Również uważam, że każda z odpowiedzi jest błędna, powinno się zrobić w regulaminie furtkę, która umożliwiała by zgłaszanie do moderacji notorycznych - bezpodstawnych/personalnych minusów. Moderator zgodnie ze swoją funkcją postarał by się jakoś porozumieć z użytkownikiem i swoim okiem ocenić czy doszło do nadużycia czy nie.
Z tego co zaobserwowałem, to do takich zachowań doszło po ujawnieniu przyznawanej reputacji, co według mnie było błędem, bo teraz ludzie zamiast skupić się na treści postów, to z automatu przyznają reputację tylko i wyłącznie patrząc na nick (w ramach rewanżu).
Osobiście uważam, że uzasadnienie reputacji z powrotem było by najlepszym rozwiązaniem.
Są pojedynczy użytkownicy którzy sypią minusami bez wyraźnego powodu, nawet nie udzielając się w danym temacie (vide owerfull, Palmaero), zeby chociaż mieli na tyle cojones by jakoś uargumentować swoje wybory, ale wolą sobie siedzieć w cieniu, nie odzywać się rozdawać punkty na lewo i prawo.
Prawde mowiąc to na forum jest może max 5 osób które tak szastają punktacją bez powodu, bo "nie lubią użytkownika xx".
Podsumowujac, albo wywołać do odpowiedzi "notorycznych" uzytkowników, albo wprowadzić uzasadnienia reputacji z powrotem, co było przez wieksza czesc trwania forum było dobrym rozwiazaniem.
PS. (uwaga prywata) panie owerfull i panie Palmaero - wzywam publicznie - moja prywatna skrzynka dla Was otwarta, byście jakoś sensownie odpowiedzieli za minusy, przynajmniej w moja stronę, bo widzę, ze temat powstał głownie przez wasze osoby (tu owerfull, wspominany wielokrotnie). Czekam, buziaczki.
Użytkownik mjr Tsu edytował ten post 01.06.2014 - 03:20