Co myślicie o http://bohrystrojka.vot.pl/ ?? :-)
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik adrianosisko edytował ten post 16.05.2014 - 19:11
Napisano 16.05.2014 - 19:07
Użytkownik adrianosisko edytował ten post 16.05.2014 - 19:11
Napisano 16.05.2014 - 19:37
Rzygać mi się chce kiedy wchodzę na forum i widzę znowu ten głupi temat o jakimś głupim filmie. Zróbcie coś z tą dzieciarnią, bo ręce opadają.
Do jasnej ****** ! Skoro ci to tak przeszkadza to ***!
7.4 Zabronione jest stosowanie wulgarnego języka.
Blitz Wolf
Napisano 16.05.2014 - 19:43
Mocne słowa.
W porównaniu do twoich z pewnością... Jesteś głupi, nie masz "wzroku"
7.8 Zabronione są wszelkie formy rasizmu i nietolerancji tj. wypowiedzi antynarodowe i szerzące nienawiść, wypowiedzi wulgarne odnoszące się do innych nacji, kolorów skóry, wierzeń, osób, wypowiedzi obraźliwe skierowane pod adresem innych Użytkowników Forum.
Jeszcze jedno przewinienie i dostaniesz trzydziestodniową blokadę pisania. Radzę Ci się pilnować.
Blitz Wolf
Napisano 16.05.2014 - 21:21
Gdzie się podział post Wszystko? Chciałem plusa dać. Również mi się odechciewa, kiedy wchodzę na forum i tematy typu jakaś kraina grzybów czy czip czan mają najwięcej stron, a naprawdę wartościowe gdzieś przepadają...
To dziwne, posty w temacie Krainy Grzybów też znikają, a nie łamią regulaminu.
A wracając do tematu:
Napisano 16.05.2014 - 23:35
Julian Antoniszczak tutaj? Mistrz nad mistrze...
Ok. Żeby uporządkować temat zagadek Bohrysa. SPOILER ALERT:
Oho. Bohrys aktywował 07 na kalendarzu, ale jeszcze link forbidden... Nie wiem czy chce mi się jeszcze rozkminiać te zagadki, na pewno zobaczę bo ostatnia była naprawdę piękna audiowizualnie.
Napisano 17.05.2014 - 12:39
07 prowadzi do korytarza i tam jest taka wskazówka
q~w#,1Gn9.*$,4E2H.pvp.^.%zpWbX,x9Cr.|pŁv~WaX,"<C:.$xpW`X,r$y.z#p,3J.x,KC@3:ć.}p,<C@<.v#+*,H.qÓ(,ACKó5.Ś!xy,4KJE2;.$!~z~y,HDE64K.}xt
Po przekowertowaniu ROT 47 wychodzi
BOHR[`v?h]YS[ctaw]AGA]/]TKA(3)[IhrC]MAŁGO(2)[Qkri]SIA(1)[CSJ]KRA[by]I[zrobić]NA[krok]GRZY[w]BÓW[przód]ŚPIJ[czytaj]SPOKOJ[wstecz]NIE
Casp lockiem jest napisane:
BOHRYS AGATKA MAŁGOSIA KRAINA GRZYBÓW ŚPIJ SPOKOJNIE
Pod koniec jest wskazówka [by zrobić krok w przód czytaj wstecz]
Mamy też liczby 1,2,3.
na początku (od 3 lewo od tyłu mamy)
/?watch?v` (` oznacza chyba =, bo taki jest link youtube)
dalej (3) ->
CrHI
dalej (2) ->
irkQ
dalej (1) ->
JSC
Układamy w link 1,2,3
Mamy klatkę i co dalej
EDIT:
Na filmiku w 21 sekundzie wyświetla się to zdjęcie (na ułamek sekundy)
Użytkownik Black_ket edytował ten post 17.05.2014 - 13:52
Napisano 17.05.2014 - 17:08
Nie wiem czy zauważyliście ale w źródle pod 06 możemy przeczytać "Jedenastu z nich wskazuje drogę do dwunastego.", a w 07 mamy "Nie pamiętam gdzie dałem swoja starą czapkę...". Dodatkowo w filmiku pod szóstką mamy kartkę z napisem "Zbierz wszystkie elementy i odbierz nagrodę". Wydaje mi się, że filmik zatytułowany nagroda to nie to o co tutaj chodzi. Jeśli weźmiemy pod uwagę napis w źródle strony, to jest 12 elementów. Mamy ptaki, laptop, agatka, nagroda, tablica korkowa, tablica, gramofon, kartka, schody, ostatnia prosta, ostatnia wskazówka i klatka. Niby wszystko wskazywało na klatkę, poza niewyjaśnionym "hare nxlguybc". Coś chyba przeoczyliśmy albo teraz trzeba czekać na 8, bo klatka nie wygląda jak nagroda.
Użytkownik Ryuzaki92 edytował ten post 17.05.2014 - 17:32
Napisano 17.05.2014 - 21:23
Spoiler
Ryuzaki92, dnia 17 Maj 2014 - 18:08, napisał:
Niby wszystko wskazywało na klatkę, poza niewyjaśnionym "hare nxlguybc". Coś chyba przeoczyliśmy albo teraz trzeba czekać na 8, bo klatka nie wygląda jak nagroda.
Napisano 17.05.2014 - 22:53
Spoiler
Spoiler
Ryuzaki92, dnia 17 Maj 2014 - 18:08, napisał:
Niby wszystko wskazywało na klatkę, poza niewyjaśnionym "hare nxlguybc". Coś chyba przeoczyliśmy albo teraz trzeba czekać na 8, bo klatka nie wygląda jak nagroda.Spoiler
Jedyne co mogę o tym powiedzieć, to że POLITYKA RENU to klucz do rozszyfrowania 4 wyrazów na kartce oraz tablicy. Jak ktoś wcześniej pisał układają się one w zdanie WYSTARCZY POPROSIĆ O DOSTĘP. Swoją drogą ciekawe co to może oznaczać.
Użytkownik Ryuzaki92 edytował ten post 17.05.2014 - 22:58
Napisano 18.05.2014 - 00:36
Po prostu... poprosiłem o dostęp Bohrysa na fejsie. Możliwe, że jak poprosiła go o to pierwsza osoba, to odblokował film na lapku.
Napisano 18.05.2014 - 01:30
Też to zrobiłem, zanim napisałem tamtego posta. Jeśli to rzeczywiście dostęp do tamtego filmiku na laptopie, to szkoda zachodu po taką nagrodę.
"Orange, Green, Yellow and beyond" - odszyfrowany ciąg z "nagrody". Kolory są chyba odwołaniem do zdjęcia KGTV "Codzienna pielęgnacja twarzy". Przynajmniej ich kolejność na to wskazuje. Ciekawe tylko dlaczego odwołuje się do pomarańczowego jako pierwszego. Trzeci odcinek miał być oznaczony czarnym.
Użytkownik Ryuzaki92 edytował ten post 18.05.2014 - 01:31
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych