Skoro mamy brać pod uwagę kontekst, to może poszukajmy zdjęć w szerszej perspektywie, bo jakoś mam wrażenie ze do hajlowania to najwyżej kilka osób się porwało w parotysięcznym tłumie. Nie sprowadzajmy tłumu do nazistów.
Właśnie o to chodzi, że to nie ludzie są źli, a dana sytuacja jest patologiczna i prowadzi obywateli państwa na skraj moralnej przepaści. W pewnych okolicznościach prawie każdy z nas jest zdolny do najpotworniejszych zbrodni. Pytanie za 100 punktów, któremu Polakowi nie marzy się Polska od morza do morza? Jak czytam komentarze jacy Ci wszyscy Ukraińcy to sk...ny to mi się od razu przypomina pismo święte i ponadczasowe "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem". Bardzo łatwo zobaczyć u kogoś drzazgę, ale u siebie belki to już nie łaska. Bierzmy przykład z tego co dzieje się na Ukrainie i do czego doprowadza złe rozporządzanie Państwem i polityczna patologia, bo za chwile u nas będzie to samo. Wtedy wszyscy ochoczo staniemy na barykadzie salutując nawet samemu szatanowi w desperackiej próbie ratowania swojego państwa, a gdzie nas to zaprowadzi? Ukraina chce do Komunii Europejskiej, a my pewnie będziemy już uciekać do Unii Azjatyckiej. Ja bym osobiście wolał jednak pozostać w wolnej gospodarczo, suwerennej i liberalnej Polsce.
Użytkownik hummin edytował ten post 18.03.2014 - 16:33