Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie żyje niemowlę czyli skutki oświeceniowych fanaberii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Taki przypadek z ameryki:

44-letnia Tamara Lovett z Calgary, matka siedmioletniego syna, została aresztowana i oskarżona o nieumyślne spowodowanie śmierci dziecka, karygodne zaniechanie opieki i nie zapewnienie dziecku podstawowych potrzeb życiowych.
Aresztowanie Tamary Lovett

Aresztowanie Tamary Lovett

2 marca 2013 roku Tamara Lovett wezwała pogotowie ratunkowe, mówiąc, że jej syn, Ryan, miał bliżej nieokreślony atak. Przybyli na miejsce medycy stwierdzili śmierć dziecka.

Przeprowadzone przez policję śledztwo wykazało, że Ryan był od dziesięciu dni chory, miał wysoką gorączkę. Podczas autopsji stwierdzono infekcję spowodowaną bakterią paciorkowca.
Matka, zamiast zabrać syna do lekarza, zdecydowała się na leczenie go przy pomocy medycyny alternatywnej, podając mu leki ziołowe i homeopatyczne. Mimo stosowanej kuracji, dziecku nie poprawiało się, ale mimo rad przyjaciół i rodziny, by Tamara zaprowadziła dziecko do lekarza, ta twierdziła, że holistyczne metody leczenia dadzą dobre rezultaty.

Sierżant Mike Cavilla, prowadzący śledztwo w sprawie śmierci dziecka, stwierdził, że stosowana przez matkę metoda leczenia nie była spowodowana względami religijnymi, ale głębokim przekonaniem w skuteczność medycyny naturalnej i jej zbawienny wpływ na stan organizmu człowieka. Dodał, że w przeciagu całego swojego siedmioletniego życia Ryan, poza czasem narodzin nie był ani razu u licencjonowanego lekarza.

- Biegli stwierdzili, że dziecko pani Tamary Lovett mogło zostać bez problemu wyleczone z infekcji paciorkowca za pomocą prostego antybiotyku, choćby penicyliny – powiedział detektyw Cavilla – Zgodnie z kodeksem karnym, jeśli nie zapewni się właściwej opieki choremu dziecku jest się pociągniętym do odpowiedzialności.

Paul Hughes, przyjaciel pani Lovett, znający ją przeszło 20 lat, którego syn przyjaźnił się z Ryanem, powiedział, że zarzuty ze strony policji są szokujące.
- Ta kobieta nie jest potworem! Była kochającą matką – mówi – Z dbałości o dobro dziecka popełniła niewybaczalny błąd. Ach, człowieku! Jaka szkoda, że nie można ​​cofnąć czasu!

http://bejsment.com/...dziecko-zmarlo/

Tam ktoś za bardzo zawierzył new-age, a tutaj ktoś za bardzo wierzył w boga:

Nie żyje 8-miesięczne dziecko pary z Filadelfii w USA. Chłopczyk przed śmiercią chorował, mimo to rodzice nie zdecydowali się wezwać lekarza. Powód? Wierzą w uzdrawianie wiarą. Sprawa jest tym bardziej bulwersująca, że w 2009 roku zmarło ich pierwsze dziecko, które również nie otrzymało pomocy na czas.

8-miesięczny Brandon zmarł w ubiegłym tygodniu. Dziecko miało silną biegunkę i problemy z oddychaniem. Ponieważ rodzice chłopca 44-letni Herbert i 43-letnia Catherine Schaible należą do fundamentalistycznego kościoła chrześcijańskiego i wierzą w uzdrowienie wiarą, nie wezwali do dziecka pogotowia.

Prokurator prowadzący sprawę powiedział, że o decyzja o zarzutach dla rodziców zapadnie po wynikach z sekcji zwłok dziecka. Na razie nie znamy przyczyny śmierci dziecka - powiedział agencji AP adwokat reprezentujący małżeństwo. Dodał, że rodzice są zrozpaczeni po stracie dziecka. Adwokat dodał: w tej sprawie jest więcej pytań niż odpowiedzi. Nie mamy jeszcze wyników sekcji zwłok.

Pierwsze dziecko pary z Filadelfii 2-letni Kent zmarł w 2009 roku. Chłopiec miał zapalenie płuc. Mimo jego poważnego stanu, rodzice mu nie pomogli. Zdecydowali się, że uleczą go modlitwą.

Za nieumyślne spowodowanie śmierci zostali skazani na 10 lat w zawieszeniu. Podczas rozprawy przed sądem w poniedziałek, sędzia powiedział, że małżeństwo naruszyło warunki zawieszenia. - Zrobiliście już to raz i konsekwencje były tragiczne - przypominał sędzia.

http://wiadomosci.wp...l?ticaid=11296b

Zostali skazani na 3,5 roku więzienia:

http://www.religionn...death-sentenced

Nalezą do Kościoła Pierwszego Wieku (First Century Gospel Church), uważającego między innymi że tylko Bóg może uzdrawiać. Pastor kościoła orzekł że śmierć chłopca była wywołana przez braki w wierze rodziców - za mało wierzyli i Bóg nie uzdrowił.

Zbeeanger.
  • Tematów: 67
  • Artykułów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Widzę Zaciekawiony że zaczynamy licytację, choć nie ma szczególnie chlubnych powodów do niej, no chyba że jak Daniel bierzesz się emocjonalne do sprawy... pierwszy przykład trochę za stary, ale doceniam starania,

Mam coś dla ciebie :

26.3.2014

11-dniowy noworodek zmarł w szpitalu w Zambrowie.

Prokuratura sprawdza, co było przyczyną śmierci noworodka, którego przywieziono do zambrowskiego szpitala - informuje Polskie Radio Białystok.

Rodzice przywieźli 11-dniowego chłopca do szpitala w poniedziałek rano. Lekarz stwierdził, że dziecko nie dawało oznak życia, ale podjął reanimację. Chłopca nie udało się jednak uratować.

Z informacji przekazanych przez prokuraturę wynika, że rodzice szukali pomocy już w sobotę, ponieważ zauważyli u syna niepokojące objawy - m.in. krew w kale. Lekarz szpitala powiatowego w Zambrowie miał zalecić im zmianę mleka, ale nie skierował dziecka do szpitala.

Radio podaje, że we wtorek została przeprowadzona sekcja zwłok noworodka, nie wyjaśniła jednak, jakie były przyczyny jego śmierci. Biegły pobrał próbki tkanek do specjalistycznych badań. Ich wyniki powinny być znane za dwa tygodnie.

O śmierci dziecka śledczych poinformowali pracownicy zambrowskiego szpitala.

http://wiadomosci.wp...l?ticaid=11296b

Medycyna jest czasami bezsilna i bardzo omylna a wszystko pozostaje na łasce Boga. Co do komentarzy wystarczy dodać słowo katolik, chrześcijanin i jatka gotowa w tym przypadku wyzwisk na lekarzy brak. Za to w komentarzach pod artykułem możemy przeczytać:

Znowu biedny lekarz i śmierć dziecka, pacjenta, człowieka. Czy oni nie celowo zwlekają, odwlekają, czekają ?

Użytkownik Zbeeanger edytował ten post 21.04.2014 - 11:12

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To że są lekarze partacze którym się nie chce przeprowadzić podstawowych badań, lub nie potrafią zdiagnozować choroby nie oznacza że należy odrzucić medycynę akademicką i zdać się na łaskę niebios, lub leczyć się homeopatią, tam gdzie wystarczą sprawdzone leki.

Niektórym się wydaje że chcą dobrze ale w rzeczywistości szkodzą swoimi działaniami lub brakiem tych działań. To jest tak samo jak komuś by się zepsuło auto i zamiast zabrać je do mechanika by się modlił o jego naprawienie, bo boi się że mechanik mu policzy za drogo.

Zbeeanger.
  • Tematów: 67
  • Artykułów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z Tobą i jest to bardzo przykre zjawisko które mam wrażenie zdaje się potęgować a może chorych jest zbyt wielu. Nie należy wsadzać każdego do jednego worka,  lekarzy (którzy wydają się oderwani od rzeczywistości i nie mają pojęcia o leczeniu lub czekają na łapówkę - to taka forma dawania na tacę lub jak kto woli co łaska ale nie mniej niż (1000tyś 5000tyś 10000tyś) co jest praktykowane w naszych szpitalach), jak i tych których można nazwać specjalistami z krwi i kości czyli z powołania (świeckie słowo hmm...) o których można powiedzieć że wiedza jest podparta konkretną praktyką i sukcesami w uzdrawianiu pacjentów, bo lekarz ma za zadanie wg mnie, przywracać pacjenta do pełnego zdrowia, w ramach swojej wiedzy i posiadanego doświadczenia.

Daniel jak twierdzisz, dostałem pstryczka w tym temacie... oby więcej takich pstryczków na nienawiść do katolików, gdzie przy takich samych zdarzeniach lub o zbliżonych faktach i braku słowa katolik, nie uświadczysz wyzwisk które zacytowałem wcześniej.

Użytkownik Zbeeanger edytował ten post 21.04.2014 - 12:01

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak jak powtarzałem wielokrotnie, nie ma nic gorszego niż fanatyzm religijny!!

Nie ma nic gorszego niż jakikolwiek fanatyzm.

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

@Wszystko

Nie wyjeżdżajcie teraz z mitami na temat szczepień, że rtęć jest szkodliwa itp. Rodzice tego dzieciaka pewnie stosowali jakąś absurdalną dietę polegającą na podawaniu samych naparów z ziół. Tak mi się wydaje. A w tym temacie też widać kilku takich z podobnymi poglądami.

...

To też jest ciekawe że chcieli być eko, nie szczepili dzieciaka, leczyli go u znachora, a potem w końcu  zadzwonił po  po karetkę. Mógł znachora wzywać skoro nie uznawał medycyny konwencjonalnej.

Klasyczna zagrywka. Opiekunowie głodzili dzieciak, nie szczepili go ale przyczyna zgonu to brak szczepień. Pusty brzuszek i szczepionka w rączkę ot i rozwiązanie na długowieczną luckość!

To że są lekarze partacze którym się nie chce przeprowadzić podstawowych badań, lub nie potrafią zdiagnozować choroby nie oznacza że należy odrzucić medycynę akademicką i zdać się na łaskę niebios, lub leczyć się homeopatią, tam gdzie wystarczą sprawdzone leki.

Tak samo jest z nadgorliwymi katolikami-kilku wariatów nie sprawia że wszyscy to debile. 

Niektórym się wydaje że chcą dobrze ale w rzeczywistości szkodzą swoimi działaniami lub brakiem tych działań. To jest tak samo jak komuś by się zepsuło auto i zamiast zabrać je do mechanika by się modlił o jego naprawienie, bo boi się że mechanik mu policzy za drogo.

Lub boi się że mechanik wymieniając filtr uszkodzi przewód hamulcowy. 

@Zaciekawiony

Tam ktoś za bardzo zawierzył new-age, a tutaj ktoś za bardzo wierzył w boga:

Proszę nie mylić pojęć i nie mieszać Boga  z brakiem wykorzystywania zdobyczy naukowych, chyba że mówimy o amiszach lub jakiś sektach. 

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wystarczy przeczytać na ulotce producenta o skutkach ubocznych.

Spójrzmy zatem:

- biegunka,

- zawroty głowy,

- zaczerwienienie skóry,

- ból głowy, migrena,

- wymioty,

- ból brzucha, niestrawność,

- kamica nerkowa,

- hiperoksaluria,

- hemoliza,

- zapalenie przełyku,

- potencjalne działanie kancerogenne przy dużych dawkach,

- zwiększone ryzyko niewydolności serca przy cukrzycy,

- zwiększone ryzyko przy talasemii i hemochromatozie,

- zaburzenie produkcji progesteronu podczas ciąży, itd.

A ulotka to od... witaminy C. Każdy środek farmaceutyczny ma stosunek ryzyka do zysku.

http://www.webmd.com...ASCORBIC ACID))

http://www.drugs.com...de-effects.html

http://www.news-medi...de-Effects.aspx

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 21.04.2014 - 13:58

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Robak "Klasyczna zagrywka. Opiekunowie głodzili dzieciak, nie szczepili go ale przyczyna zgonu to brak szczepień. Pusty brzuszek i szczepionka w rączkę ot i rozwiązanie na długowieczną luckość!"

W tym przypadku to było najpewniej zagłodzenie(chociaż wyników sekcji jeszcze nie ma), więc to że brak szczepień był przyczyną zgonu to tylko twoja teoria

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Don Corleone, właśnie o tym pisałem na początku.

Zbeenager, co ma do tego to, że użyłem Twojego nicku odpowiadając na kogoś innego post? Nie Ty pisałeś o Królu Belgii i wprowadzeniu eutanazji w tym kraju i obwinianiu za to ateistów? Poza tym w tamtym temacie zrobiłem o tym małą rozprawkę, a Ty nie raczyłeś się nawet ustosunkować, a teraz mi zarzucasz, że jest od tego tamten temat?

To nie pierwszy raz, kiedy brak Ci argumentów i zaczynasz kręcić i jak zwykle się wybielać. Z mojej strony EOT

Co do skutków ubocznych to polecam Wam film "wyżej, silniej, mocniej", jest to film o środkach anabolicznych(sterydach) i można się tam np dowiedzieć, że według statystyk z amerykańskiej służby zdrowia, to witamina C jest kilkunastokrotnie częstszą przyczyną wizyt u lekarza(nawet zgonów) od sterydów.

Ale no, teoria spiskowa najlepiej pasuje do szczepień, bo są obowiązkowe, a branie witaminy C już nie...

Użytkownik Daniel. edytował ten post 21.04.2014 - 14:34

Hope.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szczepionki są produktem. To jest biznes,jak ktoś wyżej napisał. Ja swego czasu kupowałam szczepionki dla syna za 160 zł każda. By zmniejszyć ilość iniekcji. Mało na mnie nie zarobili...Proponowano mi szczepionkę na rota,za kosmiczne pieniądze. Każdy chyba wie,czym jest ten wirus i jakie są skutki 'załapania'. Niestety,ryzyko jest zawsze. Mam w rodzinie dzieciaka,który ma autyzm. Według lekarzy poszczepienny.

Co do dzieciątka-zwykły eksperyment?
TRAGEDIA!
Nie wiem co trzeba mieć między uszami,żeby krzywdzić dziecko. Świat zwariował.

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Każdy środek farmaceutyczny ma stosunek ryzyka do zysku.

Problemem jest to że dość często zysk ma miejsce po stronie korporacji a nie pacjenta. Osoba szczepiona jest dojną krową.

W tym przypadku to było najpewniej zagłodzenie(chociaż wyników sekcji jeszcze nie ma), więc to że brak szczepień był przyczyną zgonu to tylko twoja teoria

Nie moja-lecz patrząc na Wasze oburzenie wobec odmowy szczepienia w tym przypadku upatrywalibyście w tym głównej przyczyny. Czy było szczepione czy nie tu jest to najmniej istotne.

Co do skutków ubocznych to polecam Wam film "wyżej, silniej, mocniej", jest to film o środkach anabolicznych(sterydach) i można się tam np dowiedzieć, że według statystyk z amerykańskiej służby zdrowia, to witamina C jest kilkunastokrotnie częstszą przyczyną wizyt u lekarza(nawet zgonów) od sterydów.

Ta liczba wizyt jest zestawieniem ogólnym czy z zachowaniem proporcji osób zażywających określone specyfiki? 

Bo jeżeli ogólnie to nie ma o czym mówić bo proporcja osób biorących witaminę C do sterydowców jest przytłaczająca. 

Proponowano mi szczepionkę na rota,za kosmiczne pieniądze. Każdy chyba wie,czym jest ten wirus i jakie są skutki 'załapania'.

Rozwolnienie. To nie średniowiecze że ludzie od tego masowo umierali. 

Opłaca się wydawać na to tyle kasy? I to na jeden z wielu szczepów tego wirusika nie gwarantującego sukcesu szczepionki. 

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kozie mleko rozrzedzone nieprzegotowaną wodą i rozwodnione kaszki - tym żywili zmarłą w kwietniu Madzię z Brzeznej rodzice. Podczas przesłuchania matka przyznała, że korzystali z porad nowosądeckiego znachora, zwanego Bożym Człowiekiem. On sam zniknął po ujawnieniu sprawy przez media.

http://wiadomosci.ga...html#BoxWiadTxt

Czyli jednak było tak jak się większość tego domyślała. Gość który był znachorem wcześniej podobno jeździł jako kierowca tirami. Żałosne jest to że można zaufać takiemu oszustowi. Zresztą to wygląda jak coś w rodzaju sekty, koleś miał swoich wiernych wyznawców, składali mu dary itp.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych