Kurusa
Serio będziemy się teraz tłumaczyć z tego, co kto dostał i dlaczego? Uważacie, że w tym momencie debata będzie na wysokim poziomie?
No to teraz wszyscy grzecznie zrobią rachunek sumienia.
Minusa "podarowałam" Ci za mielenie w kółko o demokracji, gdzie parokrotnie już wspominaliśmy o UE. Chcesz wydawać fortunę za to, żeby móc ludzi eksterminować i odizolować "na zawsze" od społeczeństwa?
Jesteśmy państwem demokratycznym, ale nie zapominajmy o tym, że to my zdecydowaliśmy o tym, że chcemy wejść do UE, więc zgodziliśmy się na warunki, które są nam stawiane. To tak jak z politykami. Zagłosowaliśmy, oni wygrali i skoro zostali wybrani większością głosów no to nie możesz w tym momencie narzekać na obecny stan rzeczy.
Politycy sami sobie nie wymyślili UE. My wybraliśmy UE jako społeczeństwo, a teraz nagle chcemy się z naszej decyzji odwołać, bo demokratycznie wyznajemy coś innego niż początkowo chcieliśmy. Przypomina to marudne dziecko, które samo nie wie, czego chce i nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji swoich wyborów.
To nie jest żaden okupant na miłość Boską. W takim razie sami wybraliście okupanta. Gratuluję.
P.S. Skoro tak się oburzacie na moje minusy to teraz ja powinnam wymachiwać szabelką i krzyczeć dlaczego ja dostałam minusy...eh.