.11.2015 - 21:06
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych