Trochę się różni. Spróbuj takiego chomika czy żabę nauczyć szukać ludzi pod gruzami lub bycia przewodnikiem dla niewidomych.
To jest tylko cecha zwierzęcia. Pies potrafi wykonać x czynność ,a koń przenieść kilkaset kg.
Nadal jednak to jest tylko zwierzę.
Zważ jednak na sposób pozyskiwania smalcu z psa do celów medycznych
No jasne bo wszyscy kradną ,zabijają, gwałcą . NIe wiem jak można oceniać na podstawie promila przypadków Od taki artykuł , zwykła prostacka manipulacja....
Z tego właśnie powodu jednak lepiej jest wybrać się do lekarza, zamiast leczyć się metodami skutecznymi tylko według medycyny ludowej. Więcej szkody niż pożytku dla wielu w sprawę wmieszanych. I biorąc pod uwagę ten argument, cała dyskusja na temat, czy psy są równoważne świniom jest zbędna
Metodami skutecznymi i stosowany przez wieki ,a to jest różnica. Szczególnie że coraz więcej przepisywanych specyfików nie spełnia założonego celu bo wirus się uodparnia na antybiotyk ...
Jestem szczęśliwą właścicielką czworonogów w tym psa. Nie wyobrażam sobie abym z mojego psa mogła zrobić smalec. Nie! Jest to odrażająca myśl i powiem szczerze, że gdybym wiedziała, że w pobliżu coś takiego się dzieje, dzwoniłabym na policję.
A co zrobiłabyś gdyby od tego zależało twoje lub kogoś życie? Nie każdy może brać antybiotyki bo te czasem koligują z innymi, albo wywołują reakcje alergiczne, negatywne skutki itd.
To tak samo jak krytykuje się osoby które leczą marihuaną ( np. 6 letnie dzieci ) chore na astmę . Są takie sytuacje ,że nic innego nie pomaga więc proszę nikogo nie oceniać ...
Ale schroniska są przepełnione a bum przechodzą w wakacje, nie ma dnia aby wolontariusze nie przywieźli psa czy kota.
To jest kolejny powód żeby takie niechciane psy wykorzystać do ratowania ludzkiego życia . Ja sobie nie wyobrażam jakim należy być okrutnikiem żeby umieszczać biedne zwierzę w schronisko w ciasnej małej klatce . Ile ty byś wytrzymała gdyby cie umieszczono w takiej klatce bez klimatyzacji , świeżego jedzenia, bieżącej wody? Mając do dyspozycji ciągle te same jedzenie i będąc na łasce opiekuna ( pracownika schroniska)? Chciałabyś żyć w niewoli ?