Skocz do zawartości

Zdjęcie

Okrucieństwo i nienawiść wobec kobiet.

Nie równe traktowanie płci.

• Please log in to reply
343 replies to this topic

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chodziło Ci o to, że mężczyźni wyrażają się nie tylko poprzez siłę ale też po przez inne cechy. Musicie to obgadać w swoim męskim gronie ponieważ rozmówca powyżej przewagę mężczyzny nad kobietą uzasadniał wniesieniem szafy. Mam nadzieję że gdy idzie na spacer z kolegami to tej szafy nie zabiera ze sobą.

Nie nie zabieram szafy ze sobą, biorę ze sobą wersalke...

Siła fizyczna czyli predyspozycje mężczyzn do cięzkiej pracy jest ważna we współczesnym społeczeństwie. Nie widuje się kobiet przy wyrębie lasów, hartowaniu stali, mieszających beton w betoniarce czy wybieraniu szamba. Dominacja kobiet w oparciu o cechy które wspomniałaś jest niemożliwa, bo gdy wy bedziecie planować i rozsądnie myśleć to ktoś będzie musiał podejmować brudną, ciężką lub niebezpieczną robotę a kobiet w takiej roli nie widzę.
Czym jest według Ciebie równouprawnienie?
EDIT:
@Ostrzewtłumie ma chyba rację że nie ma co dyskutować z @Aidil skoro w facetach widzi tylko gwałcicieli i damskich bokserów którzy tylko myślą jak upodlić jeszcze bardziej kobietę.
Ja temat odpuszczam. Pa

Użytkownik Seba88 edytował ten post 03.12.2014 - 16:45

• 1

Krzys19911.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Od razu zakładasz, że kobieta jest gorszym kandydatem bo jest słabsza fizycznie.

Jest gorszym kandydatem, bo nie może zdać testów sprawnościowych. Testy powinny być równe dla wszystkich, bo w przeciwnym wypadku zaczyna się dyskryminacja płciowa. Skoro kobiety mają lżejsze testy sprawnościowe, to dlaczego ja nie mogę mieć? Też chcę pracować w policji, a nie jestem na tyle silny, żeby przejść pełen test.

Kobiety w policji to nie tylko nocne patrole ale też regulacja ruchu drogowego a w patrolach czynnik tonizujący agresję tak policji jak i przestępców.

Każdy policjant, nawet ten pracujący w "drogówce" powinien być przygotowany na to, że obywatel może stawiać opór.

W szkolnictwie, gdzie panuje przewaga kobiet właśnie dla uzyskania równowagi brakuje mężczyzn ponieważ ich fizyczność ma również działanie tonizujące na szkolnych chuliganów.

Zaraz zaraz, niedawno pisałaś o "równowadze ezoterycznej" i o tym, że przewaga jednej płci nad drugą zakłóca tę równowagę. Skoro przewaga mężczyzn prowadzi do wzrostu agresji, to przewaga kobiet też musi prowadzić do jakichś patologii. Jakie są więc według Ciebie negatywne skutki tego, że kobiety stanowią przewagę w niektórych zawodach?

Użytkownik Krzys19911 edytował ten post 03.12.2014 - 19:55

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chciałabym przypomnieć o istnieniu koparki która dół wykopie szybciej od mężczyzny i z tego powodu nie musimy z niej robić prezydenta.

Przepraszam jeśli Ciebie obraziłam i mam nadzieję, iż nie odpuścisz dyskusji.

Skoro przewaga mężczyzn prowadzi do wzrostu agresji, to przewaga kobiet też musi prowadzić do jakichś patologii. Jakie są więc według Ciebie negatywne skutki tego, że kobiety stanowią przewagę w niektórych zawodach?

Jak pisałam powinna być równowaga. Być może ale o tym się wiele nie pisze przewaga kobiet powoduje wzrost agresji psychicznej.

• 1

habas_red.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedna płeć nie może zyc bez drugiej i na odwrót, a wyjątki były są i beda - to nadaje życiu rożnych barw. Odnośnie tematu, okrucieństwo i nienawiść to cechy ludzi, nie tylko mężczyzn. Niby mężczyźni częściej, oczywiście - testosteron Nami kierował od początku dziejów jak kobiece hormony płcią piękniejsza.

Kiedyś pracowalem w nocnych klubach, teraz to kobiety noszą spodnie w związkach. Zgadnijcie kto sprowadzał w przysłowiowym lisciem druga osobę na ziemię? ;)

PS
Kopernik była kobietą! Taka puenta.
  • 1

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

1.Zawsze chodzi o władzę kogoś nad kimś. Czym innym jest feminizm, jak nie próbą narzucenia władzy kobiet mężczyznom? W tzw. "równouoprawnieniu" kogokolwiek nigdy nie chodzi o równe prawa, ale o odwrócenie sytuacji. Jak skończono z rasizmem, to wprowadzono poprawność polityczną czyli rasizm ale w drugą stronę.

2. Policjantki mają problemy z testami fizycznymi, więc ktoś wymyślił sobie, że może powinno się zmniejszyć wymagania wobec policjantek, to też pokazuje nie równouprawnienie tylko to, że kobiety są słabsze fizycznie od mężczyzn. Nie da się tak łatwo przeskoczyć ograniczeń biologicznych i genetycznych związanych z płcią. Ale jednocześnie wszelkie próby "wyrównywania szans" przez zmniejszenie wymagań wobec jednej płci jest dyskryminowaniem obu.

Ad 1. Oczywiście jeśli o stosunkach społecznych myślimy w kategoriach władzy a nie równości to wnioski są jednoznaczne. Albo my ich (je), albo oni (one) nas i takie myślenie jest źródłem walki i poniżania w tym wypadku kobiet.

Ad 2. To, że kobieta jest słabsza fizycznie od mężczyzny to fakt. To zaś, że kobiety są policjantkami wynika z tego, że są też kobiety łamiące prawo, kobiety pijące i te kobiety powinny być zatrzymywane, rewidowane w obecności kobiet policjantek, gdyż niestety faceci są często tak zdemoralizowani, iż gwałcą pijane lub nastoletnie kobiety.

Ad 1. Nie wiem, na jakiej planecie żyjesz, ale u nas na Ziemii równość nie istnieje, nie istniała i nie będzie istnieć za sto czy tysiąc lat. Istnieje tylko "równość" czyli wmawianie ludziom, że wsyscy są wszystkim równi, nawet jak nie są. Jaki jest sens w tworzeniu tego mitu? Jakiś jednoręki, jednonogi i jednooki poczuje się lepiej, jak wszyscy w koło zaczną mu powtarzać, że są tacy jak on?

Ad 2. Gratuluję, jednym zdaniem obraziłaś całą grupę zawodową. To najlepszy dowód na to, dlaczego powinnaś milczeć i wyglądać inteligentnie.

Ja nie zamierzam bić kobiet ale nigdy nie będę traktował żadnej kobiety jak księżniczki i uzależniał od niej swojego życia. Gdyby kobiety oczekiwały dobrych facetów to nie było wokół tyle chamstwa

O jej jakiś TY dobry kobiety nie zbijesz ale jako księżniczki nie potraktujesz. Radzę Ci traktuj kobietę jak partnera. Szanuj ją tak jak powinieneś szanować wszystkich i mężczyzn i kobiety wtedy na pewno będzie dobrze.

Tezy z oczekiwaniem przez kobiety dobrych facetów trochę nie rozumiem bo to wygląda tak jakby kobiety tych dobrych facetów nie szukały tylko złych więc stąd biorą się źli faceci niby, że kobiety ich tworzą swoimi wyborami. Takie to pokrętne.

To bardzo proste, wyjaśnię Ci używając krótkich słów, byś zrozumiała:
Dla kobiety dobry facet to nudny facet. Zły facet to ciekawy facet. Dlatego tyle kobiet kończy ze złymi facetami, którzy je biją. I one nic z tym nie robią, bo je tak wytresowano. Zresztą jakbyś się choć trochę rozejrzała, to byś to zauważyła. Coś, co nawet półślepy widzi.

W ezoterycznym ujęciu kobieta i mężczyzna dopełniają się. Stanowią całość. W policji a także poza nią nie chodzi wyłącznie o sprawność czy siłę fizyczną ale również o równowagę w sensie energetycznym i psychicznym. Przewaga jednej płci nad drogą zakłócą tą równowagę. Przewaga mężczyzn prowadzi do wzrostu agresji.
Stąd też wzięły się parytety ponieważ ci którzy je wprowadzają rozumieją tę kwestię.

Buahahahaha! Równowaga energetyczna, dobre sobie. Odstaw Wróżkę i zacznij czytać normalną literaturę.
Parytety wzięły się z tego, że grupka feministek darła mordy, by mieć "równość". A jak przyszło co do czego, to się okazało, że trudno o chętne na stanowiska parytetowe. Teraz te stanowiska zajmują te feministki i drą mordy dalej, że są nierówne i trza więcej równości.

Ta jak to piszesz równowaga w sensie energetycznym czy psychicznym jednak nie sprawdza się na patrolach (jak i w wielu zawodach). Jak to każdy zwolennik równości nie myślisz realistycznie tylko bujasz w obłokach.

Mizoginizm w czystej postaci.
Patrol policji to nie gra komputerowa w której muskularni policjanci "nawalają" rzezimieszków. Ale cóż.

Kolejna rzecz, na której się nie znasz. Czasem policjanci muszą poradzić sobie z pijanymi, z dresami albo z posłami czy kibolami. Ty tego nie wiesz, jak wielu innych rzeczy. Ale cóż.

Od razu zakładasz, że kobieta jest gorszym kandydatem bo jest słabsza fizycznie. Bardzo to prymitywne. Kobiety w policji to nie tylko nocne patrole ale też regulacja ruchu drogowego a w patrolach czynnik tonizujący agresję tak policji jak i przestępców.
W szkolnictwie, gdzie panuje przewaga kobiet właśnie dla uzyskania równowagi brakuje mężczyzn ponieważ ich fizyczność ma również działanie tonizujące na szkolnych chuliganów.
Myślę, że musicie się oswoić z myślą, że wiatr historii zmiata waszą dominację. Siła fizyczna potrzebna w walkach o pastwiska już nie jest czynnikiem tak potrzebnym. W obecnym społeczeństwie o sukcesie decyduje rozsądek, rozum, planowanie, dążenie do zgody, tolerancja czyli wszystkie te cechy które kobiety mają a mężczyźni z trudem się uczą.

Gdyby nie rozum, rozsądek i planowanie mężczyzn, to byś nawet nie umiała pisać i czytać, nie mówiąc już o posiadaniu takich rzeczy, jak komputer, internet, szyby w oknach czy choćby rajstopy, tampony lub podpaski. Cały postęp cywilizacji był i jest możliwy dzięki nam, mężczyznom. A kobiety, szczególnie feministki tylko krytykują i jęczą, jak to jest nierówno, i jak to facet to brutal, neandertalczyk czy potencjalny gwałciciel pijanych i nieletnich. Wiesz, może już lepiej nic nie pisz, bo tylko się pogrążasz.

Użytkownik Urgon edytował ten post 03.12.2014 - 23:40

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Gdyby nie rozum, rozsądek i planowanie mężczyzn, to byś nawet nie umiała pisać i czytać, nie mówiąc już o posiadaniu takich rzeczy, jak komputer, internet, szyby w oknach czy choćby rajstopy, tampony lub podpaski. Cały postęp cywilizacji był i jest możliwy dzięki nam, mężczyznom. A kobiety, szczególnie feministki tylko krytykują i jęczą, jak to jest nierówno, i jak to facet to brutal, neandertalczyk czy potencjalny gwałciciel pijanych i nieletnich. Wiesz, może już lepiej nic nie pisz, bo tylko się pogrążasz.

Bardzo ciekawie i wybiórczo wybierasz fakty. W temacie o chrześcijaństwie umniejszałeś rolę tegoż w kształtowaniu społeczeństw Europy, a tutaj wskazujesz na budujący wszystko patriarchat, który był tych czasów i tej religii domeną. Śmierdzi hipokryzją. 

Cały postęp cywilizacji był i jest możliwy dzięki nam, mężczyznom.

To tak, drogi spłaszczycielu, jakby mówić, że wojna jest dziełem żołnierza. Hola, ktoś musiał wymyślić broń, ktoś musiał ją testować, ktoś musiał uszyć mundur, ktoś musiał coś zaplanować, ktoś musiał szkolić, ktoś gotować, itd. I w ten sam sposób mężczyzna nie jest twórcą cywilizacji. Bo gwarantuję Ci, że bez kobiet ta cywilizacja trwałaby circa 70, 80 lat, i na tym koniec, wraz ze śmiercią tego Twojego masculus artifex. Ale może powinieneś spróbować... 

Użytkownik Monolith edytował ten post 04.12.2014 - 01:00

• 1

owerfull.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie można powiedzieć po prostu, że ludzie są twórcami cywilizacji? Zresztą mówienie, że wszyscy mężczyźni są twórcami też nie jest prawidłowe, bo jest wielu alkoholików, dna społecznego, którzy raczej nie przyczyniają się do tworzenia zdrowego społeczeństwa.

Ja jestem raczej zwolennikiem dominacji mężczyzn w polityce, chociaż niekoniecznie, akceptuję wyjątki. Nie jestem nawet za demokracją jako taką, więc to już eliminuje możliwość wpływu głosu większości ludzi na kształt państwa. Niech kobiety sobie wybierają jakich chcą mieć mężczyzn i na odwrót, niech dzielą się rolami w związku jak chcą, niech przedsiębiorcy płacą ile chcą i zatrudniają takich ludzi jakich chcą, w końcu to ich firma. Ja nie widzę innego modelu wolnego społeczeństwa ;/ Dziwne, że inni próbują ... Takie coś obecnie mamy, może poza ostatnim, są kraje gdzie idzie to w jeszcze dziwniejszym kierunku. 

Ciekawe jaki model wtedy by się wykształtował, bo obecnie zmierzamy w kierunku raczej państwowej ( nienaturalnej ) regulacji różnych stosunków między ludźmi. Naturalnie to państwo powinno stać na straży wolności, ale równie dobrze można uregulować tak żeby chłop baby z firmy nie wyrzucił lub nawet nie przyjął, bo to seksizm, czy coś szowinizm ( xDD ), albo nawet niektórzy mają pomysły o parytetach w firmach prywatnych. Lol. Ja powiem tak, nie zabije mnie to, ale myślę, że wszystko ma swoje granice i ciężko mi powieidzieć gdzie mają granice pomysły zwolenników równości. 

Użytkownik owerfull edytował ten post 04.12.2014 - 02:08

• 3

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Bardzo ciekawie i wybiórczo wybierasz fakty. W temacie o chrześcijaństwie umniejszałeś rolę tegoż w kształtowaniu społeczeństw Europy, a tutaj wskazujesz na budujący wszystko patriarchat, który był tych czasów i tej religii domeną. Śmierdzi hipokryzją.

Troszkę nie trafiłeś. W tym fragmencie odnosiłem się do konkretnej wypowiedzi:

Myślę, że musicie się oswoić z myślą, że wiatr historii zmiata waszą dominację. Siła fizyczna potrzebna w walkach o pastwiska już nie jest czynnikiem tak potrzebnym. W obecnym społeczeństwie o sukcesie decyduje rozsądek, rozum, planowanie, dążenie do zgody, tolerancja czyli wszystkie te cechy które kobiety mają a mężczyźni z trudem się uczą.

Wypowiedzi błędnej i idiotycznej. Najzabawniejsze jest to, że o rozumie i rozsądku kobiety pisze ktoś, kto wielokrotnie ów rozsądek i rozum kwestionuje. W takich tematach, jak ten o tajemnicach wody. Dlatego napisałem tak, jak napisałem. Nie doszukuj się w tym jakichś podtekstów czy odnoszenia się do patriarchatu jako ustroju społeczno-polityczno-religijnego. W końcu pisałem prosto, by do Aidil dotarło. Czasem cygaro to tylko cygaro, jak mawiał Freud.

Cały postęp cywilizacji był i jest możliwy dzięki nam, mężczyznom.

To tak, drogi spłaszczycielu, jakby mówić, że wojna jest dziełem żołnierza. Hola, ktoś musiał wymyślić broń, ktoś musiał ją testować, ktoś musiał uszyć mundur, ktoś musiał coś zaplanować, ktoś musiał szkolić, ktoś gotować, itd. I w ten sam sposób mężczyzna nie jest twórcą cywilizacji. Bo gwarantuję Ci, że bez kobiet ta cywilizacja trwałaby circa 70, 80 lat, i na tym koniec, wraz ze śmiercią tego Twojego masculus artifex. Ale może powinieneś spróbować...

Mam dla Ciebie zadanie domowe: wymień 10 przełomowych wynalazków lub odkryć naukowych dokonanych przez kobiety. Poza Marią Skłodowską-Curie i Adą Lovelace. Mam nadzieję, że Ci się uda. Potem możemy dyskutować o tym, czy faktycznie cywilizację do przodu pchają mężczyźni, którzy według Aidil dopiero uczą się rozumu i rozsądku, czy też kobiety, które według Aidil rozum i rozsądek już mają.

Nie można powiedzieć po prostu, że ludzie są twórcami cywilizacji? Zresztą mówienie, że wszyscy mężczyźni są twórcami też nie jest prawidłowe, bo jest wielu alkoholików, dna społecznego, którzy raczej nie przyczyniają się do tworzenia zdrowego społeczeństwa.

Pisałem w kontekście wspomnianego rozumu i rozsądku, odnosząc się tylko do postępu naukowego. Oczywiście masz jak najbardziej rację. Zwróć jednak uwagę na cytowane wypowiedzi Aidil sprowadzające w ogólności mężczyzn do czegoś między notorycznym gwałcicielem a neandertalczykiem, którego kobieta musi oswoić.
  • 0

Krzys19911.
Reputacja

Napisano

Argument z ilością odkryć dokonanych przez mężczyzn jest strasznie chybiony. Nie sądzisz Urgonie, że było to spowodowane tym, iż kobiety miały znacznie utrudniony dostęp do nauki? Zresztą Monolith ma rację, co by nam przyszło z tej całej cywilizacji, gdybyśmy nie umieli wychowywać potomków? Rola kobiet w społeczeństwie jest znacznie ważniejsza niż mężczyzn.

• -3

Auegamma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,

Argument z ilością odkryć dokonanych przez mężczyzn jest strasznie chybiony. Nie sądzisz Urgonie, że było to spowodowane tym, iż kobiety miały znacznie utrudniony dostęp do nauki? Zresztą Monolith ma rację, co by nam przyszło z tej całej cywilizacji, gdybyśmy nie umieli wychowywać potomków? Rola kobiet w społeczeństwie jest znacznie ważniejsza niż mężczyzn.

powyższy komentarz jest tak połamany jak światopogląd autora powyższego tekstu. Wydaje mnie się że krótka lekcja historii by się przydała i zapytam się prosto, kto przynosi mięso na stół? W podpowiedzi, chodzi o czasy z okolic pierwszych homo sapiens.

Jeżeli znajdziesz poprawną odpowiedź w ciągu 14 dni roboczych, dostaniesz drugie pytanie, powodzenia i nie oszukuj ;)

Pozdrawiam,

Auegamma

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

powyższy komentarz jest tak połamany jak światopogląd autora powyższego tekstu. Wydaje mnie się że krótka lekcja historii by się przydała i zapytam się prosto, kto przynosi mięso na stół? W podpowiedzi, chodzi o czasy z okolic pierwszych homo sapiens.

A kto wychowuje dzieci? Z czyjego łona wyszedłeś w dniu narodzin? Jeśli mężczyzny, który przedtem przyniósł mięso, to byłbyś pierwszym przypadkiem, nieźle. Ten, który polował, też miał matkę i żonę, tak mi się zdaje. Po co zadawałby sobie trud i ryzykował życie, jeśli nie po to, by chronić kobietę? To nie wynika z mizoginizmu, tylko z szacunku i poszanowania odmiennych cech płci.

Mam dla Ciebie zadanie domowe: wymień 10 przełomowych wynalazków lub odkryć naukowych dokonanych przez kobiety. Poza Marią Skłodowską-Curie i Adą Lovelace. Mam nadzieję, że Ci się uda. Potem możemy dyskutować o tym, czy faktycznie cywilizację do przodu pchają mężczyźni, którzy według Aidil dopiero uczą się rozumu i rozsądku, czy też kobiety, które według Aidil rozum i rozsądek już mają.

Miałem napisać, że zaraz wyskoczysz mi z wynalazkami, ale myślałem, że takim ignorantem nie jesteś i pewnych rzeczy wprost pisać nie trzeba. A jednak potrafisz zaskakiwać.

Pomijam wypowiedź @Aidil o bezużyteczności mężczyzn (bo to dowodzi tylko tego, że wcale nie chce równości, ba, nawet jej czysto teoretycznie nie ogarnia); ale Twoje idee są całkiem śmieszne, lecz trochę smutne w gruncie rzeczy.

Czy cywilizacja i rozwój warunkowane są tylko i wyłącznie wynalazkami? Jeśli tak, to masz rację - mężczyzna jest jedynym prawie twórcą wszystkich społeczeństw Ziemi. Ale skoro uważasz, że jedyną cechą społeczności jest suma jej wynalazków, a zapominasz o kulturze, muzyce, sztuce, literaturze, o tym, że mężczyzna wiele urządzeń czy rozwiązań wynalazł, by chronić swoją kobietę i swoje dzieci, by te nie umierały przedwcześnie, by nie głodowały itd. (przypomnę Ci, bo chyba zapominasz o tym, że bez kobiety nie byłoby dzieci, zatem nie byłoby kolejnych pokoleń, zatem nie było by cywilizacji), to najwyraźniej nie wiesz, o czym mówisz. Jeśli spojrzyj szerzej i głębiej - nie więc na pragmatyczną, cyniczną wręcz listę wynalazków czy autorów patentów pod kątem ich płci, ale na to, co stoi ZA TYM wszystkim, to okaże się, że wiele z tych wynalazków nie miałoby w ogóle racji bytu w społeczeństwie bez kobiet, więc połowa z nich odpada z automatu.

Co więcej, wizja mizoginicznego naukowca ogarniętego szałem nauki i niedbającego o inne, fizyczne i psychiczne atrybuty swego ciała i umysłu jest tyleż ciekawa, co zgoła nieistniejąca. A jeśli gotów jesteś dla poparcia swych poglądów sprowadzić kobietę do roli podrzędnego narzędzia, które jest tylko dodatkiem do wspaniałego, tworzącego samca, to jest to dowód na to, że jednak mężczyzną nie jesteś, a co najwyżej samcem pozbawionym moralności. Ja bym się wstydził. Wstydziłbym się, mając męża czy syna, który głosi wyższość jednej płci nad drugą, tylko dlatego, że mają zupełnie inne cechy. Ale to nie moja sprawa. Proszę jednak, byś najpierw trochę pomyślał.

A co do listy wynalazków - może Ty przedstawisz tu listę swoich, żebyśmy zobaczyli, w jaki sposób i pod jakimi względami jesteś lepszy od kobiet, w jaki sposób Ty, Mężczyzna, tworzysz cywilizację. Teraz trochę ad personam, ale się nie obraź - w Twoich postach często piszesz o swojej "lubej", ciekaw więc jestem, gdzie byłbyś teraz w swoim życiu, gdyby nie ona. Bo mam nieodparte wrażenie, że zawdzięczasz jej więcej, niż myślisz. To tak na marginesie. Mógłbym Ci to napisał prywatnie, ale skoro piszesz o niej publicznie, to odnoszę się do tego również tu. Postaraj się wyjść poza ramy myślenia o cywilizacji w sposób zerojedynkowy, bardzo Cię proszę.

• 0

Auegamma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,

A kto wychowuje dzieci? Z czyjego łona wyszedłeś w dniu narodzin? Jeśli mężczyzny, który przedtem przyniósł mięso, to byłbyś pierwszym przypadkiem, nieźle. Ten, który polował, też miał matkę i żonę, tak mi się zdaje. Po co zadawałby sobie trud i ryzykował życie, jeśli nie po to, by chronić kobietę? To nie wynika z mizoginizmu, tylko z szacunku i poszanowania odmiennych cech płci.

ale spoiler...

Co to? Jakaś nowa odmiana pytania co było pierwsze, jajko czy kura?

Odnosząc się do pogrubionego fragmentu cytatu, Monolith, czyli sugerujesz że żaden mężczyzna od czasów pierwszych homo sapiens nie dał mięsa na stół? Jeżeli tak, jako stwierdzenie faktu aniżeli osobistego światopoglądu, to sugerujesz też że jednocześnie żyjesz od czasów pierwszych homo sapiens i że jesteś wszechobecny, inaczej skąd byś wiedział że żaden mężczyzna nie dał mięsa na stół? Jeżeli nie żyjesz ani tak długo, ani nie jesteś wszechobecny, to Twoje stwierdzenie jest równie połamane jak wcześniej cytowany tekst Krzys19911, i jak wspomnianemu Krzys19911, przydała by się lekcja histori, i trochę racjonalnego podejścia...

Mizoginia to patologia która nie występuje w naturalnych warunkach w formie przeważającego trendu, ale tak jak by odnosisz się do patologii jak by była ona przeważającym trendem, tak że o czym ten temat w ogóle jest? Czymś w tylu rozgłaszania że Islam jest religią pokoju bo jest kilku pokojowo nastawionych Islamistów w przeważającym tłumie agresywnie nastawionych Islamistów? Czy też jest to świadectwo nieogarnięcia historii, psychologii, ewolucji, rozwoju gospodarki, nauki i sztuki? Czy też chcesz podlizać się jakiejś kobiecie trzymając się patologicznych poglądów? 

Pozdrawiam,

Auegamma

Użytkownik Auegamma edytował ten post 04.12.2014 - 17:10

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Idiotyczny argument, Podaj mi 10 krajów które przez XIX wiekiem przyjmowały kobiety na studia, a dopiero potem sobie pogadamy o tym, czy kobiety były w ogóle dopuszczane do stanowisk naukowych.

Jestem ciekaw czy dyskutanci pozwoliliby kobiecie wnosić szafę gdyby chciała?

• 3

Auegamma.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,

im więcej czytam tego wątku tym bardziej jedna strona zarzuca drugiej niewiedze, skupiając się na tym co było zamiast tego co jest i co można zrobić by było lepiej we własnym zakresie, bo nasze krzykactwo jest ograniczone tylko do tego forum i ewentualnie do życia osób które uczestniczą w dyskusji. Może tak każdy znajdzie trochę wolnego czasu by wyjść na miasto by spotkać się z ludźmi i pogadać twarzą w twarz, zamiast samotnie spędzać godziny nad samo-zapewnieniem siebie że ma się rację. Nie ma w tym nic złego, czasem dobrze jest uświadomić sobie w co się wierzy przez poznanie innego punktu widzenia, byle by sztywno nie narzucać innym swoich poglądów jednocześnie zachowując ciągle to samo stanowisko, może tak mosty zamiast murów, współpraca zamiast konfliktów, zrozumienie zamiast ignorancji i akceptacja zamiast szykanowania :) Ogólne make love not war :P

Pozdrawiam,

Auegamma

• 0

Krzys19911.
Reputacja

Napisano

przypomnę Ci, bo chyba zapominasz o tym, że bez kobiety nie byłoby dzieci, zatem nie byłoby kolejnych pokoleń, zatem nie było by cywilizacji

Pamiętaj, że bez mężczyzn też nie byłoby dzieci, bo do spłodzenia dziecka potrzebne są obie płci :P. Jest co prawda partenogeneza, ale jakby na świecie zostały tylko kobiety i jakimś cudem posiadły możliwość samozapłodnienia, to byłyby zmuszone pełnić funkcje, które wcześniej przynależne były mężczyznom i w toku ewolucji powstałaby hybryda kobiety i mężczyzny, która łączyłaby cechy męskie i żeńskie. Także jedna płeć bez drugiej nie ma racji bytu. Oczywiście, że mężczyzna jest niezbędny, bo jego rolą jest utrzymanie rodziny, zdobywanie pokarmu, obrona ogniska domowego etc. Pisząc, że kobieta pełni najważniejszą rolę w społeczeństwie nie miałem na myśli tego, że mężczyźni mogą sobie iść, a kobiety sobie poradzą. Chodziło mi o to, że kobieta spędza najwięcej czasu z dzieckiem i wychowuje go. Ma tym samym na niego największy wpływ. Mężczyzna rzadziej bywa w domu i nie ma naturalnego instynktu wychowawczego, więc bardzo często jest mu trudniej, gdy przyjdzie mu zajmować się dzieckiem. Kobiety wychowują i kształtują tych mężczyzn, którzy potem będą zdobywać pokarm dla swojej rodziny.

Użytkownik Krzys19911 edytował ten post 04.12.2014 - 19:19

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych