Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dowody oficjalnej wersji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
411 odpowiedzi w tym temacie

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Pishor

Zacząłem szukać co do tej kładki - wygląda na to że rozkład szczątków rzeczywiście był mocno nierównomierny.

To jest jakby zupełnie oczywiste, bo gdyby było inaczej, to schematach NIST pokazano by uszkodzenia na całej południowej elewacji "siódemki" a nie tylko w jej zachodniej połowie. No i ta kładka, która przetrwała ten "deszcz" stali i betonu, pochodzący z walącej się wieży północnej.

Ale to właśnie jest dość dziwne, jeżeli popatrzyć przez pryzmat sposobu, w jaki waliła się "siódemka".
Ujmę to tak (odnosząc się tylko do płaszczyzny południowej elewacji - powiedzmy, że patrzymy na nią od strony wtc1).
Lewa strona wtc7 i częściowo środek - mocno oberwała.
Prawa strona była zupełnie nietknięta.
Na skutek zawalenia się wieży 1, w budynku wybuchły pożary.
Musiały mieć one swój początek z jego lewej strony - tam gdzie oberwał on odłamkami wieży 1 i  dopiero później przenieść się na stronę prawą. czy tak? No, tak.
Teraz zastanówmy się.
Która strona budynku była bardziej poszkodowana / osłabiona? No, lewa. Tam były i uszkodzenia i pożary - po prawej były tylko pożary.
Tymczasem budynek nie tylko zaczął walić się od strony mniej uszkodzonej (prawej) ale na dodatek, zaraz po tym zjechał równomiernie w dół.
Inaczej mówiąc - obie strony (ta bardziej poszkodowana i ta poszkodowana mniej) zaczęły się walić dokładnie w tym samym czasie.
I tego właśnie nie mogę zrozumieć.

A teraz uliczka przy drugim narożniku, od strony szramy i uszkodzenia narożnika:
Mamy tu już całkiem spore kawały konstrukcji wieży.

I to jest właśnie kolejna dziwna sprawa.

Chodzi mi konkretnie o budynek, który znajdował się tuż obok wtc7 (zaledwie kilka / kilkanaście metrów od niego - budynek Verizon.
Oddzielała go od "siódemki" tylko wąska uliczka Washington ST. I ten właśnie budynek, na skutek upadku wieży północnej, nie poniósł praktycznie żadnych szkód.
Przypomnę, że najbardziej ucierpiał południowo zachodni narożnik "siódemki" - wyrwa na kilkanaście pięter, którą epatował pierwotnie NIST, miała dowodzić o skali uszkodzeń, które przyczyniły się do do jej zawalenia (później koncepcję zmieniono na "pożary"). Tymczasem, tuż obok znajdował się budynek - na którym nie ma śladu po zawaleniu się wieży północnej.

Na tym schemacie pokazano jaki był rozkład szczątków po walących się wieżach.

verizon%201.jpg

Tu zdjęcie lotnicze (po zawaleniu się wtc 7)

verizon%202.jpg

No - może poza tym niewielkim uszkodzeniem południowej elewacji.
Widać je na tym zdjęciu (wykonanym 17.09.2001 r)

verizon%203.jpg

Tutaj widok od strony północnej (już po zawaleniu się "siódemki").

verizon%204.jpg

Tu jeszcze inne ujęcie z lotu ptaka (od strony południowo wschodniej)

verizon%205.jpg

Tutaj zdjęcie wykonane z ziemi od strony północnej (te uszkodzenia pochodzą od zawalającej się "siódemki")

verizon%206.jpg

A tutaj zdjęcie z 1 stycznia 2003 r - już w trakcie remontu elewacji budynku Verizon

verizon%207.jpg

Czy to nie jest dziwne (kolejna dziwna sprawa z tego dnia?), że jeden budynek zostaje (podobno) poważnie (wg wersji oficjalnej) uszkodzony, a odległy od niego maksymalnie kilkanaście metrów inny budynek, nie ponosi praktycznie żadnych szkód, przy czym - jednocześnie, uliczka pomiędzy nimi zawalona jest jakimiś szczątkami (podobno pochodzącymi z ponad pięciuset metrowej wieży, która uszkodziła ten pierwszy budynek)?

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W ogóle mnie zastanawia kto traktuje takich ludzi jak ten od atomówki, poważnie -.- No ale on chyba nie należy do "ruchu" AE911. Co od tych "nie było samolotów" też są udani.

Sprawa wtc jest prosta. Fakty są takie, że samoloty uderzyły w wtc. W wyniku uderzenia powstały rozległe zniszczenia i ogromny pożar. Następnie obie wieże zawaliły się. Logiczny ciąg zdarzeń. To że ktoś twierdzi że samolotów nie było, czy coś w tym stylu, to nie znaczy że władze USA mają to oficjalnie obalać.

No zgoda. Ale ruch AE911 nie stwierdza, że nie było samolotów, ja się tylko do nich odnosiłem. Oni wytykają błedy oficjalnej wersji i chca ją przebadać oficjalnie za zgodą rządu.

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A zastanawiał się ktoś, że może te wszystkie niedociągnięcia i niejasności wersji oficjalnej są spowodowane tylko i wyłącznie tym, żeby nie wyszło na jaw jak cały rząd zaniedbał sprawę? Nie dlatego, że zamachu dokonali oni sami, tylko dlatego, że chcą ukryć swoje wszystkie ogromne błędy.

Taka mnie luźna refleksja naszła..

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo dziwne, ale nie nadzwyczajne. WFC 3 dostał w narożnik i tam utkwiły te części które podawałem, ale większość spadła na stację metra i kopułę Winter Garden. Budynek WFC 2 po drugiej stronie doznał bardzo małych uszkodzeń, co oznacza że wielkie kawały stali po prostu go ominęły.

fig-7-3.jpg

@ Daniel

Takie właśnie jest moje zdanie. Dopuszczam nawet możliwość że czwarty samolot spadł nie z powodu bohaterskiej akcji pasażerów tylko z zestrzelenia po potwierdzeniu że są tam terroryści.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 08.06.2014 - 20:34

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo dziwne, ale nie nadzwyczajne.

Nie pytałem o te budynki.

Zerknij jeszcze raz na pierwszy obrazek w moim poście (ten schemat). Budynek Verizon jest tam podpisany. Ty mówisz o budynkach po lewej od wież - ja, tym "od góry".

edit:

Wiem, że się można pogubić (bo te budynki podobne są do siebie)

Dlatego oznaczyłem budynek Verizon czerwonymi strzałkami na zdjęciach. Zielone strzałki wskazują budynki wfc 2 i wfc3 o których Ty mówisz.

Użytkownik pishor edytował ten post 08.06.2014 - 20:50

• 0

luk26.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

no tak,w tym temacie skupiliśmy się na wieżach wtc,jest dość trudny temat do rozwikłania, argumenty obu stron są mocne.ja należę do grupy sceptyków i uważam o ile tu możemy dyskutować to wtc7 i pentagon nie pozostawiają złudzeń,że ćoś było nie tak.za dużo przypadków takich jak ten że pilot samolotu,który uderzył w pentagom by l pilotowany,przez byłego,który brał udział w ćwiczeniach gdzie rozważano taki scenariusz.Mamy do tego fakt że akcje były wyprzedawane,mniejsza ilośc pasażerow,szkolenie lotnictwa,także cały czas więcej pytań jak odpowiedzi.należy tu przypomnieć billa coopera ,dziennikarza który juz wczesniej dał info o możliwych zamachach i oskarżeniu o nie osamy.... 

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W sumie scenariusz "ataku na Amerykę z inspiracji Osamy" był brany pod uwagę od czasów zamachu w 1993 roku.

• 0

luk26.
Reputacja

Napisano

może się im wygadał przy kawie jak broń na ruskich brał

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Raczej wtedy jak go na nerki leczyli w Dubaju...

Dwa miesiące przed 9/11 (ale to podobno nieprawda).

• 0

luk26.
Reputacja

Napisano

pamiętam końcowke filmu fabularnego o pierwszym zamachu jak na koniec lecą z pojmanym arabusem ten patrzy na wtc i mówi "kiedyś zniszcze obie"czyli mówisz i masz :> a teraz zamiast dwóch wież,dwie warki i nie z NY a z lodówki ;p

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo dziwne, ale nie nadzwyczajne. WFC 3 dostał w narożnik i tam utkwiły te części które podawałem, ale większość spadła na stację metra i kopułę Winter Garden. Budynek WFC 2 po drugiej stronie doznał bardzo małych uszkodzeń, co oznacza że wielkie kawały stali po prostu go ominęły.

OK - dopiero teraz załapałem, że chodzi Ci analogię - sorry (niepotrzebnie te strzałki dodawałem :szczerb: ).

Jednak -  WFC3 się nie zawalił, w przeciwieństwie do WTC7 - to jednak trochę zmienia postać rzeczy. To raz.

W każdej dyskusji na temat uszkodzeń "siódemki", czy ich braku, zwolennicy wersji oficjalnej epatują swoich przeciwników zdjęciami  i filmami, na których widać jakie to tony stali spadały na ten nieszczęsny budynek (i to ma uzasadniać osłabienie jego konstrukcji, a także przyczyny tego inferno, które w nim podobno szalało). To dwa.

A trzy - jednak elewacja (przynajmniej ona) WFC2 wykazywała nieco bardziej widoczne ślady destrukcji wywołanej colapsem WTC1 niż elewacja Verizona.

verizon%208.jpg

verizon%209.jpg

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale popatrz że na przykład w WFC 3 mimo uszkodzonego narożnika w oknach fasady nawet większość szyb jest cała. Niesamowita wybiórczość.

No i ten budynek się nie zapalił.

W zasadzie wśród budynków spoza WTC tylko 90 West Street zaczął się palić i prawie cały spłonął Ale tam była inna konstrukcja, Stare budownictwo jak na Manhattan, dużo kamienia i terakoty również jako elementy konstrukcyjne./

• 1

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale popatrz że na przykład w WFC 3 mimo uszkodzonego narożnika w oknach fasady nawet większość szyb jest cała. Niesamowita wybiórczość.

No i ten budynek się nie zapalił.

To prawda - jest wybiórczość.

Ale w przypadku wtc7 mamy coś jeszcze (co można zignorować jako "twardy" dowód ale nie sposób tego pominąć przy ocenie całości).

Tym czymś, są zeznania Barrego Jeningsa, który był wewnątrz ''siódemki" i twierdził, że doszło w niej do ''wewnętrznych" eksplozji (jego słowa potwierdzał Hess).

Gdyby przyjąć, że była to prawda, to na "wybiórczość", o której rozmawiamy, trzeba by było popatrzyć w innym świetle.

I wtedy podobieństwa pomiędzy "wybiórczością" uszkodzeń w sekwencjach WTC7-Verizon, a WFC2- WFC3 nabierają zupełnie innego charakteru.

Przemawiającego, moim zdaniem, na niekorzyść wersji oficjalnej (w przypadku WTC7).

• 0

John Harper.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Dlaczego nikt nie spróbuje nawet wytłumaczyć anomalii związanej z cieniami na samolocie, który niby wleciał w WTC, zaprezentowanej w tym dokumencie?

Jak po zapoznaniu się z tym materiałem można dalej bredzić, że w wieże WTC wleciały jakiekolwiek samoloty? Jesteście zbyt ograniczeni umysłowo, by zrozumieć tę prostą analizę cieni, czy może wielu z was nie może dopuścić do siebie wstydliwej myśli, że daliście się w tak prosty sposób ogłupić garstce frajerów?

3.7 Dyskutuj na temat treści wypowiedzi innych Użytkowników, ale nie atakuj ich personalnie, nie odnoś się do ich cech charakteru, stopnia rozwoju umysłowego, przynależności do określonej rasy, grupy religijnej itp.

upomnienie.gif

Jako, że tego typu ekscesy ostatnio zdarzają Ci się dość często - blokada pisania na tydzień.

Blitz Wolf

Użytkownik Blitz Wolf edytował ten post 09.06.2014 - 14:03

• -1

luk26.
Reputacja

Napisano

no to dowalił do pieca,szkoda,że ma bana po pewnie zacznie się jazdeczka :>

offtop.gif

Zaraz też możesz dostać za takie wypowiedzi. 

edycja:

ultimate

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych