Skocz do zawartości

Zdjęcie

Okrucieństwo i nienawiść wobec kobiet.

Nie równe traktowanie płci.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
343 odpowiedzi w tym temacie

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ta informacją chcę przywrócić pierwszeństwo zainicjowanemu przeze mnie problemowi i tym samym zakończyć zainteresowanie moją osobą.

Jeszcze trochę a wzrastający u niektórych  poziom agresji a wylewający się nie wiedzieć czemu w moim kierunku wznieci falę na której opuszczę to grono ...

A tym czasem ... 

http://wiadomosci.wp...13f59&_ticrsn=3

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Jakoś mnie to wcale nie dziwi, przeciez chodzi o Islam, tzw. "religię pokoju".

- Zawartość broszury jest odrażająca i szokująca, ale nie jest zaskoczeniem, ponieważ już wcześniej wiadomo było, że ideolodzy Państwa Islamskiego uznają niewolnictwo. Można było o tym przeczytać w ich ostatnich publikacjach - powiedział "The Independent" badacz fundacji przeciw ekstremizmowi islamu, Charlie Winter.

Dyskutowałbym z tym, czy ta broszura jest szokująca lub odrażająca. Głównie dlatego, iż taki prymitywny tok myślenia występował też w Europie kilkaset lat temu. My dojrzeliśmy, kraje islamskie cofnęły się w tym czasie w rozwoju. Czego innego można się spodziewać po bandzie niewyżytych półdzikusów, jak nie przyzwolenia na gwałcenie kobiet? Ale to nie potrwa długo, bo w końcu USA zrzuci im trochę demokracji, w małych, kilkutonowych pojemnikach.
Swoją szosą ponoć niektóre europejki same się im pchają w ramiona, bo półdzikie bydlę to dla nich synonim silnego, męskiego mężczyzny.
http://natemat.pl/126009
  • 1

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Urgon przecież jasno widać że jest to zakrojona na dużą skalę operacja - manipulacja.  

Wykorzystuje się  uczucia młodych niedoświadczonych kobiet by nimi manipulować. I nie jest to incydentalna sytuacja - jednego mężczyzny przeciwko jednej kobiecie -ale trwający już od jakiegoś czasu proceder.  Dziwne jest to że nie dostrzega się głębszej warstwy problemu przekraczającego granice tamtego kraju.

Dziwię się że nie dostrzega się dominującego tła.  Zamiast tego obserwuje się kolejny wzrost agresji  skierowany w stronę kobiet a nie inicjatorów - projektu.

Projektu, w którym przykro mi o tym pisać, kolejny raz wykorzystuje się kobietę traktując ją jako środek do celu. 

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Mniej-więcej od trzynastu lat słyszę o przypadkach m.in. skretyniałych polek, które poleciały na męskiego i bogatego Araba, by po roku błagać rodzinę o ratunek, bo jej wspaniały i cudowny przyszły mąż zmienił się w tyrana traktującego swoją kobietę jak własność. Nawet Rutkowski przed kamerami tefałenu takie idiotki "ratował". Od własnej głupoty i nieznajomości obcej kultury, do której same się pchały. I, szczerze pisząc, akurat tych kretynek nigdy mi nie było i nie będzie żal, bo głupota powinna boleć.
  • 1

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Mniej-więcej od trzynastu lat słyszę o przypadkach m.in. skretyniałych polek, które poleciały na męskiego i bogatego Araba, by po roku błagać rodzinę o ratunek, bo jej wspaniały i cudowny przyszły mąż zmienił się w tyrana traktującego swoją kobietę jak własność. Nawet Rutkowski przed kamerami tefałenu takie idiotki "ratował". Od własnej głupoty i nieznajomości obcej kultury, do której same się pchały. I, szczerze pisząc, akurat tych kretynek nigdy mi nie było i nie będzie żal, bo głupota powinna boleć.

@Urgon przecież męska i kobieca sex turystyka istniała powiedzmy od zawsze podobnie jak bycie utrzymankiem jest to oczywiste i stare jak nasz świat. Nie to sygnalizowałam w poprzednim poście, a wydawać by się mogło że tym razem łóżko nie przysłoni istoty problemu, a jednak.

Użytkownik Aidil edytował ten post 12.12.2014 - 15:55

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aidil czy Ty mieszkasz w Palestynie czy w Polsce? A może masz faceta Araba?

Bez uszczypliwości, po prostu chcę zrozumieć Twoją niesamowitą walkę o te kobiety z akurat tej części świata i nie mogę do tego dojść.

• 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aidil czy Ty mieszkasz w Palestynie czy w Polsce? A może masz faceta Araba?

Bez uszczypliwości, po prostu chcę zrozumieć Twoją niesamowitą walkę o te kobiety z akurat tej części świata i nie mogę do tego dojść.

Nie potrafisz wyłączyć wątku osobistego? 

• 0

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

...wiadomo, że ładnie opakowane i to jedynie wycinek, ale i tak warto obejrzeć.

"w dziecięcym świecie nie bije się kobiet"; a najbardziej podoba mi się ostatnia wypowiedź - "bo jestem mężczyzną". Takiej infantylności życzę wszystkim współczesnym troglodytom.

Użytkownik Monolith edytował ten post 05.01.2015 - 20:36

• 1

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Takiej infantylności życzę wszystkim współczesnym troglodytom.

Obawiam się, że z takiej "infantylności" szybko i bezpowrotnie się wyrasta. Nie wszyscy oczywiście ale i tak zbyt duża ilość z nas - facetów.

• 1

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

facetów.

I właśnie tu jest ta różnica - między "facetem" a "mężczyzną"...

• 0

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolesiami którzy biją kobiety ot tak dla sportu gardze ale gdyby kobieta mnie uderzyła a ja wiedziałbym że na to nie zasłużyłem to bym jej oddał ale oczywiście tylko z otwartej. Ostatnio po necie krążył taki filmik gdzie laska ot tak podchodzi do kolesia i go okłada, wszyscy się śmieją i jest fajnie ale jak koleś się wkurzył i jej oddał (chociaż trochę przesadził że z piąchy i chyba jej warge rozwalił czy nawet wybił zęba) to od razu "ej stary przekroczyłeś granice", "to nie jest fajne", "wyjdź" itd. To że kobiet nie wypada bić to też nie oznacza że mogą sobie pozwalać na niewiadomo co bo są pewne że facet nic im nie zrobi. Poza tym jeżeli ocenić skrajności to kobieta prędzej będzie wolała kolesia który ją bije niż takiego kolesia niczym Henio z Pamiętników z Wakacji (oczywiście w tym wypadku najlepiej znaleźć złoty środek).

• 1

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Poza tym jeżeli ocenić skrajności to kobieta prędzej będzie wolała kolesia który ją bije 

Brak słów.

To że kobiet nie wypada bić to też nie oznacza że mogą sobie pozwalać na niewiadomo co bo są pewne że facet nic im nie zrobi.

I znów facet. Mężczyzny - ani śladu.

• 1

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poza tym jeżeli ocenić skrajności to kobieta prędzej będzie wolała kolesia który ją bije niż takiego kolesia niczym Henio z Pamiętników z Wakacji (oczywiście w tym wypadku najlepiej znaleźć złoty środek).

Podobnie jak kogoś, kto twierdził, że młode dziewczyny skrycie marzą o gwałtach zapytam - ta wiedzę opierasz na jakichś konkretnych przesłankach - typu sondaże, badania itp., czy po prostu tak ci się wydaje?

• 1

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie oglądałeś chociażby tego filmiku co ja to nie wiesz. Teraz wiadomo że kobiety są coraz agresywniejsze i to nie oznacza że może sobie np. podejść do jakiegoś faceta w autobusie i ot tak go uderzyć dla zabawy żeby się popisać przed kolegami i koleżankami. Chociaż wiadomo że najlepiej po prostu przytrzymać, odepchnąć a nie od razu machac łapami. Ja nie mam litości dla patologii.

@pishor Po prostu widzę to na różnych przykładach związków i na tym też jakie osoby które znam są od dłuższego czasu samotne. Wszyscy tylko wymagają badań naukowych a zapominają że jeszcze są własne życiowe doświadczenia czy obserwacje.

Użytkownik Anders Tenhan edytował ten post 05.01.2015 - 22:19

• 0

Monolith.

ótta

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie oglądałeś chociażby tego filmiku co ja to nie wiesz.

Mówisz o tym, w którym kobieta daje w twarz ot, tak? Ale co to ma wspólnego z pragnieniem pełnego przemocy samca?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych