Postanowiłem naprędce zorganizować bonusowy konkurs polegający na typowaniu składów, jako mały dodatek do Typerka. Zbyt późno się za to zabrałem, dlatego będzie miał on charakter nieoficjalny, bez nagród* i odznaczeń, poza oczywiście satysfakcją
Ok, to króciutko na czym rzecz polega - tworzymy wirtualną drużynę 15 piłkarzy, spośród nazwisk grających na mundialu i zdobywamy punkty, w zależności od osiągnięć prawdziwych piłkarzy (np. zdobycie bramki, asysty, obrona karnego, itp. itd.). Wygrywa oczywiście ten, kto w ciągu całego mundialu uzbiera najwięcej punktów - czyli najtrafniej dobierze piłkarzy.
A teraz trochę bardziej szczegółowo:
1) Dołączamy do Ligi VRP - http://wygrajmundial...league/?id=2017 - kod dostępu [w sprawie kodu pisać na priv]
Trzeba się zarejestrować i wpisać kod (Moje Ligi -> Zamknięta -> kod -> Zatwierdź).
2) Otrzymujemy budżet: 100$.
Kolejny etap to zakup 15 piłkarzy - podstawowa 11stka + 4 rezerwowych. Jako że już jutro jest mundial, to zdradzę tutaj to, do czego i tak każdy dochodzi po pewnym czasie - w rezerwowych inwestować nie warto, bo i tak mają małe szanse pograć. Lepiej kupić najtańszych piłkarzy na ławkę i tym samym mieć więcej środków na lepszą 11stkę. Oczywiście można mieć tutaj inną wizję, ale tak gra pewnie z 90% ludzi.
Zatem wybieramy piłkarzy, którzy naszym zdaniem mają najwięcej szans na zdobycie punktów. A są to nie tylko bramki, czy asysty. Liczą się też np. czyste konta (bramkarzy, ale obrońcy i pomocnicy również za to kasują punkty) i wiele innych czynników. Tak naprawdę najlepiej jest po prostu przeczytać regulamin, gdzie jest dokładnie opisana punktacja (i nie tylko - w zasadzie warto przeczytać cały regulamin ): http://wygrajmundial.sport.pl/rules. Równie przydatne FAQ: http://wygrajmundial.sport.pl/faq.
*Jest teoretyczna szansa, że ja jako założyciel ligi wygram jakąś niewielką kwotę, dokładnie to wygląda tak:
3. Nagrodami dla administratorów najlepszych lig prywatnych są:
a) za miejsca 1.-5. w klasyfikacji lig prywatnych: 300 zł (słownie: trzysta złotych)
b) za miejsca 6.-10. w klasyfikacji lig prywatnych: 200 zł (słownie: dwieście złotych)
O miejscu w klasyfikacji decyduje średnia liczba punktów zdobywana przez uczestników ligi prywatnej. Warunkiem wygrania nagrody jest zaproszenie do ligi minimum 20 graczy oraz liga musi być aktywna przez minimum 4 kolejki edycji.
Lig jest spora ilość, więc nie liczę na to, ale gdyby tak było, to zobowiązuję się wypłacić całość nagrody - osobie, która zwycięży w naszej lidze.
Ok, mam nadzieję, że pora wystartowania tego mini-konkursu nie wpłynie na frekwencję i będzie nas chociaż kilkunastu. W razie czego jest możliwość dołączenie już w trakcie mundialu, ale najlepiej jest wyrobić się z tym do jutra. Zapraszam!
Chociaż to konkurs nieoficjalny, to jednak bawimy się w gronie paranormalne.pl, dlatego prosiłbym, żeby każdy podał tutaj nick, pod którym zapisał się do ligi. Zastrzegam sobie prawo do usuwania niezidentyfikowanych obiektów oraz użytkowników zarejestrowanych na forum po dacie: 11.06.2014 - 21:00.
Lista uczestników:
#. Nick forumowy - Nazwa drużyny (Nick w lidze VRP)
1. Yaw - Yawni (yawgmoth)
2. Kronikarz Przedwiecznych - Kabanosy FC (KronikarzPrzedwiecznych)
3. Astro1004 - AstroFC (astro1004)
4. Master. - RespecT (master1703)
5. Radosuaff - Nie mam pomysłu (ratchet44)
6. D.K. - DKS Dziki Drób (Dziki Kurak)
7. fux777 - FC Kuguar (Krzysztoffux777)
--------------------------------------------------
Punktacja 1. kolejki:
1. Yawni - 79
2. Kabanosy FC - 76
3. AstroFC - 58
4. RespecT - 44
5. FC Kuguar - 35
6. Nie mam pomysłu - 28
7. DKS Dziki Drób - 12
Punktacja 2. kolejki: