Nie wiem gdzie przeczytałeś o tym że bozony higgsa mogą składać się z mniejszych cząstek. Mówi się tylko o tym że może być ich kilka rodzajów. Stronę tego radioamatora znałem już wcześniej. Wklejał ją na wszystkich forach pewien koleś który miał obsesją na punkcie tej teorii i wszędzie pisał ,,świadomość to nie mózg" Autor tego testu mało wiele dobrze pisze do pewnego momentu, gdzie zaczyna już fantazjować i wyciągać absurdalne wnioski, np.
Są przypadki ludzi, w których jednym ciele, kryje się kilka osobowości Nazywa się to podwójną osobowością, i polega na tym, że przez jedno ciało, za pośrednictwem mózgu, kontaktuje się ze światem materialnym kilka świadomości (dusz).
Dalej jest napisane że lunatycy chodzą we śnie bo jakiś byt duchowy kieruje ich ciałem.
Kolejny nonsens:
Chodzi tu o to, że te substancje mają wpływ na pewne zjawiska kwantowe w mózgu (w mikrotubulach) znane jako siły Van der Waalsa.
Przecież wytłumaczenie jest dużo prostsze. Mózg łączy z krwi potrzebne mu substancje, gdy do mózgu dostają się halucynogeny to powodują zmiany w ich przepływie i zmiany tym samym w zachowaniu.
Ogólnie ten gościu również ma jakąś manię na punkcie kwantów. Używa tego słowa 100 razy w każdym zdaniu. Bez sensu.
To jest takie refleksje na zasadzie ,,biblia to słowo boże więc bóg istnieje".
A ty zeus nie pisz nic jeśli nic nie masz do powiedzenia. Bo z takimi dziecinnymi postami możesz sobie działać na forach dla gimnazjalistów albo na czaterii.
Natomiast co do cytowania to przyczepiłem się do tego, że w ciągu 14 lat wyszło wiele nowych prac i mogły pojawić się jakieś nowe teorie, które w jakimś stopniu mogą zaprzeczać tezom stawianym w podanej pozycji. Nie oznacza to, że uważam, iż praca jest błędna i neguje argument, ale że go osłabia.
Nie chce mi się pisać po raz któryś tego samego. Równie dobrze można się czepiać że ktoś cytuje teorię grawitacji bo już mogło coś się zmienić bo coś tam coś tam. Powołanie się było uzasadnione i tyle. Nudne to jest.
Czasami, gdy czytam Twoje wypowiedzi dziwi mnie fakt, że jako argumenty wysuwasz tylko i wyłącznie linki do różnych prac i cytujesz opinie innych osób
Wole cytować poważnych ludzi niż pisać tak jak inni że im się wydaje że wiedzą to piszą.
Znowu czepiasz się samego porównania i obrywa się biednemu telewizorowi.
Może coś więcej? Przykład telewizora był słaby ale od biedy może być i jak dla mnie tak samo jak mózg tworzy świadomość tak samo telewizor tworzy obraz, prosta sprawa. Niech ktoś dowiedzie że jest inaczej to przyznam mu rację.
Użytkownik Wszystko edytował ten post 08.04.2014 - 19:51