Napisano 12.06.2014 - 21:36
Napisano 12.06.2014 - 22:35
Napisano 13.06.2014 - 01:41
Wszystkie z tych postaci historycznych trzeba by bylo zobaczyc NA ZYWO by naprawde dowiesc podobienstwa....Sposob poruszania sie ,mimika twarzy a nawet tembr glosu czesam swiadcza o tym czy ktos jest ludzaco podobny czy nie....Ale to zwykle jest powtarzalnosc genow..Ja wygladam jak moja prababcia,czy to swiadczy ze jestem jej reinkarnacja?....Watpie...W mojej pracy spotykam ludzi z calego swiata,wielokrotnie zdarzylo mi sie spotkac osobe wygladajaca jak sobowtor jakiegos tam aktora czy znajomego....Ale bawi mnie doszukiwanie sie w tym reinkarnacji...W kazdym razie zabawny artykul...Jedyne zdjecie co naprawde (pomijajac Stallone) mnie poruszylo to RUPERT GRINT
Napisano 13.06.2014 - 02:26
Przecież reinkarnacja w ogóle nie zakłada podobieństwa, ani tego, że reinkarnujemy jako swoja kopia. Skąd Wam się to w ogóle wzięło?
Możesz reinkarnować nawet jako pies*, kot, żaba.
*polecam opowieść o psie, który przychodził każdego dnia do jakiegoś tam klasztoru i wykonywał te same(zbliżone) czynności co mnich, który niewiele wcześniej zmarł.
Napisano 13.06.2014 - 08:19
.Ale bawi mnie doszukiwanie sie w tym reinkarnacji...W kazdym razie zabawny artykul...Jedyne zdjecie co naprawde (pomijajac Stallone) mnie poruszylo to RUPERT GRINT
No ale reinkarnacji nikt się tu przecież nie doszukuje. Ona (a właściwie jeden jej alternatywny wariant) była tylko pretekstem do założenia tego tematu (napisałem to w pierwszym poście).
Powiedziałbym, że jeśli już, to temat bardziej dotyczy zjawiska Doppelangera, nazwijmy to umownie - "historycznego".
Napisano 13.06.2014 - 17:54
Napisano 16.12.2015 - 15:09
Popularny
Pierwsze ujęcie zrobiono prawie 100 lat temu. Widzimy na nim żołnierza, który wygląda niesamowicie podobnie do prezydenta Rosji. Kolejna fotografia pochodzi z roku 1941. Czy jest to dowód, że Władimir Putin jest nieśmiertelny? Twórcy teorii spiskowych twierdzą, że tak, a niektórzy są nawet przekonani, że Putin to... legendarny Drakula.
Pierwsze zdjęcie, zrobione prawie 100 lat temu, pokazuje żołnierza, który wygląda niesamowicie podobnie do prezydenta Rosji.
Druga fotografia zaś, zrobiona w 1941 r. pokazuje rosyjskiego lotnika, który również wykazuje niesamowite podobieństwo do 63-letniego fanatyka judo. Strona Disclose.tv stwierdza, że :
- Na portalach społecznościowych krążą zdjęcia z 1920 oraz 1941 roku, a niektórzy ludzie widzą na zdjęciach prezydenta Rosji Władimira Putina. Niektórzy uważają, że Putin nie tylko jest nieśmiertelny, ale że żyje setki, jeśli nie tysiące lat i jest w rzeczywistości ..Władem Palownikiem lepiej znanym jako Dracula, który urodził się w 1431 r. Jedno trzeba przyznać, podobieństwo jest uderzające..zarówno jeśli chodzi o wygląd jak i moralność.
źródło: Redia.pl, na podstawie inf. Twitter, Disclose.tv
Użytkownik Universe24 edytował ten post 16.12.2015 - 22:58
Napisano 16.12.2015 - 15:38
Dałem plusa, bo ciężko się nie uśmiechnąć, widząc w końcu coś innego, niż temat ,,widziałem ducha" lub ,,pragnę się podzielić z wami niesamowitą historią a mianowicie".
Czyli Vladimir jak Lenin, wiecznie żywy.
Jednak teorię tą obaliliby zapewne rodzice rosyjskiego przywódcy, oraz świadectwo urodzenia. Chyba, że cała rodzina bierze udział w spisku ku chwale Mateczki Rasiji. Natomiast pielęgniarki odbierające poród na pewno zostały wysłane na wieloletnie kanikuły do Syberii.
Użytkownik Profesor Proton edytował ten post 16.12.2015 - 15:39
Napisano 16.12.2015 - 17:25
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych